Kodin saanut koira: ROCKY M

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Korvat höröllä, Rocky M 8/2015

Korvat höröllä, Rocky M 8/2015

ROCKY M

* uros

* arvioitu syntymäaika n. 2/2015

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

 

7.9.2015
Eläinsuojelija Mihaela Soare on yksi Kulkurien luotettavista yhteistyökumppaneista Romaniassa. Mihaela asuu Târgovișten kaupungissa, noin 80km Bukarestin ulkopuolella, omakotitalossa yhdessä äitinsä kanssa. Heidän luona asuu myös Mihaelan ja hänen äitinsä pelastamia koiria sekä muutama kissa. Mihaela kiintyy jokaiseen eläimeen joka hänen luokseen tulee. Hän kuitenkin ilahtuu aina yhtä vilpittömästi kun kuulee, että joku hänen koiristaan on pääsee muuttamaan siihen omaan kotiin. Mihaela yrittää löytää aikaa totutella koiria pikkuhiljaa, jo hänen luonaan, kotikoiran tavoille mutta pitää ottaa huomioon, että koiria on useampia ja Mihaelankin aika rajallinen.

Rockyn Mihaela löysi erään marketin edestä mihin tämä iloinen vesseli oli jätetty oman onnensa nojaan. Rocky on arviolta vasta noin 8 kuukauden ikäinen ja erittäin sosiaalinen ja luottavainen. Rocky oli heti tullut Mihaelan luokse häntä heiluen ja jakeli pusuja sen minkä kerkesi.

Rocky painaa tällä hetkellä noin 12kg ja aikuisena paino tulee todennäköisesti olemaan 20-25kg välillä ja säkäkorkeus noin 50cm.

Mihaelan luona asuu monia muitakin koiria, narttuja, uroksia, pieniä ja isompia. Siellä asustelee myös muutamia kissoja. Kaikkien näiden kanssa Rocky tulee moitteettomasti toimeen. Mihaela kuvailee Rockya iloiseksi hassuttelijaksi jolla on ystävällinen ja reipas luonne. Rocky tykkää kovasti touhuta yhdessä ja omaksuu uusia asioita helposti. Rockylla on näin ollen myös hyvät edellytyksen kaveriksi johonkin harrastukseen.

14.9.2015
Rocky pääsee muuttamaan Saksaan. Kaikkea hyvää pikkujätkän tulevaisuuteen <3

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Rocky M saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, kastroituna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: