Päivitetty 29.04.2017

Kodin saanut koira: KERTTU


Syntymäaika: 10/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei steriloitu

 

27.3.2017
Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi.
Klinikka on eläinlääkäri-pariskunta Adina ja Dragos Vladutin omistuksessa. Heillä on klinikalla 15 työntekijää. Yhteistä kaikille OneVetin työntekijöille on se, että he välittävät aidosti eläimistä ja tekevät työtään tunteja laskematta.

Kerttu kuuluu sellaiseen porukkaan jotka ovat Joulun aikaan hylätty aivan pikku pentuina. Syystä tai toisesta, jätetty ulos pärjäilemään aivan itsekseen. Tämä on Romaniassa hyvin yleinen tapa päästä eroon -ei toivotuista- pennuista.

Kertun onneksi, se oli jätetty tai jollain muulla tavalla päätynyt OneVetin portille, josta siis työntekijät ottivat pennut turvaan tarhalleen.
Näin Kerttu sai uuden mahdollisuuden parempaan elämään.

Aktiivimme tapasivat Kertun maaliskuussa. Se oli aluksi hieman hämmentyneen oloinen uusista ihmisistä, mutta ei varsinaisesti ollut mitenkään arka. Huomattuaan että saa ihmisiltä rapsutuksia, tuli se niitä itsekin melko nopeasti pyytämään.
Ajan kuluessa, Kerttu osoittautui hyvin kiltiksi ja huomion kipeäksi koiratytöksi. Häntä hurjasti heiluen, se nautti ihmisten kanssa seurustelusta.
Tukea ja ehkä rohkeuttakin uuteen tilanteeseen, se otti mukavasti muista pennuista.

Kertun omassa kodissa voisi siis olla koira, jolta saisi tukea uuden elämän opetteluun. Aikaa ja kärsivällisyyttä silti tarvitaan, sillä nuoren koiran elämä uusissa kotikuvioissa vaatii opettelua ja totuttelua lähes kaikkeen normaali kotikoiran elämässä tapahtuviin asioihin.

Kerttu on tällä hetkellä hieman keskenkasvuinen.
N. 10 kg. Aikuisena se tulee olemaan keskikokoinen koira.

10.4.2017
Tuulen mukana lähetän Kertulle ne terveiset, jotka ovat huikeimmat kaikista.
“Olet tänään saanut eteesi merkinnän: varattu.”
Kauas ei ole enää pitkä matka.

29.4.2017
Kerttu on tänään lentänyt Suomeen,  oman perheensä luokse.

____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua

Sterilointi pennuille

Mikäli Kerttu tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.
Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu omistajan niin halutessa steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan.

Olethan myös yhteydessä yhdistykseen/yhteyshenkilöösi ennen sterilointia !

Tuontimääräykset

Kerttu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Kerttu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Kertun yhteyshenkilö:   Marika Stillman

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.