Kodin saanut koira: ANGY

Syntymäaika: 2/2015
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
Kokoarvio:

 

9.6.2015
Se, että syntyy kadulle Romaniassa, koituu monen pennun kohtaloksi. Pienet vastustuskyvyttömät pennut ovat helppo saalis niin ilkeille ihmisille kuin muille koirille, villieläimille ja autoille. Romaniassa syntyy vuosittain tuhansia epätoivottuja pentuja jotka joko syntyvät kadulle jo alkuunsa hylättyinä tai sitten ne joutuvat hylätyiksi pian syntymänsä jälkeen. Useasti emosta ei ole tietoa mutta suurella todennäköisyydellä se on viety rankkureiden toimesta jollekin tarhalle, joutunut auton yliajamaksi, ihmisten tapettavaksi tai pidetty kotivahtina ja ainoastaan pennut jätetty pärjäämään parhaansa mukaan kaukaa syntymäkodistaan.

Kulkurien pitkäaikaisen yhteistyökumppanin Luiza Mandrun luona asuva Angy on pentu jonka elämä roikkui hiuskarvan varassa. Angy tuotiin Luizan hoivaan erään Luizan naapuruston henkilön toimesta. Hän oli löytänyt pienen Angyn ojasta ja pelastanut pennun sieltä. Angyllä oli löydettäessä puremahaava huulessa ja vaikka Angy on nyt toipunut puremasta, tämä nuori tyttö tulee ikuisesti kantamaan mukanaan muiston siitä, arven muodossa. Tämä ei kuitenkaan haittaa Angya pätkääkään.

Angy oli myös erittäin heikossa kunnossa kun se löydettiin. Luiza vei pennun eläinlääkärin luokse joka totesi Angyn sairastuneen babesiaan. Angy oli tiputuksessa pari päivää ja taisteli itsensä takaisin terveiden kirjoihin. Tänä päivänä Angyssä ei näy jälkeäkään siitä heikosta pienestä rääpäleestä, mitä tuolloin oli.

Angy tulee erittäin hyvin toimeen muiden koirien sekä kissojen kanssa ja viihtyy myös hyvin ja kauan ihmisten parissa rapsutettavana.

Angyn koko aikuisena tulee arviolta olemaan noin 45cm/15kg.

13.7.2015
Angy on kasvanut pienestä suloisesta pennusta hieman isommaksi, kauniiksi pennuksi. Tällä hetkellä Angy painaa noin 10kg ja on Luizan sanojen mukaan erittäin hyvä pentu. Angy tykkää leikkiä, on rakastettava ja erittäin fiksu nuori tyttö. Angylle on lisätty muutama kuva. Angyn rokotusohjelma on pian saatu päätökseen ja tyttö olisi valmis saapumaan omaan kotiin, kunhan ensin selvisi missä se oma koti ja perhe on.

10.8.2015
Keskusteltuamme Luizan kanssa Angyn kasvusta ja arvesta huulessa, koimme viisaaksi kuunnella Luizaa kun hän sanoi suosittelevansa Angylle vielä yhtä huulikorjausta pienimuotoisella leikkauksella. Angyn kasvaessa iho alkoi kiristää arven kohdalla ja tämä johti siihen, että iho halkeili ja muuttui kipeäksi. Tämä oli helppo korjauttaa ja niin Angy pääsi muutama päivä sitten operaatioon. Luiza kertoo Angyn olevan hieman närkästynyt kaulurista mitä joutuu pitämään muutaman päivän mutta muuten kaikki on kunnossa ja hyvin. Angy syö, juo ja leikkii aivan kuten ennenkin 🙂

27.2.2016
Angylle on lisätty uunituoreita kuvia. Tämä kaunis tyttö on odottanut oman kodin löytymistä Luizalla pienestä pennusta saakka. Angylla tosiaan on “kauneusvirhe” ylähuulessa. Vamma oli Angyllä jo löydettäessä ja sitä on kertaalleen yritetty korjata leikkauksella mutta kun Angy kasvoi, korjausleikkaus ei “kestänyt”. Tytöllä ei kuitenkaan tee kipeetä eikä haittaa menoa lainkaan.

Ottaen huomioon, että Angy on ollut Luizalla kauan, tyttö on alkuun kovin ujo vieraita kohtaan mutta Angy on myös viisas, iloinen, lempeä ja upealuonteinen koira. Tulevan perheen tulisi olemaan valmiita sitoutumaan siihen, että antaa Angylle sen ajan jonka tyttö tarvitsee tottuakseen uuteen elämäänsä, kotikoirana Suomessa. Angysta saa varmasti elinikäisen ystävän kun Angy huomaa, että kaikki on hyvin ja kotona turvallista olla.

Angy tulee Luizalla moitteettomasti toimeen niin koirien kuin kissojen kanssa ja asuu Luizan pihamaalla muiden isompien koirien kanssa. Täällä Angy käyttää ääntään melko paljon, haukkuu siis muiden mukana eri asioille.

28.2.-13.11.2016
Angy on jatkanut elämäänsä Luizan luona, yhtenä koirana muiden joukossa. Angy tulee edelleen hienosti toimeen muiden kanssa. Myös pentujen vauhtia ja tohinaa Angy jaksaa katsella ja on myös itse melkoinen vauhtimimmi. Odotellaan parhaillaan jos piakkoin onnistuisi saamaan tytöstä hieman tuoreita kuvia, joissa näkyisi Angy kokonaisuudessaan. Ulkonäöllisestikin Angy on edelleen samanlainen kuin ennen, huulen kanssa ei ole tullut mitään ongelmia ja mieli on säilynyt iloisena. Vieraat toki ovat hieman jänniä, sillä niitä ei kovinkaan paljon Angyn elämään ole kuulunut.

20.3.2017
Angy on edelleen Mandrujen luona, eikä tilanne ole oikein muuttunut mihinkään suuntaan. Angy on edelleen omiensa kanssa suloinen ja hellyyttävä mutta vieraat ovat ihmeellisiä ja jännittäviä. tytö pystyttelee mielellään piilossa kun pihalla on ulkopuolisia. Angyn tulevan kodin tulee olla varautunut siihe, että Angy tulee tarvitsemaan rauhallista etenemistä ja paljon ymmärrystä kotitutumisen aikana. Oikeanlaisessa perheessä ja ympäristössä, Angy varmaan puhkeaa kukkaan.

29.4.2017
Angy on jo Kotona. Se saa jäädä asumaan Mandrujen luokse, missä se jo kokee olevansa täysin turvassa. Ja rakastettu. Kuten se onkin <3


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Angy tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin/kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Angy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Angy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: