Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: RONIA


Syntymäaika: 1/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

21.11.2015
Kodittomien koirien määrä Romaniassa on suuri. Kulkurit yhdessä paikallisten yhteistyökumppaniensa kanssa tekevät jatkuvasti töitä sen eteen, ettei uusia kodittomia koiria syntyisi ja että jo olemassa olevat koirat saisivat hyvät ja huolehtivat kodit. Paikalliset eläinsuojelijat käyttävät usein kaiken rahan ja aikansa koirien auttamiseen. Siksi oli hienoa, kun Asociatia a Doua Sansaa ylläpitävä Carmen Mandescu malttoi lähteä pienelle lomalle Constantaan, Romanian rannikolle kesäkuussa 2015. Lomallaan hän tapasi kaupungin puistossa pahvilaatikosta kyhätyssä suojassa asuvan nelikuisen Ronian. Eläinrakkaana ihmisenä hän ei yksinkertaisesti voinut jättää Roniaa kadulle ja niin tyttö pääsi autokyydissä Bukarestiin ja Glinan tarhalle.

Ronia on harvinaisen onnekas. Sillä vain paria päivää myöhemmin Constantassa oli tehty turismikaupungeille tyypillinen puhdistus, jossa kaikki alueella asuvat kodittomat koirat oli kerätty kunnalliselle tarhalle.

Ronia on nyt saanut asettua tarhalle muutaman kuukauden ja on täysin valmis adoptio-ohjelmaa ja sitä kautta omaan kotiinsa. Se on tarhalla osoittautunut äärimmäisen tasapainoiseksi ja iloiseksi koiraksi. Ronia tulee erinomaisesti toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Se on tarhaoloista huolimatta hyvin positiivinen persoona ja rakastaa leikkimistä. Myös ruoka on kovasti tytön mieleen, minkä johdosta se on varmasti helposti motivoitavissa ja koulutettavissa. Ronia ei tarhalla hauku juuri lainkaan.

Ronia on noin 50 cm korkea ja painaa noin 20 kiloa.

24.1.2016
Ihana Ronia on tänään varattu omaan kotiinsa.

11.3.2016
Ronia on eilen lentänyt perheensä luokse Suomeen. Onnea perhe ja Ronia!

_____________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Ronia saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ronia on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.