Päivitetty 27.03.2020

Varattu koira: PETER THE GREAT


Syntymäaika: noin 2013
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romania (Ioana Bodea/Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
27.9.2019

Ioana Bodea on yksi Kulkureiden yhteistyökumppaneista Romaniassa. Ioana on ruokkinut kaduilla eläviä koiria ja kissoja koko elämänsä ajan. Vuodesta 1997 hän on pyrkinyt järjestämään sterilointeja kaduilla eläville koirille ja osalle hän yritti löytää koteja. Eläinlääkäri Adina Vladutin Ioana on tuntenut yli 20 vuotta ja vuonna 2013 he yhdistivät voimansa ja ryhtyivät steriloimaan ja auttamaan kodittomia koiria entistä enemmän, ottaen koiria turvaan kaduilta Dr. Adinan perustamalle pienelle tarhalle. Tästä lähtien Ioana on toiminut oman päivätyönsä ohella vapaaehtoistyöntekijänä ensin Onevetin koiratarhalla Bukarestissa ja nyt myöhemmin Cosobassa sijaitsevalla koiratarhalla, jota ylläpitää Dr. Adina Vladutin perustama yhdistys One Rescue Association.

Romaniassa on useita kunnallisia tarhoja, joihin koiria tuodaan ja otetaan jatkuvasti kaduilta talteen. Koiran kannalta kunnalliset tarhat ovat luultavasti se huonoin vaihtoehto. Ne viettävät kaiken aikansa muutaman neliön kokoisessa häkissä, josta ne eivät pääse ikinä ulos jaloittelemaan. Kunnallisilla tarhoilla koiria on satoja. On suurissa määrin Ionan ansiota, että edes pieni osa näistä koirista pääsee pois kunnallisten tarhojen pienistä häkeistä. Vaikka elämä yksityisilläkin tarhoilla on koiran näkökulmasta hyvin rajoitettua, saavat koirat kuitenkin isomman elintilan, ruokaa, ihmisseuraa ja pääsevätpä ne toisinaan myös tarhan isolle nurmialueelle jaloittelemaan ja nuuskimaan.

Yksi näistä onnekkaista koirista on kaunis, vaalea Peter The Great. Aiemmin Peter oli sen verran arka, että se ei soveltunut Kulkurien adoptio-ohjelmaan. Ionan ja häkkikaverinasa Bella B:n ansiosta Peter on rohkaistunut niin paljon, että syyskuussa 2019 Peter pääsi vihdoin aloittamaan kodin etsimisen!
Aktiiviemme astuessa Peterin ja Bellan häkkiin, jännittää Peter aluksi todella paljon. Huomatessaan, että vierailijoilla on tarjolla herkkuja, uskaltautuu Peter tekemään lähempää tuttavuutta. Peter on kiinnostunut uusista ihmisistä, mutta suhtautuu ihmisten liikkeisiin varauksella. Ioana saa katsoa Peterin hampaita, mutta tästä Peter ei kuitenkaan pidä laisinkaan ja pyrkii pois tilanteesta. Nameilla Peter on kuitenkin selkeästi todella hyvin motivoitavissa. Voi vain kuvitella, millainen timantti tästä pojasta kuoriutuisi oikeanlaisessa ympäristössä.

Peter hyötyisi varmasti todella paljon siitä, että pääsisi pois stressaavasta tarhaympäristöstä. Tulevan kodin tulee kuitenkin ymmärtää aran koiran tarpeita ja olla valmis työstämään pelottavia asioita koiran ehdoilla. Peter tulee tarvitsemaan paljon positiivisia kokemuksia uusista asioista, rutiininomaista ja rauhallista arkea. Reipas, rauhallinen ja hyvät sosiaaliset taidot omaava koirakaveri olisi varmasti erinomainen tuki Peterille uudessa kodissa. Aivan kaupungin keskusta ei välttämättä ole Peterille se paras mahdollinen paikka asua, vaan kodin olisi hyvä löytyä rauhalliselta alueelta. Peteriä ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi.
Peter on kooltaan n. 50 cm ja painaa n. 20 kg

Päivitykset
27.3.2020
Vihdoin koitti se päivä, jolloin myös Peterin tekstiin saa kirjoittaa ne parhaat kuulumiset – Peter on tänään varattu ikiomaan kotiinsa.

17.12.2019
Joulukuussa aktiivimme tapasivat taas uskomattoman kauniin Peterin. Aiemman häkkikaverinsa löydettyä kodin, on Peter saanut kaverikseen nuoren Caprioaran. Aktiivien pysytellessä häkin ulkopuolella, seuraa Peter ihmisten liikkeitä todella tarkasti ja kiinnostuneesti. Aktiivien astuessa sisälle häkkiin, hyppää Peter koppinsa päälle, jossa se pysytteleekin loppuvierailun ajan. Kopin päällä Peter kuitenkin liikuskelee reippaasti eikä kökötä paikoillaan. Namit maistuvat edelleen Peterille todella hyvin ja niillä Peter olisi varmasti hyvin moitivoitavissa. Nameja Peter kurkotteli jopa aktiiviltamme Jenniltä, joka seisoi häkin ulkopuolella. Vieraan ihmisen seistessä selin Peteriä kohti, haistelee ja nuuskii Peter vierasta todella tarkasti. Kosketettavaksi Peter ei mene, mutta ei myöskään pyri pois tilanteesta. Peter vaikuttaa rauhalliselta, mutta ihmisiin tottumattomalta. Peterin ei kuulla haukkuvan tarhalla.

4.11.2019
Peterille lisätty uusi video. Videolla Peter on kuin toinen koira tutun ihmisensä Ionan kanssa. Oikeanlaisessa ympäristössä Peteristä kuoriutuisi varmasti aivan ihana tyyppi! Kunpa Peter pääsisi pian omaan kotiin opettelemaan kotikoiran elämää, turvallisessa ja rauhallisessa ympäristössä.

27.9.2019
Kaunis Peter The Great aloitti kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.
________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Peter The Great saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi se on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Kira Suomalainen

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.