Päivitetty 09.10.2021

Kodin saanut koira: POOKIE


Syntymäaika: 8/2020
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
30.07.2021
Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla.  Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta.

Herttainen Pookie on löydetty Bukarestin kadulta harhailemasta. Luultavasti Pookie on hylätty sen aikaisemmasta kodista, sillä Pookie on niin sosiaalinen. Carmen kuvailee Pookieta täydelliseksi neidiksi ja sitä se todellakin on. Pookie on tasapainoinen ja kiltti. Luonteen ja käytöksen puolesta Pookie varmasti pärjäisi mainiosti vaikka lapsiperheessä. Pookie ei ole ikinä ollut moksiskaan hoitotoimenpiteistä tai käsittelystä, päin vastoin se on vaan onnellinen ja iloinen, kun saa ihmiseltä huomiota ja läheisyyttä. Pookie suorastaan rakastaa ihmisiä ja pyörii onnellisena ihmisten jaloissa. Valitettavasti Pookien kanssa samassa häkissä asuva toinen koira komentaa Pookieta ja koska Pookie on niin pehmeä persoona, Pookie väistyy herkästi sivummalle. Pookien tulevassa kodissa voisi hyvinkin asua jo valmiiksi koirakaveri, mutta sen pehmeän luonteen vuoksi koirakaveri ei saisi olla kovin pomotteleva. Muilta osin Pookie on mitä suloisin, iloinen tättähäärä, jonka häntä heiluu taukoamatta. Tarhalla Pookie ei juurikaan hauku, mutta käytös voi toki muuttua kotitumisen myötä.

Painoa Pookiella on arvion mukaan noin 7-9 kg ja säkäkorkeutta noin 35 cm.

25.09.2021
Pookie saapui Suomeen omaan kotiin.

01.09.2021
Pookie on varattu omaan kotiin. Onnea Pookielle ja sen tulevalle perheelle!

30.07.2021
Pookie on lisätty adoptio-ohjelmaan.

_______________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pookie saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pookie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Pookien yhteyshenkilö on  Sarianna Syrjä.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.