Kodin saanut koira: PIKKU PRINSSI nyk.OLE

Syntymäaika: 12/2015
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa (Hyvinkää)
Kokoarvio:

20.06.2016
Katu on julma koti. Sinne joutuneiden kohdalle on osuttava ihan erityinen onni, että yleensä selviää hengissä – puhumattakaan siitä, että vielä tulisi sieltä pelastetuksi.

Tämä Bichon-mix, nimeltään Pikku Prinssi, noukittiin hurjassa kunnossa kadulta talteen noin 7kk ikäisenä. Talteennoukkija oli onneksi eläinsuojelija, eikä esimerkiksi rankkuri, joten nyt voimmekin iloksemme kertoa, että parin kuukauden hoitojen jälkeen tämä karvaturri näyttää jo paljon paremmalta. Silmää vaivaava cherry eye vaatii vielä operointia, mutta muuten elämä alkaa tämän turren kohdalla voittaa.

Tämä tarina on tosi ja enemmän kuin tavallinen. Poikkeuksellisen siitä tekee ainoastaan se, että tämä karvavauva pääsi turvaan ja hyvään hoitoon ennen kuin oli liian myöhäistä. Pikku Prinssi odottaakin nyt omaa, rakastavaa kotiaan Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Onevetin koirahoitolassa.

Ihana Pikku Prinssi on hoitolassa todella reipas ja aktiivinen ja ihmisiä se suorastaan rakastaa. Hoitolan pihassa herttainen Pikku Prinssi viettää aikaansa vapaana muiden koirien kanssa, joita kohtaan se on leikkisä ja sosiaalinen.

Painoa Pikku Prinssillä on arvion mukaan noin 7kg ja säkäkorkeutta noin 35cm.

06.07.2016
Pikku Prinssi on varattu omaan kotiin Suomeen! Valtavasti onnea ihanalle Pikku Prinssille ja sen tulevalle perheelle <3

06.08.2016
Ihana Pikku Prinssi lensi Suomeen eilen 5.8. ja pääsi väliaikaisesti kotihoitoon. Huomenna pikkuinen matkustaa omaan kotiinsa.

04.11.2016

Pikku Prinssi nykyään Ole palaa nyt kotia etsiviin. Ole saapui kotihoitoon 30.10.2016

Tässä tietoja ja tarinaa Olesta ensimmäisen kodin kertomana:

“Ole saapui elokuun alussa Suomeen. Hän pääsi omaan kotiin kahden uros bichon friseen laumaan. Ole ja kaksi muuta koiraa eivät löytäneet millään yhteistä säveltä. Kaksi muuta koiraa eivät koskaan hyväksyneet Olen leikkipyyntöjä, vaan kokivat ne lähinnä uhkaavaksi ja sättivät Olea leikkisyydestä. Lauman vanhin koira näytti Olelle selvästi, kuinka Ole ei ole tervetullut tähän porukkaan. Hän vahtasi, haukkui, murisi ja näykki Olea, teki hän mitä vaan. Ole taas purki tämän koettelemuksen lauman pienikokoisempaan koiraan, joka jäi täysin jalkoihin ja rupesi reagoimaan fyysisesti kokemaansa stressiin. Kolmikon meno kävi välillä niin ikävän aggressiiviseksi, että perheen ihmisasukkaiden elämä muuttui hankalaksi. Valitettavan ikävää on, että Ole joutuu muun lauman hylkimisen vuoksi etsimään kotihoidosta käsin uutta kotia Suomesta.

 Ole on pian noin 1-vuotias reipas, leikattu uros. Pentumaista höntyilyä hänellä on vielä matkassa paljonkin, ja hänen perusolemus ohjaa kiinnostusta kaikkeen mitä vaan ympärillä on. Olella on ihana ja pöyhkeä valkoinen turkki, joka on helppohoitoinen, eikä siitä irtoa karvaa. Ole nukkuu öisin hyvin, aamulla on kiirus ulos pissalle. Myös ruokailuhetkien jälkeen on tarve päästä nopeasti ulos, muuten vahinko voi tulla sisätiloihin. Ole on osannut olla kotona myös itsekseen hienosti. Muutamia tunteja hän on osannut olla ilman ulostevahinkoja ja myös ilman aineellisia vahinkoja. Kotiin saavuttaessa Ole on loikoillut varsin rauhassa omalla pedillään ja hän osaa ottaa kotiinsaapuvat ihmiset rauhallisesti vastaan.

Ole tykkää hellyydestä, aivan kylki kyljessä kiinni. Luottamuksen lisääntyessä Ole antaa hellyyttä takaisin märillä pusuilla. Olen koulutuksessa ja rohkaisussa on tärkeä lähteä liikkeelle positiivisen vahvistamisen kautta, muuten kaikki hänestä pelottavalta vaikuttavat kiellot, käskyt, eleet aiheuttavat vastareaktion ja keskittymiskyvyn katoamisen. Ole tarvitsee ehdottomasti oman, rauhallisen paikan/pedin/pesän, jossa saa rauhoittua ja olla oman lelun tai luun kanssa kahden.

Ole on tottunut asumaan lasten kanssa, aiemmassa kodissa asui konttaava ikäinen vauva sekä isompi 7-vuotias lapsi, joka leikitti ja myös ulkoilutti Olea. Pienemmän lapsen kanssa leikkisät nuhjaamiset päätyivät valitettavan useasti Olen pieneen näykkäisyyn lapsen sormista. Toki Olen pentumainen näykkäily väheni kovasti ensimmäisten kuukausien aikana. Hampaiden käyttöön on edelleen syytä kiinnittää tarkasti huomiota, koska hampaat ovat olleet sekä leikin yhteydessä pientä hassuttelua että uhkaavien tilanteiden puolustuskeinona.
Ole on perso ruualle. Hän osaa ruoka-ajan lähestyessä vaatia ruokaa säkin lähettyvillä. Mikäli joku lähestyy hänen ruokasäkkiään, Ole saattaa murista hänelle ja olla jopa uhkaava tunkeilijaa kohtaan. Olea on pyritty siedättämään siihen, että ruokaillessa tai omalla pedillä ollessa, lähestyvä ihminen ei ole hänelle uhka, vaan samaa porukkaa oleva, turvallinen ihminen – lapsi tai aikuinen. Tosin monet vieraat ihmiset ovat alkuun hyvin pelottavia, ja Ole osoittaa epävarmuutta haukkumalla ja hampaitakin näyttämällä. Tämä vaatii jatkuvaa huomioimista ja treenaamista, jotta tämä epävarmuus saadaan kokonaan pois.
Ole on reipas lenkkeilijä, hän kulkee hihnassa hienosti. Vastaantulevat koirat Ole osaa tervehtiä nätisti, innokkaasti haistellen, toista koiraa mukaillen. Myös koirapuistossa Ole osaa toimia ja leikkiä muiden innokkaiden leikkijöiden kanssa. Rauhallisemmat ja heidät, jotka eivät halua olla leikissä mukana, Ole antaa olla rauhassa. Olella riittää energiaa pitkillekin lenkeille ja miksipä ei vaikka johonkin omaan liikunnallisen harrastukseen, mikäli uudessa kodissa olisi intoa ja taitoa häntä ohjata harrastuksen pariin. Ole vaikuttaa hyvin innokkaalta ja oppimiskykyiseltä, joka lähtee leikkiin kuin leikkiin mukaan. Hän on tehnyt paljon noseworkia sekä ruokien/herkkujen  “saalistamista” milloin mistäkin piilosta, paketista tai jemmasta. Näin hän on saanut purettua isoa energiamääränsä. Ole tarvitsee reilusti aikaa omille askareilleen ja ulkoiluun.
Olemme ihastuneita Olen luonteeseen, innokkuuteen sekä valloittavan herkkään persoonaan. Mutta muun lauman kiusaamisen ja hylkimisen vuoksi, Olelle etsitään nyt uusi, rakastava koti. “
 Ole on nyt ollut kotihoidossa hieman vajaan viikon. Herralla riittä energiaa ja poika kuluttaa päivänsä mm. leikkimällä hoitopaikan tytökoiran kanssa. Yönsä Ole kuitenkin nukkuu hyvin. Olella on sisäsiisteyden kanssa vielä hieman oppimista. Ole käyttää hampaitaan herkästi, useimmiten leikkimielessä, mutta pojalta löytyy myös paljon omaa tahtoa. Ruoan ja herkkujen suhteen Ole on tarkka ja poika ruokitaankin eri huoneessa kun hoitopaikan muut koirat.
Ole luovutetaan vain koirakokeeneeseen kotiin, jossa ei mielellään olisi ihan pieniä lapsia. Ole tulee yleensä hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta olisi ehkä parempi jos uudessa kodissa ei olisi muita uroksia. Oleen pääsee tutustumaan sovistusti kotihoitopaikkaansa Hyvinkäälle.
11.09.2016
Pikku Olen elämässä alkaa tänään uusi luku, kun poika muuttaa uuteen omaan kotiinsa. <3
——————————————————————————–
Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pikku Prinssi saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pikku Prinssi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Olen yhteyshenkilö: Jenni Huuskonen

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: