Päivitetty 17.02.2019

Enkelikoira: PERTTI (nyk. Nero)


Syntymäaika: 2009
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
kastroidaan

 

TAUSTAA JA PERUSTIEDOT
OneVet Clinica Veterinaria on romanialainen eläinklinikka, joka ylläpitää koiratarhaa Cosoban kylässä. Loppuvuodesta 2015 eräs saksalaisnainen päätti tyhjentää kokonaisen kunnallisen tarhan, joissa olot olivat kaikin puolin epäinhimilliset. Hän toimitti kaikki tarhan koirat, noin viisikymmentä, OneVetin Cosoban tarhalle. Sitten hän katosi. Pertti oli yksi siirretyistä koirista, joka pääsi reilun vuoden odoteltuaan etsimään loppuelämän kotia kauttamme. Bordercolliemainen Pertti on aiemmin ollut arka ja äksyillyt pelkonsa vuoksi, mutta rohkaistunut ja rentoutunut hurjasti. Pertti on oppinut luottamaan ihmisiin. Hän on myös silminnähden pullukoitunut, joten tulevan kodin on varauduttava tiukanlinjan fat campiin, jotteivät ylimääräiset kilot kuormita vanhenevan koiran niveliä turhaan. Pertti tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja jolkottelee tyytyväisen näköisenä pihan isossa laumassa. Ikäisekseen Pertti on hyvin leikkisä, aktiivinen sekä innokas ja käy hyppelehtimässä tehden itseään kovasti tykö. Rapsuttaakin saa (& pitää), kunnes herraskoira lähtee taas koikkelehtimaan koirajengin mukana. Pertti on todettu tautitesteissä sydänmatopositiiviseksi, vaihe 1-2 (oireeton). Sydänmato-tartunnan lääkehoito on tehokas ja se aloitetaan Romaniassa kun koira varataan. Sydänmatotartunnasta voit lukea lisää tästä.

Pertti on sopivan keskikokoinen, noin 50-55cm korkea ja 25 kiloinen röllykkä.

17.2.2019
“Nero toi meille kevätauringon tullessaan. Ja saimme kohdata kesän kuumuuden, syksyn ihanan väriloistoa ja uuden talven pakkasen yhdessä tämän viisaan, lempeän, kauniin ja vähän hupsun papparaisen kanssa. Nerolle tärkeää oli päivien rutiinit ja hän tiesi aina mitä tuleman pitää. Nero sai viettää viimeisen vuotensa rakkaana perheenjäsenenä. Kiitos kaikesta Kulkureille. Rakkaat muistot jää elämään, vaikka kevään kynnyksellä valontuoja nukkui pois.”

Nero on siirtynyt enkeliksi terveydellisistä syistä. Voimia perheelle ja suuret kiitokset, kun rakastitte Neroa niin paljon ja annoitte hänelle maailman parhaan elämän <3

21.1.2018
Romania vaihtui lumiseen Suomeen kun Pertti muutti kotiinsa eilen.  Kaunista elämää, pikkuinen <3

11.12.2017
Hyviä ja iloisia, ihania uutisia! Pertti on tänään varattu, se pääsee kotiin.

5.10.2017
Pertti-puuhastelija vastaanotti vieraansa ystävällisen korrektisti. Poika ei häslää huomiohakuisesti, vaan duunailee omiaan pihapiirissä muiden koirien kanssa ja niiden hommia seuraillen. Pertti ei ole sellaista syliintunkijakoiran mallia, vaikka tykkää kyllä rapsutteluista ja huomiosta sen ajan kun malttaa ihmisten kanssa seurustella. Tämä koirasosiaalinen ekstrovertti nauttii vauhdikkaista leikeistä ja paineista lajitovereidensa kanssa. Saattaa hyvin olla, että Pertti on elänyt enimmäkseen koirien parissa ja avautuu enemmän ihmisille kotiin päästyään, rauhallisessa ja turvallisessa ympäristössä. Kultainen poika, jonka ei kuultu haukkuvan tarhalla.

21.6.2017
Uusi video Pertistä lisätty!

——————————————————————————————————————————————————————————–

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pertti saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pertti on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér
 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa