Kodin saanut koira: TOIVONEN (Tehdaspentue)

Syntymäaika: 10/2020
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

19.11.2021

Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Tehdaspentueen kymmenen pentua pelastettiin pentuina Cosoban tarhan lähellä olevan tehtaan pihalta. Kuin ihmeen kaupalla kaikki niistä selvisivät pentuajan vaaroista ja niistä on nyt kasvanut reippaita ja iloisia nuoria aikuisia. Ikävä kyllä korona-ajan aiheuttaman tarhavierailutauon vuoksi ne ovat joutuneet odottamaan adoptio-ohjelmaan pääsyä aivan liian kauan. Vihdoin ne saavat nyt mahdollisuuden etsiä omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelman kautta.

Kaikki Tehdaspentueen tyypit ovat aivan huikean tasapainoisia, rohkeita ja iloisia koiria. Taustastaan huolimatta Toivonen sisaruksineen vaikuttavat kaikki todella mutkattomilta tyypeiltä, jotka varmasti voisivat sopia monenlaiseen kotiin.

Toivonen asuu pihalla vapaana, mutta alkoi yhtenä päivänä yhtäkkiä oireilemaan vakavasti ja Toivonen tuotiin klinikkatiloihin tutkimuksiin. Toivonen parani nopeasti eikä ollut mitään vakavaa, joten jäi pihalle asumaan, kun sopi porukkaan niin hyvin. Toivonen on rauhallinen ja suloinen tyyppi, joka nauttii täysin rinnoin tutun ihmisen rapsutuksista. Cosoban tarhan miestyöntekijä Fane on selvästi sen suosiossa. Toivonen on sopuisa muiden koirien kanssa, enemmän alistuva kuin pomottelija. Ei olla kuultu haukkuvan.

Vaikka Tehdaspentueen tyypit ovat tarhalla todella reippaita ja mutkattoman oloisia, on kuitenkin hyvä muistaa, että ne ovat kasvaneet tarhalla, eivätkä ne elämänsä aikana ole nähneet paljoakaan häkin ulkopuolista elämää. Kaikki kotikoiran elämään liittyvät kommervenkit tulevat siis olemaan niille täysin uusia ja totuttelu esimerkiksi sisätiloissa asumiseen ja hihnalenkkeilyyn tulee varmasti viemään oman aikansa.

Toivonen on kooltaan noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

Päivitykset

18.5.2022

Toivonen saapui 14.5. omaan kotiin oman ihmisen luokse.

31.3.2022

Maaliskuun viimeinen päivä toi kauan odotettuja uutisia: Toivonen on varattu ikiomaan loppuelämän kotiin!

29.3.2022

Toivonen haluaa olla koko ajan siellä missä ihminenkin. Toivosella on uskomaton keskittymis- ja jaksamiskyky. Kun aktiivit pyörivät tarhalla, se on monelle koiralle väsyttävää ja kiihdyttävää. Toivonen on iltaan asti leppoisa, reipas ja tyynen oloinen. Hän hyppää ihmistä vasten ja janoaa huomiota. Tekee kaiken kuitenkin tosi nätisti, ei hammastele, läimi tai töni vaan nojailee vaan ja tuijottaa lempeästi ihmistä. Toivosta saa käsitellä ihan miten vaan. Namit kelpaavat kovasti, mutta ei kinaa niistä muiden kanssa.  Kuranesin kanssa melkoiset veljekset- ovat pihan ihmissosiaalisimman koirat ja molemmat jatkuvasti ihmisen luona. Välillä leikkivät keskenään ja toisinaan taas Kuranes purkaa stressiään nylkyttämällä Toivosta. Toivonen ei tästä oikein tykkää ja pari kertaa ärähtääkin Kuranesille. Hetken kuluttua kuitenkin esim. nukkuvat vierekkäin taas. Toivonen vaikuttaa ihan valmiilta kotikoiralta, joka sopisi monenlaiseen ympäristöön. Hän on myös hiljainen, ei siis kuulla haukkuvan.

11.1.2022

Toivonen asuu pihalla laumassa. Alkuun ujo, mutta reipastuu pian muiden mukana ja kulkeekin sitten kaksi päivää enemmän ja vähemmän vierailemassa olevien aktiivien mukana. Erityisesti hurmaa ja hurmaantuu Anne-Mariin, jolta hakee paljon kontaktia. Namit maistuu ja selvästi tykkää olla ihmistä lähellä. Suhtautuu muihin koiriin sopuisasti, ei ole mukana missään kärhämissä.

19.11.2021
Toivonen aloitti oman kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Toivonen saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toivonen on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot: Laura Arala

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: