Päivitetty 08.06.2021

Kotia etsivä koira: REISKA (Virtaset)


Syntymäaika: 11/2020
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa ( One Rescue Association, Cosoba )
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.6.2021
Romanialaisen eläinlääkäri Adina Vladutin sydäntä lähellä ovat hänen kotimaansa kodittomat eläimet. Hän on perustanut Cosoban koiratarhan voidakseen eläinlääkärin työnsä ohella antaa turvapaikan niin monelle kodittomalle eläimelle kuin mahdollista. Hänen tarhallaan asuu lukuisten kissojen ja muiden eläinten lisäksi noin 300 koiraa kerrallaan ja hän majoittaa tarhallaan myös muiden eläinsuojelijoiden koiria. Miehensä kanssa hän omistaa myös Onevet-eläinlääkäriklinikat Bukarestin keskustassa ja Cosoban tarhan yhteydessä. Kaikki yhdistyksemme kautta Suomeen adoptoidut koirat kulkevat viimeksi mainitun klinikan kautta, ja siellä koirille tehdään muun muassa maahantuontiviranomaisten edellyttämät toimenpiteet.

Virtasiksi nimetyn viiden pennun sisarussarjan toi Cosoban tarhan portille eräs läheisen kylän asukas helmikuun lopulla. Hänellä oli hyvä tarkoitus säästää elämälle pennut antamalla ne tarhalle huolehdittavaksi. Adina ennakoi tulevaa ja otti pennut vastaan vain sillä ehdolla, että emo tuotaisiin klinikalle steriloitavaksi.  Hän ei halunnut, että seuraavista juoksuista emo tulisi jälleen kantavaksi ja uusi pentue ilmestyisi tarhan portille. Kyläläinen suostui ehdotukseen ja niinpä pennut pääsivät tarhalle ja emo säästyy uusilta pentueilta.

Nyt siis koko katras tulee adoptio-ohjelmaamme etsimään kotia ja omaa perhettä Suomesta. Adina kuvailee kaikkia tämän pentueen pentuja erittäin reippaiksi ja leikkisiksi tyypeiksi. Pennut haukkuvat tavanomaisen koiran tavoin, mutta eivät ole äänessä haukkumisen ilosta. Tarhalla suurin osa koirista yhtyy toisten koirien haukkuun edes tietämättä, miksi ja mille  haukutaan. Vaikka pikku-Virtaset ovat reippaita kakaroita, niiden maailma on tarhalla hyvin rajallinen. Tulevan kodin täytyy varautua siihen, että tavallisessa suomalaisessa koti- ja asuinympäristössä kaikki on uutta ja varsinkin alussa pelottavaa. Pentu tarvitsee kärsivällistä, pitkäjänteistä ja rakastavaa opastusta kotikoirana olemiseen. Touhukkaina tenavina sisarukset tarvitsevat riittävästi liikuntaa ja muuta mielekästä tekemistä, joten ne tarvitsevat aktiivisen kodin, jossa koiran kanssa jaksetaan paitsi puuhailla, myös rauhoittua yhdessä.

Ikää Reiskalla on tällä hetkellä noin 6,5kk ja säkäkorkeus noin 50cm ja painoa 15-17kg. Aikuisena Reiska on noin 55-60cm korkea sekä painaa noin 25-30kg.
Päivitykset
7.6.2021

Reiska Virtanen ilmoittautuu kodinetsijäksi adoptio-ohjelmaamme.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Reiska saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Reiska on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Reiskan yhteyshenkilönä toimii: Minna Ahlfors

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa