Päivitetty 23.04.2018

Kodin saanut koira: ELLEN


Syntymäaika: 8/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
10.2.2018

Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on vuonna 2005 perustettu eläinlääkäriklinikka OneVet. Sen omistaa eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladut ja heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. OneVetillä on klinikan lisäksi koiratarha Cosoban kylässä. Tarhalla on satoja koiria, joista jokainen odottaa vuoroaan päästäkseen omaan kotiinsa. Monet niistä matkustavatkin Suomeen ja moni viettää Suomessa jo lokoisaa kotikoiran elämää. Kovin moni hännänheiluttaja joutuu pitkästymään jonossa vailla tietoa omasta vuorostaan. OneVetin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti. Yksi tarhan asukkaista on iloinen koiraneiti Ellen, joka tuli hylätyksi tarhalle.

Ellen on sosiaalinen ja tasapainoisen oloinen tyttö, joka tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on tällä hetkellä leikkisä ja huolettoman hyväntuulinen likka, jonka häntä vispaa kaiken aikaa (kuten videolta näkyy). Se ei kuitenkaan ole ylienerginen, vaikka mielellään Ellen puuhastelisikin kaikenlaista kuten nuoret koirat yleensäkin tekevät. Ellen on reipas ihmisen käsitellessä sitä ja luottavainen myös uusien ihmisten seurassa. Ellenin tulevassa kodissa tarvitaan kuitenkin paljon aikaa, roppakaupalla nameja ja valtavasti ymmärrystä yhteisen arjen ja kotielämän harjoitteluun.

Ellenin arvioidaan kasvavan pienehköksi keskikokoiseksi koiraksi. Se on steriloitu helmikuun alussa

29.3.2018
Ellen lensi viettämään pääsiäistä ja toki myös loppuelämäänsä omaan kotiinsa. Aurinkoisia hetkiä nuoren neidin perheelle!

 

21.2.2018
Suloinen Ellen on juuri varattu omaan kotiin.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Ellen saapuu Suomeen asianmukaisesti steriloituna, rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi  Ellen on mikrosirutettu ja sillä on tullessaan EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ellenin yhteyshenkilönä toimii Maikku Wikberg.

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.