Päivitetty 22.04.2018

Kodin saanut koira: LUPPE


Syntymäaika: 2012
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet/ Ioana Bodea)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
Luppe asuuu OneVetissa, joka on yksi Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa. Alun perin Luppe ilmaantui asustelemaan OneVetin koirasuojan lähettyville Cosoban kylään. Joka aamu Dr. Adinan saapuessa töihin, käyskenteli Luppe tarhan portin vieressä. Adinaan se suhtautui aluksi epäilevästi, eikä tullut kosketusetäisyydelle. Tätä jatkui noin 2-3vkon ajan.  Eräänä aamuna Luppe kuitenkin päätti tulla tutustumaan Adinaan ja huomattuaan tämän vaarattomaksi, käveli se Adinan perässä sisälle tarhaan. Niin alkoi Luppen elämä Cosoban tarhalla.

Luppe on varsinainen perusluppe, joka on ystävällinen kaikille ihmisille.  Se tuli adoptio-ohjelmaamme marraskuussa 2015, jolloin se asui ketjun päässä hoitolan seinään kytkettynä. Siinä Luppeen sai mennä tutustumaan ja rouva antoi hyvin rapsuttaa ja tutkia itseään. Vähän sitä jännitti uudet ihmiset ja tilanteet, mutta suhtautui niihin kuitenkin rauhallisesti.  Tuon ensitapaamisen jälkeen Luppe on reipastunut huomattavasti, eikä enää jännitä ihmisiä lainkaan.

Tarhalla Luppe tulee toimeen muiden koirien kanssa ja pistää välillä painiksi kavereiden kanssa. Luppe on kuitenkin hieman tarkka seurastaan ja pyrkii pienissä ja stressaavissa tiloissa herkästi dominoimaan toisia koiria. Tällä hetkellä Luppe asuu samassa häkissä uroksen kanssa ja koirien välit ovat hyvät ja rennot. Varmin koirakaveri omassa kodissa Luppelle on tasaisen luonteen omaava uros, mutta rouva pärjäisi varmasti vallan mainiosti myös perheen ainoana koirana, nauttien kaikesta huomiosta yksinään. Luppe on osoittanut liiallista mielenkiintoa kissoja kohtaan. Täyttä varmuutta yhteiselon sujumisesta kissojen kanssa emme voi antaa, joten varmuuden vuoksi Luppea ei luovuteta kissakotiin. Tarhalla Luppe ei juurikaan hauku.

Luppe on kooltaan keskikokoa, mittaa löytyy noin 50-55cm ja painoa25kg. Ylipainoa sillä on runsaasti ja laihdutuskuuri omassa kodissa tulee tarpeeseen.

22.4.2018
Oi mikä onnen päivä oli eilinen. Rouvaskoira Luppe saapui vihdoin omaan kotiinsa Suomeen. Onne koko perheelle!

23.3.2018
2 ja puolen vuoden tarhaelämän jälkeen Luppe on vihdoin varattu omaan kotiinsa.

19.12.2017
Luppe on odottanut omaa perhettään adoptio-ohjelmassamme nyt aika tarkkaan kahden vuoden ajan. On suoranainen ihme, että kotia se ei ole vieläkään löytänyt. Vieraillessamme Cosobassa marraskuussa oli Luppe edelleen aivan täydellinen koiruus: avoin, ystävällinen ja perusluonteeltaan rauhallinen tyttö. Häkkikaverinsa kanssa Luppe tuli hyvin toimeen ja koirien välit vaikuttivat olevan rennot ja luontevat. Nameista Luppe kiinnostuu myös ja malttaa hetkeksi keksittyä siihen, miten niitä mahtaa ihmiseltä oikein saada. Luppen ei ole kuultu tarhalla haukkuvan, joten tuleva koti voisi sijaita kerrostalossakin.

Lisätty kuvia ja video.

17.9.2017
Luppe on siirtynyt asumaan isompaan tarhaan ja saanut kaverikseen toisen koiran. Muutos on tehnyt rouvalle hyvää ja se on saanut aivan uudenlaista pilkettä silmäkumaansa. Kulkurien aktiivit tapasivat Luppen jälleen viime viikolla.  Luppe tuli vierailijoita  vastaan rempseästi  ja nautti läheisyydestä ja kosketuksesta. Se on ikään kuin leppoisa emäntä joka  tallustelee innoissaan ympäri häkkiä, häntä heiluen rallatellen mennessään. Koirakaverinsa kanssa Luppe tulee myöskin hyvin toimeen.

Lisätty kuvia.

28.7.2017
Luppe on koira, jolle kuvaukseksi voisi kirjoittaa vaikka vain yhden sanan: ihmisliima. Aktiiviemme tavatessa tämän pyylevän rouvan Romaniassa heinäkuun alussa halusi Luppe vain rakastaa kaikkia. Ilman häivääkään jännityksestä tunkee Luppe vieraiden ihmisten luokse ja suoraan syliin. Se on selvästi vailla huomiota ja tekee selväksi, että nyt on vihdoin aika nauttia kaivatuista rapsutuksista. Huomatessaan, että rapsutuksia tulee kyllä, rauhoittuu rouva ja vain nauttii tilanteesta. Se painautuu aivan ihmiseen kiinni ja jos aivan höristää korviaan, voisi kuulla onnellisuuden hyrinän rouvan sydämestä. Luppe on valtavan ihana koira, joka ansaitsisi jo vihdoin oman kotinsa.

 

Lisätty Luppelle uusi video. Tuttuun tapaan ovat vesileikit Luppen mielestä varsin mukavia.

12.5.2017
Aktiivimme tapasivat Luppen vieraillessa hiljattain Romaniassa. Tämä iloinen tytön tyllerö kerta kaikkiaan  rakastaa ihmisiä! Luppe rakastaa myös ruokaa ja se jos mikä näkyy neidin vyötäröllä. Luppen olisi hyvä päästä kotiin ja aloittaa laihdutuskuuri. Luppe asuu nykyisin samassa häkkirivissä Ioanan muiden koirien kanssa Bodeoiden rakentamissa tarhoissa. Saadessaan vieraita häkkiinsä Luppe hössöttää aluksi valtavasti, kun ihmisten seura on niin ihanaa, mutta rauhoittuu heti kun rapsutus alkaa. Tässäpä on kyllä käsittämättömän ihana koira!

24.3.2017
Aktiivimme tapasivat Luppen viime viikolla OneVetissa. OUNOU! Luppe on lihonut taas kerran. Neiti on tällä hetkellä oikea tankki! Tästä huolimatta Luppe on kuitenkin tosi leikkisä ja energinen ja haluaisi vaan hupsutella ja vouhottaa kun sitä mennään moikkaamaan. Neiti on  todella ihmisrakas ja reipas, vieraat se ottaa iloisen uteliaasti vastaan. Perusluonteeltaan Luppe vaikuttaa kiltiltä  ja lempeältä. Se malttaa hienosti rauhoittua kun saa huomiota. Ihmisen kainaloon onkin  ihana kaivautua nauttimaan rapsutuksista. Kokonaisuudessaan Luppe on liikuttava tyyppi, joka on hauska yhdistelmä pentumaista kohellusta ja sellaista vanhan koiran omanarvontuntoa.

5.2.2017
On kulunut vuosi ja kaksi kuukautta siitä, kun kohtasimme Luppen ensi kerran OneVetissa. Muista vieläkin tuon koiran, joka masentuneena makasi ketjun päässä. Silloin se oli vasta hiljattain saapunut tarhalle. Koko tänä aikan, minkä Luppe on adoptio-ohjelmassamme ollut, ei siitä ole tullut ainuttakaan kyselyä. Ehkä se kuvissa näyttää liian tavalliselta, surulliseltakin? Livenä Luppe on kuitenkin mitä mainioin tyttö. Se ottaa vieraat avoimesti vastaan ja antaa katsoa hampaatkin kauniisti. Ruuastakin Luppe tykkää. Perusluonne tällä tytöllä on rauhallinen. Dr. Adina kertoo, että Luppe on kehittynyt luonteen puolesta paljon parempaan suuntaan vuoden aikana. Ärinöitä toisten koirien kanssa ei ole enää tullut ja neiti tulee hyvin toimeen muiden kanssa.

16.1.2017
Luppe on päässyt jälleen asumaan muiden koirien kanssa ja katsokaapa videolta kuinka onnellinen se on! Nyt onnellinen tyttö pian kotiin!

8.11.2016
Kiltti isokoira Luppe odottaa yhä omaa kotiaan… Sen mieliala on jälleen hieman kohonnut, mutta kiloja on, jos mahdollista tullut vielä lisää. Eikä ihme, Luppe syö koko ajan. Mitä muutakaan se voisi tehdä? Eipä ketjunpäässä juuri muuta tekemistä ole. Kulkurien aktiivien vierailun aikana 11/16 pääsi Luppe karkuun pari kertaa. Kutsuttaessa neiti tulee heti kiltisti takaisin. Toisten koirien möykkäämisestä se ei kiinnostunut millään tavalla.

6.10.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Lupen toissaviikolla Romanian reissullaan. Valitettavasti neidin kuulumiset ovat hieman ikävät. OneVetissa on tällä hetkellä paljon koiria ja tämän vuoksi Luppe on siirretty asumaan koppipaikalle ketjun päähän. Tämä selvästi vaikuttaa Luppen mielialaan. Päästyään elämään häkki/ulkotarha oloihin viime keväänä Luppehan selvästi piristyi ja reipastui. Nyt ollessaan ketjussa Luppe on jälleen masentuneen oloinen ja ihmistä kohtaan alistuvainen. Se selkeästi stressaa hälinästä (tarhalle rakennetaan uusia häkkejä joten paikalla on paljon ihmisiä ja ääntä). Kun vieraat menivät sen luo, neitiä aluksi hieman jännitti, mutta tuli kuitenkin heti tekemään tuttavuutta. Rapsuttaa ja käsitellä Luppe antaa ilman ongelmia. Tutun Ioanan syliin neiti kiipeää heti turvaa hakemaan. Luppen olisikin ehdottoman tärkeää päästä mahdollisimman pian pois tarhan hälinästä, normaalia koitikoiran arkea viettämään.

23.7.2016
Helteet Romaniassa jatkuvat. Onneksi Luppe on keksinyt oivan tavan viilentää itseään. Lisätty uusi video höppänästä neidistä. Kovasti olisi hakusasassa uusi HIEMAN isompi uima-allas siis…

6.7.2016
Terveisiä helteisestä Romaniasta! Kulkurien aktiivit ovat parhaillaan kohteessa ja vierailivat sunnuntaina OneVet-klinikan koirasuojalla. Tokihan he tapasivat myös Luppen. Tämä neiti vaikuttaakin olevan hyvin tärkeä tarhan vapaaehtoistyöntekijälle, eläinsuojelija Ioana Bodealle.  Ilmeisesti Luppe saakin kaikessa herttaisuudessaan hieman ylimääräisiä herkkupaloja, sillä neiti on kerännyt itselleen roppakaupalla kesäkiloja. Kovasti olisi siis tarvetta Suomi-bootcampille! Kiloistaan huolimatta Luppe juoksee vapaaksi päästyään kunnon spurtit tarhan pihalla. Muutenkin se vaikuttaa iloiselta koiralta, joka vain jatkaa reipastumistaan. Vieraita se tulee moikkaamaan iloisesti ja on avoin ja sosiaalinen ihmiselle.

19.5.2016
Toukokuisella matkallaan Romaniaan, aktiivimme tapasivat myös Luppen. Tällä kertaa neiti oli muiden koirien seurassa kytkettynä, koska sillä on ilmennyt tapumusta dominoida toisia koiria. Varmuuden vuoksi Luppea ei luovuteta toisen nartun kaveriksi ja se voisi sopia hyvin myös ainoaksi koiraksi.  Ihmisille Luppe on todella ihana, sosiaalinen ja kiltti. Hihnassa se käyttäytyi rauhallisesti. Edelleen se on hieman pulskassa kunnossa.

23.3.2016
Luppe on päässyt sisälle häkkiin asumaan, enää sen ei tarvitse olla ketjussa pihalla. Jo tämä on tehnyt Luppen paljon onnellisemmaksi. Se on vapautunut ja  tullut aktiivisemmaksi sekä leikkisämmäksi. Se oikein hyppii ja pomppii innostuessaan. Painoa sille on kertynyt liikaa, koska se ei pääse liikkumaan tarpeeksi. Muita koiria se komentaa, lähinnä omiakseen kaiken ihmisen huomion itselleen, mutta tulee kuitenkin hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Ruoasta ei aiheudu rähinää.

29.1.2016
Lisätty kauniille ujolle Luppelle kuvia. Tuttujen ihmisten kanssa se on oikein hyvä kaveri, vieraat jännittävät, mutta uskaltaa Luppe niihinkin mennä tutustumaan. OneVetin lattiaa Luppe jännitti alkuun kovasti, mutta kun se helpotti, alkoi paikan tutkiminen ja hyppiminen ympäriinsä ja häntäkin alkoi lopulta heilua. Ystävällinen koira, joka tulee ottamaan namit kädestä. Muiden koirien kanssa Luppe käyttäytyi nytkin oudossa tilanteessa hyvin. Upea, kiiltävä ja terve turkki. Kuka haluaisi voittaa Luppen luottamuksen ja ansaita sen kiintymyksen, parempaa kaveria ei silloin voisi toivoa itselleen.

————————————————————————————————————————————————————————————————Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Luppe saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Luppe on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Taija Mäkinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.