Kodin saanut koira: PEREGRIN (Team Hobbits)

Syntymäaika: 1/2018
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

 

Perustiedot ja tausta

Romaniassa syntyy ympäri vuoden pentuja. Niitä syntyy pihoille, kaduille, metsiin, pelloille ja joskus myös suoraan koiratarhoille. Suurin osa Romaniassa syntyvistä pennuista ovat kodittomia jo syntyessään. Toinen, myöskin iso osa, tulee hylätyksi pian syntymänsä jälkeen. Kulkureissa pyrimme olla mukana muuttamassa paikallisten ihmisten ajatusmaailmaa ja suhtautumista koiria ja eläimiä kohtaan. Järjestämme valistusta sekä mittavia sterilointikampanjoita ja käymme lähes jokapäiväisesti keskusteluja yhteistyökumppaneidemme kanssa eläinten kokonaisvaltaisen hyvinvoinnista.

Yksi meidän yhteistyökumppaneistamme on eläinsuojelija Ioana Bodea. Monta Ioanan suojattia ovat jo löytäneet kotinsa perheistä Suomessa ja nyt on myös Team Hobbitin vuoro astua adoptio-ohjelmaan ja sitä kautta saada mahdollisuuden onnelliseen elämään kotikoirana, tarhaelämän sijaan. Hobbitti pentue on löytynyt . Pentueeseen kuuluu 7 pentua, joista 5 on urosta ja 2 narttua. Bilbo B, Sam G, Frodo B, Meriadoc ja Peregrin edustavat poika ja Arwen sekä Galadrien tyttöjä.

Tällä hetkellä pennut ovat noin 3kk ikäisiä ja ovat leikkisiä, touhukkaita pentuja. Luonne-eroja tällä hetkellä kovin paljon vielä näy. Arvion mukaan heistä kasvaa keskikokoisia aikuisia, noin 50cm korkuisia.

Peregrin tulee reippaasti ja itsenäisesti seisomaan lähelle kapistusta josta kantautuu linnunlaula (puhelin) ja on selvästi kovin kiinnostunut. Samalla Peregrin katsoo ihmistä, kuten kysyäkseen onko tämä tilanne ok?

Päivitykset

22.4.2018
21.4.2018 Peregrin lensi Suomeen, oman perheensä luokse. Onnellista ja iloista yhteistä elämää kaikille!

27.3.2018
Peregrin varattiin muutama päivä sitten omaan kotiin <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkistemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Peregrin saapuu Suomeen kastroituna (jos ikä sen sallii), asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Peregrinin yhteyshenkilö on Mia Takolander

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: