Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: RAIE


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa
kastroitu

 

24.09.2015
Pikkuinen hurmuri Raie on löydetty Bukarestin kadulta todella nälkiintyneenä ja huonossa kunnossa. Tällä hetkellä poika kuitenkin voi hyvin ja odottelee omaa kotiaan Onevetin koirahoitolan tiloissa.

Raie on ajoittain hoitolan pihalla vapaana isossa koiralaumassa, eli pikkuinen tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa. Raie on melko itsenäinen touhuilija, joka liikkuu hoitolassa oman mielensä mukaan eli välillä yksikseen ja välillä muun lauman mukana.

Onevetin työntekijöitä eli tuttuja ihmisiä kohtaan Raie on todella ystävällinen ja rohkea. Tämä pieni suloinen poika nauttii ja rentoutuu tuttujen ihmisten rapsutuksista. Vieraita ihmisiä Raie uskaltaa mennä moikkaamaan, kunhan hän saa lähestyä ihmistä omilla ehdoillaan. Jos vieras ihminen yrittää silittää pikkuista, Raie vain lähtee pois tilanteesta. Hoitolan pihalla Raie seuraa ihmisiä, mutta ei kuitenkaan tule itse ihmisten luo pyytämään rapsutuksia.

Tällä söpöläisellä on arvion mukaan painoa noin 8 kg ja säkäkorkeutta noin 25cm. Raie on hieman ylipainoinen ja tulevan kodin tulisikin panostaa pikkuisen liikunnantarpeeseen sekä ruokavalioon.

20.11.2015
Kulkurien aktiivit matkustivat jälleen Romaniaan ja 3.11 he vierailivat Onevetin koirahoitolassa, jossa myös Raie tällä hetkellä asustaa. Saimme seuraavanlaisia kuulumisia tästä suloisesta pikkumiehestä:

Raie liikkuu vapaana Onevetin hoitolan pihassa muiden pikkukoirien kanssa. Vieraiden ihmisten lähelle pikkuinen tulee rohkeasti, mutta ei kuitenkaan niin lähellä, että häntä saisi koskea. Raie on joutunut muiden koirien silmätikuksi ja kiusaamisen myötä pikkumies on hieman eristäytynyt muista koirista. Toisen koiran tullessa päälle, Raie kellahtaa selälleen välittömästi ja alistuu. Raie odottaa jo kovasti omaa rauhallista kotiaan, jossa tämä aivan ihana pikkuinen varmasti reipastuu hyvinkin pian. Raien tulevassa kodissa voisi asua jo valmiiksi koirakaveri, mutta pojan alistuvan luonteen vuoksi olisi tärkeää, että toinen koira ei olisi luonteeltaan lainkaan dominoiva.

Lisätty myös uusia kuvia ja kaksi videota tästä pikku hurmurista.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.
Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Raie saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Raie on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenkotiutuvan koiran oppaaseen, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

17.01.2016
Suloinen hurmuri Raie on saanut parhaita mahdollisia uutisia, sillä sitä odottaa oma rakastava koti Suomessa <3 Raie on varattu.

04.03.2016
Ihana Raie saapui tänään Suomeen omaan kotiinsa.

Raien yhteyshenkilö on Sarianna Syrjä.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.