Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: BELLADONNA


Syntymäaika: 2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

3.12.2015
Yhteistyökunppanimme, eläinsuojelia Luiza Mandru löysi Belladonna -pennun elokuussa 2015 porttinsa takaa, jonne joku oli sen hylännyt. Pienen jalassa oli verta vuotava haava, eikä koira noussut jaloilleen. Myöhemmin selvisi, että Belladonnan päälle oltiin ajettu autolla, eikä omistajalla ollut varaa viedä sitä eläinlääkäriin. Siispä omistajaihminen toi pennun Luizan portille, sillä tedettiin, että näin se pääsee hoitoon ja turvaan. Pienen koiralapsen jalka oli poikki. Onni onnettomuudessa oli kuitenkin koiran ikä, sillä pentuna sen luut olivat pehmeät ja joustavat ja vamma saatiin hyvässä sekä oikeaoppisessa hoidossa korjattua ja hoidettua nopeasti kuntoon. Luiza, jonka luona Belladonna edelleen asuu, arvelee koiran olevan Angyn sisko.

Belladonnan paraneminen etenee hyvää vauhtia. Itse asiassa pentu ei enää oirehdi lainkaan ja voidaankin sanoa jalan olevan nyt terve. Ennuste on siis hyvä ja operoitu jalka näyttäisi myös röntgenkuvien perusteella olevan kunnossa. Eläinlääkärin mukaan tiedossa ei ole mitään, mikä aiheuttaisi ongelmia tulevaisuudessa. On hyvä kuitenkin huomioida, että leikattu on aina leikattu. Koskaan emme voi 100% varmuudella tietää ja sanoa, ettei onnettomuus enää koskaan milloinkaan muistuttaisi itsestään. Tosin tällaista terveystakuuta ei toki voida antaa yhdellekään eläimelle, ei lähtökohtaisesti täysin terveelle ja hoitohistoriattomallekaan koiralle.

Belladonna on luonteeltaan todella ystävällinen, avoin sekä sosiaalinen ja antaa käsitellä itseään vaivatta. Kaiken kaikkiaan koiraneiti on hyvin helpohkon oloinen tapaus, eikä se juurikaan hauku. Belladonna on aktiivinen, tulee kaikkien koirien ja ihmisten kanssa juttuun. Mikäli tarvis, se väistää muita koiria eikä siis provosoidu. Vaikka Belladonna tykkää häärätä ihmisten seurassa, ei se kuitenkaan tunge syliin tai vaatimalla vaadi huomiota. Maailmassa on niin monta ihmeellistä asiaa, eli tutkittavaa & nuuskittavaa riittää. Pikkuinen osaa siis touhuta myös itsekseen.

Belladonnan strategiset mitat ovat noin 30cm / 12-15kg.

1.2.2016
Kuukausi vaihtui iloisten uutisten siivittämänä! Belladonna on juuri varattu omaan kotiinsa Suomeen.

10.3.2016
Belladonnan uusi elämä alkoi tänään, kun se lensi omaan kotiinsa Suomeen.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Belladonna saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Belladonna on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan sivuillamme adoptoitavan eläimen terveyteenkoiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen ennen yhteydenottoa.

Yhteyshenkilö Lilli Lanér

Video Belladonnasta

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.