Kodin saanut koira: POLLUX (Tähtipentue) (nyk Ressu)

Syntymäaika: 10/2021
Sukupuoli: uros
kastroidaan
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
Kokoarvio:

Pollux on saanut hurjan määrän kyselyjä, eikä enää ota niitä vastaan. Kiitos mielenkiinnosta häntä kohtaan ja tsemppiä oman rescuen etsintään!

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.


Perustiedot ja tausta

16.7.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti.

Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa.

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi.

Pollux on yksi kahdeksasta Tähtipentueen jäsenestä. Pentueen emo on Altair. Emo ja muutaman päivän ikäiset pennut löydettiin rannikkoseudulta syksyllä 2021 Carmenin ystävän toimesta. Ystävä päätti viedä perheen turvaan ja ne saivat turvapaikan Carpen tarhalta. Siitä lähtien perhe on asuttanut yhtä Carpen tarhan häkeistä ja pennut ovat varttuneet nyt noin yhdeksän kuukauden ikäisiksi (s.10/2021).

Tähtipentueen pennut ovat kaikki varsin uteliaita, aktiivisia, iloisen, tasapainoisen ja seesteisen oloisia. Siihen nähden että heitä on aivan liian monta liian pienessä tilassa, tulee porukka keskenään toimeen uskomattoman sopuisasti. Isokokoisemmat pennut ovat emon kanssa etujoukoissa tutustumassa uusiin ihmisiin, pienempikokoiset tuppaavat vähän jäämään yleisen härvellyksen jalkoihin, mutta siltikään riitaa ei synny. Pennut eivät myöskään vaikuta olevan häkissäään kovia haukkumaan. Tähtipentueen kohdalla on tärkeää huomioida, että ne ovat ovat eläneet tarhalla lähes syntymästään lähtien, eikä niillä siis ole mitään kokemusta mistään muusta ulkopuolisesta elämästä. Muutos suomalaiseksi kotikoiraksi tulee siis olemaan niille iso ja varmasti jännittäväkin, ja tulevien perheiden tulee olla valmiita kotiuttamaan pentuja kärsivällisesti ja rauhallisesti koiraa tukien ja positiivisuudella ohjaten.

Pollux on yksi pentueen kolmesta pitkäturkkisemmista sisaruksista, Polluxilla on hyvin tuuhea turkki, hieman tummempi kuin muilla pitkäturkkisilla sisaruksillaan. Carmen kertoo Polluxin olevan pennuista kaikista alistuvin ja se pysytteelekin muiden sisarustensa takana eikä oikein pääse esiin ja tutustumaan ihmisiin aktiiviemme vieraillessa heidän häkissään. Pollux tulee varmasti tarvitsemaan paljon tukea ja rauhallista etenmistä kotiutuessaan. Polluxilla on barokkimalliset jalat ja onkin tärkeää että sen painonhallinnasta ja lihaksiston ylläpidosta pidetään huolta tulevassa kodissa.

Pollux on kooltaan noin 35-37 cm / 7-8 kg. Pollux tullaan kastroimaan ennen Suomeen tuloaan.

 

Päivitykset

11.9.2022

Pollux jätti tarhan taakseen ja aloittaa uuden elämän rakastettuna perheenjäsenenä.
16.7.2022

Pollux aloitti kodin etsinnän adoptio-ohjelmassamme.

 


 

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Pollux saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pollux on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilönä toimii Mari Tammenkoski

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: