Kodin saanut koira: RANDY

Syntymäaika: 2013
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Rosiori)
Kokoarvio:

 

19.11.2015
Marraskuussa 2015 Kulkurien edustajat kävivät jälleen Romaniassa. Tällä kertaa reissusuunnitelmaan kuului myös vierailu Rosiori de Veden kaupungissa, jossa oli Kulkurien massasterilointi-, ja avustusprojektin kuudennen sterilointipäivän vuoro 2. marraskuuta. Rosioriin kun matka käy, edessä on myös käynti kunnallisella koiratarhalla, jossa uuttera ja sinnikäs paikallinen eläinsuojelija Cornelia Stan taistelee sinne joutuneiden koirien puolesta. Rosiorin tarhan olosuhteet ovat kammottavat, koiria on pilvin pimein eivätkä paikalliset koirarankkurit tai viranomaiset välitä näistä pätkääkään.

Joitakin koiria onnistaa ja he pääsevät asustamaan ketjun päähän pihamaalle. Tällöin he ovat ainakin turvassa koirien välisistä tappeluista ja saavat tuntea muuta tassujen alla kuin kylmä ja märkä betonilattia. Eräs ketjun päässä olevista koirista on Randy. Randyn ulkomuoto kielii siitä, että mahdollisesti tässä komeassa, hiukan liian laihan, pojan geeneistä löytyy jonkin vinttikoiran rotuperimää. Randyn tulevan perheen olisikin hyvä ymmärtää myös vinttarien sielunmaailmaa sekä omata tietämystä siitä mitä tämäntyyliset koirat tarvitsevat ollakseen onnellisia ja tasapainoisia kotikoiria.

Randy on noin 55cm korkea ja painaa tällä hetkellä n.15-20kg.

Randy on aktiivinen ja iloinen, nuori uros. Ihmisen kävellessä kopin ohi tai läheltä, Randy hyppii ja pomppii ketjussaan mutta kunhan ihminen pääsee Randyn luokse, poika rauhoittuu ja keskittyy nauttimaan läheisyydestä. Randy antaa hienosti käsitellä itseään. Hammastarkastusta tehdessään, edustajamme totesivat Randylla olevan puikulahampaat, mikä kertoo siitä, että Randy todennäköisesti on sairastanut penikkataudin pentuna.

25.1.2016
Randy. Ystävällinen, lihaksikas, kultainen poika joka kovasti odottaa rapsutuksia ja hellyydenosoituksia. Randy on aktiivinen koira ja tieto siitä, että Randyn kohtalo on elää ketjukoirana kunnes se kaunis päivä mahdollisesti tulee jolloin poika varataan omaan kotiin, saa miettimäänkuinka kauan Randy pystyy säilyttämään iloisuutensa ja luottamuksensa elämän hyvyyteen?

Randy vaikuttaa kyllä positiiviselta kaverilta ja uskomme, että Randyn perusluonne auttaa poikaa jaksamaan Rosiorin ikävää ympäristöä, kunnes se oma koti löytyy. Toivottavasti pian, sillä talvi on aika ankaraa aikaa eteenkin sileäkarvaiselle kaverille, kuten Randylle. Lisätty uusia kuvia.

22.3.2016
Kulkureilta pakattiin jälleen matkalaukut maaliskuussa, ja suunnattiin kohti Romaniaa. Reissulla aktiivimme kävivät tervehtimässä yhteistyökumppaneita ja ystäviä eri kohteissa ja tällä kertaa osallistuttiin myös kevään ensimmäiseen sterilointipäivään Rosiori De Veden kaupungissa. Vaaleanpunaiselta talolta lähdettyään hobo ladyt kävivät myös Rosiorin kunnallisella tapaamassa niin vanhoja kuin uusia tuttuja.

Randy odottaa edelleen Rosiorin tarhalla, ketjun päässä, oman kodin löytymistä. Aktiivimme kertovat Randyn nojautuvan ihmistä vastaan kun tämän luokse kävelee ja antaa huomiota. Randy yrittää syliin saakka, on kovin avoin ja luottavainen ihmistä kohtaan. Toistaiseksi Randy on vielä hyvässä kunnossa ja poika on edelleen hyvässä lihaskunnossa.

Uusia kuvia lisätty tästä komeasta pojasta.

24.7.2016
Randy on hetken jo odottanut kotihoitopaikkaa Saksassa ja nyt poika vihdoinkin pääsi matkustamaan sinne. Onnea kodin etsintään, Randy <3 !

———————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Randy saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Randy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Randyn yhteyshenkilö: Mia Takolander

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: