Päivitetty 05.03.2023

Kodin saanut koira: PÖRRE (nyk. Beni)


Syntymäaika: 2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.11.2022

Carpe on lähellä Mitrenin kylää sijaitseva, romanialaisen Carmen Mandescun ylläpitämä tarha. Carmen on Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani ja Carpen tarha on rakennettu tiiviissä yhteistyössä Kulkurien kanssa vuosina 2016-2019. Carmenin ja Kulkurien yhteinen taival juontaa juurensa vuosien taakse:  ennen Carpea Carmen toimi Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Carpen tarhan kantavana ajatuksena ovat olleet sekä Kulkurien että Carmenin eettiset ja kestävää kehitystä edustavat arvot: Carpella pyritään tarjoamaan koirille mahdollisimman hyvät oltavat ja perushoidon lisäksi huomiota pyritään kiinnittämään mahdollisimman paljon myös esimerkiksi arkojen koirien sosiaalistamiseen. Carpen tarhalla elää normaalisti 120-150 koiraa, sekä kissoja, joista kaikista huolta pitää tarhalla asuvat työntekijät, romanialainen pariskunta. Koronatilanteen vuoksi koirien määrä tarhalla on tällä hetkellä noin 190 koiraa. 

Carmen ja Carpe ovat lisäksi yksi Kulkurien säännöllisistä yhteistyökumppaneista kohdemaan sterilointien parissa ja niin hänelle kuin meillekin on tärkeää tehdä jatkuvaa, kestävää eläinsuojelutyötä Romanian kodittomien koirien ongelman ratkaisemisen eteen, jotta yhtenä päivänä kodittomia koiria ei syntyisi enää niin paljon kodittomiksi. 

Carmen löysi arviolta noin parivuotiaan Pörren valtatien varresta syksyllä 2021. Teiden varsilta löytyvät pikkukoirat ovat Romaniassa yleisesti ottaen perheestään hylättyjä koiria, ja autoteillä paniikissa juoksennellessaan ne ovat suuressa riskissä jäädä auton alle. Pörre oli onnekas Carmenin poimiessa sen kyytiinsä.

Aktiiviemme tavatessa Pörren Carpen tarhalla syyskuussa 2022 Pörre on uudesta tilanteesta hiukan hämillään. Se ei vaikuta pelokkaalta, mutta usea uusi vieras tunkemassa sen häkkiin kamera ojossa tuntuu hiukan jännittävän sitä, eikä Pörre ihan tiedä miten tilanteeseen suhtautuisi.

Pörren kuvaillaan käyttävän luontevasti elekieltään ja se viestii selkeästi tilanteiden ollessa sille liian vaikeita. Se käy välillä ottamassa pieniä taukoja kopissa, mutta palaa nopeasti takaisin häkkikavereiden luo. Namit eivät tässä jännässä tilanteessa Pörrelle maistu ja vieraiden kosketus on myös hiukan liian jännää, mutta tuttu Carmen saa Pörreä silitellä.

Pörre asuu parin muun koiran kanssa samassa häkissä ja porukka tulee hyvin toimeen keskenään. Reippaasta koirakaverista voisi olla Pörrelle apua kotikoiran elämään totutellessa.

Kooltaan Pörre on noin 30 cm korkea ja painaa noin 8 kg.

Päivitykset

5.3.2023

Pörre saapui oman perheen luo Suomeen ja sai nimekseen Beni. Ihanaa elämää suloinen Beni ja perhe!

20.12.2002

Pörre on varattu omaan kotiin!

7.11.2022
Pörre aloitti vihdoin oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Pörre saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Pörre on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pörren yhteyshenkilönä toimii Heidi Kurkinen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.