Päivitetty 02.09.2021

Kodin saanut koira: MIILA (ent. Maite)


Syntymäaika: 2017
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Suomessa (Tampere)
steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja taustat
2.9.2021

Romaniassa, kylässä nimeltä Grădiştea, asuu hyväsydäminen ja loputtoman ahkera Luiza Mandru. Luiza on toiminut yli vuosikymmenen ajan aktiivisena, vapaaehtoisena eläinsuojelijana, laittaen apua tarvitsevat eläimet omien tarpeidensa edelle. Luiza ja hänen aviomiehensä Stefan pitävät omistamassaan omakotitalossa noin 40 koiraa kerrallaan, joista noin puolet ovat yleensä pentuja ja puolet aikuisia. Osa koirista asuu sisätiloissa ja osa melko tilavilla, aidatuilla alueilla talon pihalla. Eläimet, jotka Luizalle päätyvät, ovat ihmisten pelloille, metsiin tai teiden varsille hylkäämiä entisiä kotikoiria. Välillä Luiza saa myös joko puhuttua tai ostettua eläimiä niitä huonosti kohtelevilta omistajiltaan.

Gradistean sterilointipäivään saapui vuonna 2017 nainen kahden narttukoiransa kanssa. Toisella näistä oli pennut, mutta hän ei voinut pitää niitä, sillä hänellä ei ollut sanojensa mukaan varaa ruokkia kaikkia koiria. Hän uhkasi, että jos Luiza ei ota pentuja, ne jätetään metsään. Luiza sanoi ottavansa pikkuiset heti, kunhan tilaa vapautuu ja antoi naiselle ruokaa pennuille ja nartuille kuukaudeksi eteenpäin. Pari päivää myöhemmin nainen kuitenkin kertoi Luizalle että yksi pennuista oli tappanut kanan leikkiessään, joten naisen puoliso oli aikeissa hylätä pennut. Siispä Luiza otti nämä neljä ihastuttavaa pentua välittömästi hoiviinsa. Näin Maite ja sen sisarukset Dorinda, Matia ja Rosalin päätyivät Luizan luokse etsimään omia kotejaan Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

Pentuina, adoptio-ohjelmaan saapuessaan, Maite sisaruksineen olivat iloisia ja leikkisiä pentuja. Maitea jännitti jonkin verran vieraat ihmiset, mutta jo silloin hellyttävä tyttönen rohkaistui tilannetta tarkkailtuaan leikin tiimellykseen. Maitea onnisti ja se sai oman kodin Suomesta kesällä 2017. Suomeen Maite saapui lentäen 13.8.2017 ja sai uudeksi nimekseen Miila. Miila muutti kahden aikuisen kotiin, jossa eli myös toinen koira ja kissoja. Miila sopeutui kotiinsa erinomaisesti ja on saanut viettää monia vuosia rakastettuna perheenjäsenenä.

Ikävä kyllä kaikki ei aina mene suunnitellusti ja Miila joutuu nyt etsimään täysin itsestään riippumattomista syistä uutta kotia. Miila siirtyi 28.7. kotihoitoon koira- ja lapsiperheeseen, rivitaloon Tampereelle. Miila on sopeutunut elämään uudessa ympäristössä ja perheessä uskomattoman hienosti ja kaikki on sujunut sen kanssa helposti. Miila on rohkea, sosiaalinen ja hellä tyttö, jolla ikää on tällä hetkellä noin neljä vuotta. Koira parhaassa iässä siis!

Miilan kotihoitaja kertoo Miilasta näin:

“Miila on täällä kuin olisi pitempäänkin ollut. Leikkii leluilla, esittelee temppujaan, lepäilee ja seurailee meidän touhujamme. Vähän hankalaa vielä malttaa kunnolla nukkua, kun ollaan kotona. Asettuu kyllä lepään, kun itekin on aloillaan. Muuten Miila on rauhallinen ja tyytyväisen oloinen, eikä mitenkään touhota ympäriinsä tai vaikuta kovinkaan stressaantuneelta tai kärsivän tilanteesta.

Yöt Miila nukkunut hyvin. Se on myös aika virkeä, hyväntuulinen ja hauska koira. Lapsikin sanoi, että “tykkään Miilasta, kun se on niin lempeä eikä oo riehakas, ihana”. Olen samaa mieltä! Miilan luonne on hieno, vaikka rakastaa ihmisiä niin ei ole suuna päänä ensimmäisenä änkeämässä eikä hössötä turhia. Näen pienen herkkiksen, vaikka onkin reipas koira.

Hyvin kohtelias myös kaikkia kohtaan. Ja vaikka Miila tuleekin täällä kaikkien kanssa toimeen, niin ei välttämättä ole sellainen, että tarvitsisi tai erityisesti nauttisi koirakavereista. Toisen koiramme leikkiehdotuksiin ei ole lähtenyt, ainakaan vielä. Kissaan suhtautuu täysin neutraalisti. Ei erityisemmin välitä meidän muista eläimistä.

Lapsiin vaikuttaa tottuneen, mutta tärkeintä hänelle tuntuu olevan kyhnätä minun vieressäni ja onkin ottanut minut omakseen. On mielestäni selkeesti “yhden ihmisen koira”. Ihmisen läheisyys on selvästi parasta. Aika unelma koti Miilalle oliskin varmaan sellainen, missä joku on paljon kotona ja antaa Miilalle aikaansa, muulla ei varmaan olekaan Miilalle niin väliä.”

Miilan kanssa suurin osa arjen jutuista sujuu helposti ja se onkin jo tottunut moniin kotikoiralta vaadittaviin asioihin. Kynnet Miila antaa leikata nätisti, ojentelee vain tassuja leikattavaksi. Miila myös esimerkiksi osaa istua ja odottaa ruokaansa, sekä odottaa lupaa päästä sänkyyn tai sohvalle. Myös peruskäskyt sujuvat hyvin. Hihnassa Miila lenkkeilee moitteettomasti.

Yksinolot ovat edellisessä kodissa sujuneet ongelmitta, ja enimmäkseen ne ovat sujuneet sitä myös kotihoidossa. Vähän haukkumista Miilalta vielä saattaa päästä, mikä toki on ymmärrettävää kaikkien suurien muutosten jälkeen. Yksinoloa on kuitenkin hyvä Miilan kanssa valmistautua harjoittelemaan systemaattisesti uuteen kotiin muuttaessa, sillä stressitasojen noustessa yksinoloihin voi hyvin tulla taantumaa.

Korkeutta Miilalla on noin 45 cm ja painoa noin 11 kg. Miila on siis erittäin kompakti, keskikokoinen koira.

Miila asustaa tällä hetkellä kotihoidossa Tampereella ja sitä pääsee tapaamaan sovitusti adoptiohaastattelujen jälkeen.

Päivitykset

2.9.2021
Reilun kuukauden kotihoitojakso on tullut päätökseen ja Miila pääsi tänään tapaaman sen ikioman, uuden perheensä ja lähti heidän matkaansa kohti sitä omaa, loppuelämän kotiaan. Onnea tulevaan, rakas Miila!

2.8.2021
Miila palaa Kulkurien adotio-ohjelmaan etsimään uutta kotia. Se muutti edellisestä kodistaan kotihoitoperheeseen 28.7. ja on siellä jo vajaan viikon aikana hurmannut koko perheen reippaalla ja rakastavalla asenteellaan.

13.8.2017
Maite saapui Suomeen ja omaan kotiin 13.8.2017. Se sai uudeksi nimekseen Miila.

9.8.2017
Maite varattiin omaan kotiin ja pääsee matkaamaan sinne aivan kohta.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen.

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Miila on steriloitu, asianmukaisesti rokotettu, ulko- ja sisäloishäädetty ja Suomeen saapuessaan se testattiin useiden sairauksien varalta. Lisäksi Miila on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Miilan yhteyshenkilönä toimii Stefanie Lindroos

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.