Päivitetty 03.09.2017

Kodin saanut koira: ROSALIN


Syntymäaika: 03/2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Luiza Mandru)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja taustat:

26.7.2017

Nämä pikku neidit päätyivät yhteistyökumppanimme Luiza Mandrun huomaan siten, että Gradistean sterilointipäivään saapui nainen kahden narttukoiransa kanssa. Toisella näistä oli pennut, mutta hän ei voinut pitää niitä koska hänellä ei ollut sanojensa mukaan varaa ruokkia kaikkia koiria. Hän uhkasi, että jos Luiza ei ota pentuja, ne jätetään metsään. Luiza sanoi ottavansa pikkuiset heti, kunhan tilaa vapautuu ja antoi naiselle ruokaa pennuille ja nartuille kuukaudeksi eteenpäin. Pari päivää myöhemmin nainen kuitenkin kertoi Luizalle että yksi pennuista oli tappanut kanan leikkiessään, joten naisen puoliso oli aikeissa hylätä pennut- siispä  Luiza otti nämä neljä ihastuttavaa pentua välittömästi hoiviinsa.

Rosalin ja sen sisaret Maite, Matia ja Dorinda ovat sympaattisia ja suloisia pikkukoiria.

Rosalin on sisaruksista rohkein ja pomottavin. Reipas Rosalin tulee mielellään syliin ja pötköttelee siinä selällään ja nauttii rapsutuksista

Alle 5 kuukatta vanha Rosalin painaa nyt noin 4 kiloa.  Neiti  jäänee täysikasvuisenakin aika pienikokoiseksi.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Rosalin tulee Suomeen steriloimattomana nuoren iän vuoksi, tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessannesteriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Rosalin saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosalin on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

07.08.2017

Rosalin on varattu omaan kotiinsa Suomeen.

02.09.2017

Rosalin saapui omaan kotiinsa Suomeen.

Rosalinin yhteyshenkilönä toimii: Jenni Huuskonen

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.