Päivitetty 22.12.2015

Kodin saanut koira: RAIKA (nyk. Molly)


raikaRAIKA

* noin 3-5-vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

1.1.2014

Kulkurien aktiivit vierailevat säännöllisesti Romaniassa paikallisten yhteistyökumppaneiden luona. Yksi matkojen tarkoituksista on kartoittaa uusia sopivia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan. Lokakuussa 2014 Romanian matka kohdistui mm. bukarestilaisen eläinsuojeluyhdistyksen, Asociatia A Doua Sansan ylläpitämälle  Glinan tarhalle, jossa asuu ympärivuotisesti noin 200 koiraa. Tutustuessaan näihin koiriin tapasivat Kulkurien aktiivit myös Raikan, Bragadirun kunnalliselta tarhalta pelastetun keskikokoisen nartun. Aluksi Raika eli Glinan tarhalla osana isompaa koiraporukkaa, mutta joutui pehmeän luonteensa vuoksi muiden kiusaamaksi. Niinpä se siirrettiin samaan häkkiin kiltin Filican kanssa.

Aktiiviemme mennessä tervehtimään Filicaa ja Raikaa näiden häkkiin, antoi Raika aluksi itsestään aran vaikutelman. Se pysytteli kopissaan ja katseli sieltä outojen vieraiden puuhailuita. Hetken asiaa tuumailtuaan neiti totesi vieraat kuitenkin ystävällisiksi ja yllätti heidät hyppäämällä Kulkurien puheenjohtaja Sallan selkään. Tarkempi tutustuminen paljasti Raikan mukavan luonteiseksi, tasapainoiseksi koiraksi. Se käyttäytyi rauhallisesti, olematta kuitenkaan apaattinen. Niinpä aktiivimme päättivät, että Raika on yksi niistä onnekkaista, joka pääsee mukaan adoptio-ohjelmaan. Raika on 48 cm korkea ja painoa sillä on noin 15-18 kg. Iältään Raika on jo selvästi aikuinen koira, arviolta 3-5-vuotias.

18.3.2015
Vieraillessaan Romaniassa maaliskuussa 2015 tapasivat Kulkureiden aktiivit myös Raikan. Raika on reipastunut sitten viime tapaamisen. Se on edelleen hieman ujohko, mutta rohkaistuu nopeasti namien avulla ja tukeutuu nopeasti ihmisiin. Aktiiviemme sanoin Raika on todella sympaattinen ja ihana pakkaus. Se on kuitenkin todella alistuvainen ihmiselle ja toisille koirille, joten hakusassa olisi neidille rauhallinen ja turvallinen koti. Raika pärjää varmasti hyvin kiltin koirakaverin kanssa, mutta kovin raisuun koiraporukkaan se ei sovellu.

Lisätty neidille uusia kuvia.

4.5.2015
Ihanalla Raikalle mahtavia uutisia. Raika varattiin pitkän tarhallaolon jälkeen omaan kotiin.

30.5.2015
Raika, uudelta nimeltään Molly, saapui kotiin sopivasti nauttiakseen Suomen suvesta. Pitkä odotus palkittiin ja matka kotia kohti jatkui lentokentältä perheen kanssa <3

22.12.2015
Saimme kivoja kuulumisia Mollyn perheeltä, joulutoivotusten kera 🙂 .

”Molly on kotiutunut ja löytänyt paikkansa perheessämme. Alussa Molly oli aika alistuvainen ja erittäin lempeä mutta nykyään Molly on löytänyt äänensä ja kertookin meille eri tavoilla mitä haluaa milloinkin. Molly osaa ottaa rennosti eikä säiky enää kuten alussa hieman teki.

Yksi asia josta Molly nauttii kovasti, on kun saa juosta vapaana metsässä. Jos Mollylta kysytään, niin hihna on maailman turhin keksintö!

Omaan perheeseen Molly on kovin kiintynyt mutta vieraiden kanssa tyttö on edelleen hieman varovainen. Mollysta on kuoriutunut ylpeä neito ja on erittäin rakas perheenjäsen.”

——————————————————————————————————————

Harkitessasi Raikan adoptointia, huomioithan että kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa. Koiran luonne voi muuttua sen saavuttua omaan kotiin. Raika elää tarhalla ulkona, joten se tulee varmasti tarvitsemaan opastusta niin sisäsiisteyden, hihnakävelyn kuin muidenkin kotikoiran taitojen suhteen. Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan koiran koulutukseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen.

Raika tullaan  luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptoitavan eläimen terveyteen, koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Raikan kodinetsinnässä auttoi Mia Takolander.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.