Päivitetty 29.11.2021

Kodin saanut koira: EUFROSIINA (nyk. Rinti)


Syntymäaika: 2019
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
steriloitu

 

Eufrosiinan postilaatikko on täyttynyt yhteydenotoista! Suuret kiitokset niistä. Valitettavasti enempää yhteydenottoja ei tämän neidon kohdalla voida ottaa vastaan.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Perustiedot ja tausta

3.9.2021
One Rescue Association on eläinlääkäri Adina Vladutin perustama yhdistys. Adina ja hänen miehensä pyörittävät yhdistyksen nimissä sekä koiratarhaa että OneVet-eläinklinikkaa Cosobassa. One Rescue Assocation on yksi Kulkurien keskeisimpiä yhteistyötahoja Romaniassa: tarhalta valikoituu koiria Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja lisäksi kaikki Suomeen saapuvat koirat kulkevat OneVet-klinikan kautta ennen matkustamista.

Eufrosiina tuotiin tarhalle yhdessä toisen koiran kanssa. Molemmat koirat olivat eläneet erään paikallisen naisen pihalla pihakoirina, mutta nainen ei enää halunnut koiria pitää. Näinpä nainen toi koirat One Rescue Associationin tarhalle. Tarkkaa tietoa siitä, milloin koirat ovat tarhalle saapuneet, ei valitettavasti ole runsaan koiramäärän vuoksi. Eufrosiina asuu pihalla isossa koiraporukassa ja se tulee mutkattomasti toimeen toisten koirien kanssa. Jos pihalla on joku konfliktitilanne toisten koirien välillä, välttelee ja väistelee Eufrosiina tällaisia tilanteita. Koirien lisäksi Eufrosiina tulee hyvin toimeen myös ihmisten kanssa. Videoilta on nähtävissä Eufrosiinan hakeutuminen yhdistyksemme aktiivien rapsutettavaksi! Kuumalla ilmalla Eufrosiina viihtyy rakennusten sisätiloissa. Eufrosiina on myös hyvin perso kissanruoalle ja se on ilmeisimmin yksi syy miksi se hakeutuu sisätiloihin – varsinkin kissojen ruokinta-aikoihin sen voi varmasti löytää sisätiloista! Kaiken kaikkiaan Eufrosiina vaikuttaa fiksulta ja rauhalliselta neidiltä. Se on sosiaalinen, seurakoiratyyppinen suloinen pieni koira – sitä voisi jopa kuvailla helpoksi ja reippaaksi koiraksi. Aktiivimme eivät tarhalla käydessään kuulleet Eufrosiinan juuri haukkuvan. Kooltaan neiti on n. 35cm ja 7-8kg.

Eufrosiina voisi sopia monenlaiseen ympäristöön ja kotiin. Eufrosiina on elänyt pihakoirana suuren osan elämästään, joten kotielämään harjoittelu voi viedä siltä aikaa. Lisäksi sen kokemukset ihmisten ovat rajoittuneita – sillä tuskin on myöskään kovinkaan paljon kokemuksia esimerkiksi liikenteestä. Vaikka Eufrosiina vaikuttaa tarhalla reippaalta ja ystävälliseltä, tulee se tarvitsemaan runsaasti rohkaisua ja aikaa uuden elämänsä alussa Suomessa. Edellytämme perheitä käyttämään positiiviseen vahvistamiseen perustuvia koulutusmenetelmiä. Eufrosiinan kohdalla omaehtoisen käsittelyn harjoittelu tulee varmasti olemaan oleellista, koska sen turkkia tulee hoitaa.

Päivitykset

27.11.2021
Eufrosiina saapui Suomeen omaan kotiinsa!

20.9.2021
Kaunis Eufrosiina varattiin omaan kotiin!

3.9.2021
Eufrosiina aloittaa oman kodin etsimisen Kulkurien adoptio-ohjelmassa.

 

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Eufrosiina saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Eufrosiina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Eufrosiinan yhteyshenkilönä toimii Iris Vainio.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.