Päivitetty 02.04.2019

Kodin saanut koira: RELY


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
7.1.2019
Elämä kodittomana koirana Romaniassa ei ole helppoa. Suurin osa kaduille päätyneistä koirista ovat sinne hylättyjä. Omistetuille koirille syntyy pentuja, joista ei ole varaa huolehtia ja niinpä ne hylätään oman onnensa nojaan. Tällaisilla kodista hylätyillä pennuilla on häviävän pienet mahdollisuudet selvitä hengissä kaduilla, missä vaaroja on joka puolella. Myös Relyn elämä on alkanut vaikeimman kautta. Se on pienenä luultavasti hylätty kadulle, missä se ei ole osannut pitää itsestään huolta. Niinpä se on jäänyt auton alle ja murtanut jalkansa. Relyn onneksi sen löysi eläinrakas ihminen, joka hoiti sen kuntoon ja vei sen sitten Kulkurien yhteistyökumppanin Carmen Mandescun tarhalle. Nyt Rely asuu Carpen tarhalla ja on valmis etsimään ikiomaa kotiaan.

Rely on kiltti ja iloinen pieni tyttö. Se rakastaa ihmisiä yli kaiken ja menee aivan suunniltaan onnesta aina saadessaan vieraita. Se kiemurtelee ja pyörii ja heiluttaa villisti häntäänsä. Välillä se innostuu niin että riehaantuu, alkaa loikkia ja lopulta heittäytyy selälleen maahan koska haluaa niin kovasti olla ihmisille mieliksi. Rely vaikuttaa hyvin leikkisältä ja hyväntuuliselta tytöltä. Se kaipaa vielä kovasti ihmisen tukea ja hyväksyntää ja selvästi yrittää kovasti ymmärtää mitä siltä halutaan.
Rely asuu tarhalla tällä hetkellä tarhalla suurieleisen Ozyn kanssa ja kaksikko tulee hienosti toimeen keskenään. Rely ei tarhalla hauku juurikaan.

Relyn vanha murtuma on parantunut hyvin eikä jalan vanha vamma tunnu vaivaavan sitä lainkaan. Murtuma on aikoinaan korjattu metallituella, joka on edelleen Relyn jalassa paikallaan. Sekä romanialainen että suomalainen ortopedi ovat katsoneet röntgenit ja molempien mielipide oli, ettei levyä kannata poistaa ellei se ala erikseen vaivata Relyä. Tällä hetkellä Rely on täysin oireeton ja elää normaalia nuoren koiran elämää, mutta levystä johtuen Rely tulee adoptio-ohjelmassa erityisadoptioon.

Rely on noin 45 cm korkea ja painaa noin 12-15 kiloa.

2.4.2019
Herttainen Rely on muuttanut oman perheensä luokse Suomeen. Onnea koko perheelle!

6.3.2019
Rely on saanut Romaniaan ilouutisia, sillä se on varattu ikiomaan kotiinsa Suomeen.

7.1.2019
Suloinen Rely elelee edelleen Carpen tarhalla Ozyn kanssa. Relyn on todettu olevan niin hurjan sosiaalinen ja ystävällinen muita kohtaan, että sitä käytetään monesti apuna kun testataan muiden koirien suhtautumista kavereihin. Rely panee tietysti testeissä parastaan ja on aina yhtä iloinen ja leikkisä oma itsensä. Rely pääsi hiljattain jälleen loistamaan, kun Muskin suhtautumista kaveriin testattiin. Tapaamisesta on lisätty tuore video tytön sivuille.

28.11.2018
Rely aloitti kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

____________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä. Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon. Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Rely saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rely on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.