Päivitetty 23.04.2018

Kodin saanut koira: NEILA


Syntymäaika: 11/2017
Sukupuoli: Narttu
Sijainti: Romania (Onevet)
Ei Steriloitu

Perustiedot ja tausta
25.01.2018
Kulkureilla on useita yhteistyötahoja Romaniassa, ja yksi suurimmista on eläinlääkäriklinikka OneVet. OneVetilla on klinikan lisäksi hoitola Cosoban kylässä, jossa elää yli sata koditonta koiraa. Eläinlääkäriklinikka OneVet on perustettu vuonna 2005 ja sen omistaa eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladut. Heidän lisäkseen klinikalla on 15 työntekijää. Monet Dr. Adinan kadulta löytämät koirat ovat päätyneet Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja löytäneet kodin Suomesta. Myös paikalliset tietävät OneVetin hoitolan Cosoban kylässä, ja valitettavan usein Adina löytääkin hoitolan portilta hylättyjä pentuja. Neila ei ole poikkeus ja hänetkin on löydetty hoitolan portilta, ja nyt Neila saa uuden mahdollisuuden Kulkurien adoptio-ohjelmassa löytää se ikioma koti.

Kuvan kaunis Neila viettää aikansa isossa pentuporukassa. Kymmenkunta pentua asuvat yhdessä samassa huoneessa. Ne eivät ole samaa pentuetta, vaan tulleet ripotellen tarhalle hylättyinä. Pennut elivät ensin erillisissä aitauksissa mutta hiljattain yhdistettiin yhdeksi isoksi porukaksi. Kaikki pennut asuvat sulassa sovussa keskenään leikkien ja touhuillen, eikä riitoja tule edes ruoka aikaan.

 

Päivitykset
21.4.20218
Ihana Neila saapuui suomeen ja tapasi oman perheensä, Koti Onnea!


21.3.2018
Neila tyttönen varattiin tänään  ikiomaan kotiinsa, piakkkoin jää romania taakse.

28.1.2018
Neidin  nimi muutettiin Neelasta Neiliksi, ettei tule sekaannuksia jo sivuilla olevan samannimisen pentusen kanssa. Myös video on lisätty Neilalle.

25.1.2018
Neila on reipas ja utelias, varsin iloinen ja ystävällinen sosiaalinen pentu, tulee rohkeasti ihmisten luo ja häntä heiluu taukoamatta. Pöydällä olessaan kuvattavana ymmärrettävästi hiukan jännittää kun tottunut viipottamaan maan tasalla. Neilalla ei ole ongelmia muiden kanssa ja tyttönen on varsin tasapainoisen oloinen, kiltti eikä päsmäröi tai pomota muita.

Nyt Neila on n. 6kg painoinen, ja tytön arvioidaan kasvavan keskikokoiseksi, n. 15-20kg.

Neilalle lisätään videoita piakkoin.

 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Neila tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei steriloida ennen kotiutumista tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Neila saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Neila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

yhteyshenkilö on Anne Huhtala.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.