Päivitetty 13.09.2020

Kodin saanut koira: PEPIN (Rainbow puppies)


Syntymäaika: 11/2019
Sukupuoli: Uros
Sijainti: Suomessa (Tuusula)
Kastroitu

 

Pepinin suloinen olemus on herättänyt rutkasti kiinnostusta ja yhteydenottoja on tullut paljon. Tästä päivästä alkaen, emme toistaiseksi huomioi uusia kyselyitä Pepinistä. Sähköpostia jo lähettäneille vastataan parin päivän sisään. Kiitos! (3.8.2020)

 

Perustiedot ja tausta

1.2.2020
Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensäStefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Kulkurien adoptio-ohjelmaan tulevat kaikki Luizan koirat, jotka todennäköisimmin sopeutuvat kotikoiriksi Suomeen.

Rainbow puppies tiiminimen Kulkurien adoptio-ohjelmassa saaneet pennut ovat Pepin, Tacom, Maroni ja sivuille suoraan varattuna tuleva Vega. Pennut olivat löydetty paikallisen toimesta parin päivän ikäisinä, ja tämä henkilö toi pennut Luizalle turvaan.

Nyt pennut ovat noin kolmen kuukaden ikäiset, ne ovat saaneet rokotusohjelmansa hyvään malliin ja ovat valmiita astumaan estradille etsimään niitä omia kotejaan. Pepin on pieni, suloinen pörrönaama joka taatusti herättää ihastusta. On kuitenkin muistettava, että siinä on paljon muutakin kuin söpöyttä ja on hyvä tiedostaa, että Pepin saattaa tarvita paljon tukea ja opastusta tulevalta perheeltään, matkalla kohti tasapainoista aikuista koirakansalaista.

Kaikki pennut ovat Luizaa ja hänen miestään kohtaan avoimia, iloisia ja reippaita mutta meidän aktiiveihin suhtautuu hieman varovaisemmin ja epäröiden, vaikka uteliaita ovatkin, Pennuilla ei juurikaan ole mahdollisuuksia harjoitella sosiaalistumista muiden ihmisten kanssa, joten on hyvä että nämä saavat mahdollisuuden löytää kotinsa jo nuorena ja päästä pian kotiin reipastumaan ja totuttelemaan elämään paremmin.

Arvion mukaan näistä pennuista kasvaa pieniä-pieniä keskikokoisia koiria.

Päivitykset

12.9.2020
Pepin on muuttanut omaan kotiin ja aloittanut uuden jakson elämässää <3

6.9.2020
Nyt on vihdoinkin koittanut se päivä, että Pepin/Topi saa kuulla kerrottavan, että hänen uusi perheensä on löytynyt. Pepin on saanut tutustua rauhassa tulevaan perheeseen ja asioita on mietiskelty ja pohdiskelu puolin ja toisin. Nyt on ainoastaan hyvä fiilis!

Jälleen kerran, suurenmoinen kiitos kotihoitajalle joka otti Pepinin siipiensä suojaan ja auttoi pikkumiestä laskemaan stressiä, sekä oppimaan kotikoiran saloihin. Tästä hänen on nyt hyvä mennä jatko-opiskelemaan elämistä oman perheensä kanssa.

31.7.2020

Pepin palautui yhdistykselle 30.7.2020 ja se pääsi matkustamaan samana iltana Tuusulaan kotihoitoon. Pepin meni hämilleen isosta muutoksesta elämässä ja tarvitsee perheen joka ottaa hänet mukaan arkeen, tehden ympäristöstä turvallisen ja rennon, jotta pikku-ukko uskaltaa alkaa taas nauttimaan elämästä ja yhdessä perheensä kanssa pikkuhiljaa totutella kaikkeen hyvään mitä elämällä on tarjota ja kasvaa pennusta tasapainoiseksi aikuiseksi.

Reippaasta ja iloisesta koirakaverista Pepin varmasti pitäisi, kotihoitopaikassa on pari muuta koiraa ja Pepin on suhtautunut kiinnostuneesti heihin, joskin vielä portin läpi vaan ovat hieman tutustuneet.

Pepin saa hetken hengähtää ja ottaa talteen oppeja kotikoirana olemiseen, jonka jälkeen hän saa muuttaa uuteen omaan, sopivaan kotiin kun sellainen löytyy.

Pepin on saanut hoitoa nenäpunkkiin ja saa varmuuden vuoksi vielä tabletin viikossa kolmen viikon ajan, jotta varmasti myös mahdolliset munat tuhoutuvat.

30.7.2020

Pepin saapui Suomeen 18.7.2020.

16.2.2020
Pepin on varattu omaan kotiin!

1.2.2020
Pepin astuu Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Pidän peukkuja  <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pyydämme erityisesti alle viiden kuukauden ikäisten pentujen kotiehdokkaita huomioimaan, että pienten pentujen riski sairastua adoptioprosessin aikana esimerkiksi parvoon tai penikkatautiin on mahdollinen. Heikon alun elämässään saaneet pennut omaavat usein alhaisen vastustuskyvyn ja varsinkin emottomat pennut ovat vaarassa sairastua hengenvaarallisestikin. Pennuille aloitetaan rokotusohjelma heti madotuksen jälkeen niiden löydyttyä/saavuttua tarhalle/iän salliessa ja siihen mennessä kun vaatimamme kattava rokotusohjelma on täydellinen ja pentu valmis matkustamaan kotiin (5 kk iässä), ovat riskit näiden pentutautien suhteen ohitettu. 

Mikäli Pepin tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei kastroida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu kastroimaan  koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen kastrointia.

Pepin saapui asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pepin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pepinin yhteyshenkilö on Mia Takolander 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa