Päivitetty 08.09.2017

Kodin saanut koira: PIT


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
kastroitu

 

Perustiedot ja taustat
25.3.2017

Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät kaupunkiin jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin. Projektin myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan ja osa sen koirista valikoituu adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiaan Suomesta.

Romanian matkalla maaliskuussa 2017 Kulkurien aktiivit vierailivat  jälleen myös Rosiorissa ja tapasivat ensi kerran Pit-nimisen uroksen. Tarkempaa tietoa siitä, miten Pit on tarhalle päätynyt meillä ei ole. Nyt tämän lempeän pojan on kuitenkin  aika aloittaa kodinetsintä osana  Kulkurien adoptio-ohjelmaa.

Pit on koira, joka sulattaa sydämen. Se asuttaa samaan koppia yhdessä Gelly-tytön kanssa. Tämän pariskunnan helmoissa asuu myös liuta “ottolapsia”,  jotka ovat muuttaneet samaan koppiin. Nämä tarhalla vapaana olevat pennut kokevat Pitin ja Gemman niin turvallisiksi, että hakevat suojaa niiden luota.  Pit suhtautuu pentuihin isällisen lempeästi. Pennut köllöttelevät mökissä vierekkäin ja hakeutuivat Pitin taakse turvaan jos jännitti.

Pit vaikuttaa suhtautuvan muutenkin  ihan kaikkiin lempeästi. Se odottelee ensin kopissa hiljaisena, mutta tulee heti kutsuttaessa luokse. Pit on  hiljainen ja huomaamaton tyyppi. Kun se saa rapsutuksia, häntä alkaa varovaisesti heilua ja poika painautuu ihmistä vasten. Kokonaisuutena Pit vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, josta huokuu rauha. Ihmistä kohtaan se on alistuvan oloinen, vähän sellainen reppana hissukka joka unohtuu muiden taakse. Pit vaikuttaa helpolta ja kiltiltä koiralta, joka sopeutunee uuteen kotiin nopeasti, kunhan sille vain annetaan aluksi aikaa tottua muutokseen.

Pit on noin 55cm korkea ja painaa noin 23kg. Pitillä on tarhakoirille tyypilliseen tapaan paljon hammaskiveä ja sen toinen kulmahammas on katkennut.

Nykytilanne
8.9.2017
Kun Pit tänään heräsi, se heräsi omassa kodissaan, omien ihmistensä luota, sillä eilinen Kulkurilento toi kotiinsa myös Pitin, joka käveli reippaasti koko lentokentän halki suoraan parkkipaikalla olevaan autoon. Uskomaton koira. Onnea matkaanne, Pit ja perhe.

Edelliset päivitykset
16.8.2017
Pit on varattu omaan kotiin Suomeen. Sympaattinen ja lempeä herrakoira on kotinsa ansainnut.

3.8.2017
Aktiivimme vierailivat Rosiorin tarhalla heinäkuun alussa ja tapasivat jälleen myös Pitin. Vierailun aikana lämpötila huiteli reilusti yli kolmessakymmenessä + asteessa ja Pit vaikutti selvästi kärsivän kuumuudesta. Koko veirailun ajan Pit oli vetäytynyt koppiinsa eikä halunnut tulla sieltä ulos. Väkisin aktiivimme eivät halunneet Pitiä pakottaa pois kopistaan vaan jättivät tällä kertaa suuremmat tutustumiset suosiolla väliin.

14.5.2017
Aktiivimme tapasivat Pitin hiljattain vieraillessaan Rosiorissa. Pitin koppikaveri Gelly on siirtynyt OneVet klinikalle, joten tämä adoptio-isukki asuu nyt yksin. Onneksi ottolapset vierailevat Pitin luona yhä säännöllisesti. Pit on lempeä jättiläinen, joka ottaa vieraat ihmiset vastaan rauhallisesti, erittäin ystävällisesti ja kohteliaasti. Pit vaikuttaa hieman vetäytyvän, kun tarhalla on haukkumista ja hälinää. Tämän arvokkaan herraskoiran soisi pääsevän pian omaan kotiin. Pit säteilee ympärilleen tyyneyttä ja viisautta.

Lisätty kuvia.

 


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pit saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pit on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Maarit Auranen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.