Päivitetty 30.10.2017

Kodin saanut koira: PUKA


Syntymäaika: 2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
steriloitu

 

13.6.2017
Anda Popescu on kodittomien eläinten hyväksi ammatikseenkin työtä tekevä nuori nainen. Morenissa, noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista sijaitsee hänen johtamansa Happy Dogs Moreni-löytökoiratarha. Tarhalla asustaa tällä hetkellä noin 100 koiraa, joiden olot ovat moniin muihin yksityisiinkin tarhoihin verrattuna varsin hyvät. Koirat pääsevät päivittäin ulkoilemaan vapaana tarhan ulkoilupihalle, jossa ne saavat rentoutua, haistella ja leikkiä. Tarhan koirat asuttavat pääosin häkkejään yksin, ja niistä huolehtii kaksi palkattua työntekijää sekä tarhalla käyvät vapaaehtoiset, Anda itse mukaan lukien.
Kaikkia koiria on mahdollisuus testata kissojen ja lasten kanssa.

Happy Dogsin tarhalla asuu myös suloinen nuori Puka. Se on aikoinaan löydetty aivan pienenä pentuna hylättynä kadulta. Siellä Puka oli harhaillut yksinään ja peloissaan, joten Anda oli päättänyt ottaa pienen tytön turvaan luokseen. Puka on alkuun uusia ihmisiä kohtaan hieman ujo ja siksi se on tähän asti aina ohitettu, kun koiria on päässyt tarhalta omiin koteihin. Uudet ihmiset kyllä kiinnostavat sitä kovasti ja Pukalla onkin suloinen tapa kierrellä vieraiden lähellä aivan kuin rohkeutta keräillen. Tuttuja ihmisiä kohtaan Puka on mitä lempein ja kultaisin koira. Se on hyvin huomionkipeä ja selvästi nauttii päästessään tutun ihmisen kainaloon rapsuteltavaksi. Ujoutensa alla Puka on äärimmäisen kiltti ja ystävällinen ja se tulee hienosti aivan kaikkien kanssa toimeen. Se leikkii mielellään muiden koirien kanssa ja kotioloihin päästyään Pukasta kuoriutuukin varmasti ajan kanssa iloinen ja touhukas nuori tyttö.

Puka on noin 50 cm korkea, siro nuori tyttö.

24.9.2017
Kaunis Puka on saanut ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

30.10.2017
Puka on viikonloppuna lentänyt ikiomaan kotiinsa Suomeen. Hurjasti onnea Pukalle ja koko perheelle!

______________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Puka saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Puka on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.