Päivitetty 14.03.2023

Kodin saanut koira: SHYANNE (nyk. Hiisku)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

4.3.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Shyanne löytyi Morenin torilta, enemmän hänen taustastaan ei tiedetä. Tarhalla Shyannea kutsutaan Sissyksi. Shyanne on erittäin tyytväinen, rauhallinen, utelias ja ihmisrakas tapaus. Tälle ihanuudelle ihminen onkin se ykkösjuttu, onhan se nyt ihanaa saada paljon huomiota. Tarhalla kun Shyanne huomaa ihmiset, haluaisi se huomiota erittäin kovin, jos tätä ei kuitenkaan saa tarpeeksi nopeasti Shyannen mielestä, haukkuu se huomion saamiseksi. Muuten Shyanne ei ole turhasta louskuttava, mutta käyttää ääntään halutessaan jotain tai ollessaan innoissaan. Shyanne tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Häkkikamujen lisäksi Shyanne on tavannut myös hiukan vieraampia koiria tarhalla, joiden kanssa on tullut hyvin toimeen. Tarha ympäristö on Shyannelle kuitenkin stressaava, eli olisikin jo korkea aika, että tämä aarre pääsisi oman ihmisen kainaloon. Shyannea häiritsee vierushäkkien koirien mekastus ja tämä vaikuttaa hiukan stressaavan sitä. Shyanne on saanut neljä pentua, jotka asuvat tarhalla.

Shyanne pyytää huomiota hyppimällä nätisti ihmistä vasten ja antamalla tassua. Antaa rapsutella ja nauttii silityksistä erittäin paljon. Shyanne voidaankin kuvitella monenlaiseen kotiin ja voisi pärjätä myös ainoana koirana. Lapsiperheeseen Shyanne voisi sopia myös, kunhan perhe ymmärtää, että Shyannen kuvaus on tarhakäytöksen perusteella ja käyttäytyminen voi muuttua hyvinkin paljon kotiutumisen edetessä.

Shyanne on 50-55cm korkea ja painaa noin 22kg.

Päivitykset

4.3.2023
Ihanan ihana Shyanne matkusti lauantaina oman perheensä luokse Suomeen. Hän oli juuri niin täydellinen kuin oltiinkin ajateltu. Onnea Shyannen perhe ja Shyanne! <3

8.1.2023
Hellyyttävä Shyanne on varattu omaan kotiin! Nyt vaan odotellaan ihanuuden saapumista.

7.11.2022
Ihana Shyanne aloittaa loppuelämän kodin etsinnän Kulkureiden adoptio-ohjelmassa.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shyanne saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta.

Lisäksi Shyanne on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Yhteyshenkilö: Jaate Serlippens

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.