Päivitetty 05.09.2021

Enkelikoira: AINO


Syntymäaika: 2007
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (OneVet, klinikka)
steriloitu

 

Perustiedot ja tausta
21.3.2018
Romanian pääkaupungin Bukarestin keskustassa sijaitsee Clinica Veterinara OneVet -niminen eläinklinikka. Klinikka  on Vladutin pariskunnan ylläpitämä ja vuodesta 2012 kaikki Kulkurien adoptio-ohjelman koirat on valmisteltu OneVetissä ennen Suomeen lentämistään. Klinikka ylläpitää myös noin 350 koiran koiratarhaa Bukarestin ulkolaitamilla sijaitsevassa Cosoban kylässä. Ja Cosobassa asuu myös Aino. Aino on herttainen mummo, josta elämä on hionut suurimmat särmät. Vain se itse tietää, minkälaisten mutkien kautta se on päätynyt erääseen puistoon, josta ystävällinen nainen otti sen kiinni. Nainen toi koiran Bukarestin klinikalle, jossa siltä operoitiin vasemmassa kyljessä sijainnut iso lipooma. Toivuttuaan operaatiosta, se jäi asustelemaan eläinklinikan pienelle piha-alueelle, jossa sen nyt odotteli kotiaan tovin. Sitten se siirtyi syksyllä 2017 Cosoban tarhalle, jossa se elelee pihalla vapaana pikkukoirien kanssa. Aino antaa tutkia itsensä nätisti ja, yllättävää kyllä, sillä on melko siistit hampaat. Ei sille silti olisi pahitteeksi saada jotain jyrsittävää tai päästä hammaslääkärin pakeille. Aino on lempeä ja ystävällinen, kaunissieluinen koira, jonka paikka on pehmeällä pedillä auringon lämmössä, oman ihmisen lähellä.  Tavatessaan Romaniassa käymässä olevia Kulkurien aktiiveja, Aino tulee tervehtimään ja tassuttelee pihalla rauhaksiin. Ihmisseuraa ollessa tarjolla, se mielellään pysyttäytyy lähellä. Aino on siis varsin helpon oloinen koira, josta saa varmasti hienon sielunkumppanin.

Aino on kooltaan noin 50 senttiä ja se painaa reilu 20 kiloa, josta muutama kilo joutaisi katoamaankin, jotta vanhojen nivelten kuormitus vähenisi.

Päivitykset

25.7.2021

“Did you ever know that
you are my hero
and everything I’d like to be
I could fly higher than an
eagle
cause you are the wind
beneath my wings.”

Nämä sanat Ainon oma ihminen kertoi, että heti tuli mieleen kun hän mietti mitä laittaa meille Ainon muistokirjoitusta varten.

Aino mummu sai mitä parhaimman kodin, kiitos kaikesta ja lämpimin osanottomme ❤️.


15.9.2018
Tämänpäiväinen Kulkurilento toi mukanaan reippaan Ainon, joka hurmasi kaikki sen nähneet. Onnea Aino ja perhe.

1.8.2018
Kiltti ja kultainen Aino on varattu omaan kotiin Suomeen, johon se toivottavasti saa matkustaa pian.

25.6.2018
Samoissa tutkimuksissa, joissa Ainosta löytyi kasvain, kävi ilmi myös, että sitä on ammuttu rintakehään haulikolla, sillä sillä on useita hauleja rintakehässä koteloituneena. Ne eivät tällä hetkellä vaivaa Ainoa.

3.6.2018
Tarkemmissa tutkimuksissa Ainon vatsasta löytyi kasvain. Kasvain poistettiin ja tässä yhteydessä myös sen perna jouduttiin poistamaan. Tällä hetkellä Ainon vointi on hyvä, mutta sen vointia seurataan vielä Romaniassa ja siksi sen lento kotihoitoon peruuntui tällä erää. Toivottavasti se kuitenkin pian pääsee pois helteistä.

17.5.2018
Onnekas Aino lentää Suomeen kotihoitoon 2.6.18. Vielä onnekkaampi se olisi, jos sitä olisikin kentällä vastassa ikioma perhe.

21.3.2018
Saapuessamme maaliskuussa Cosoban tarhalle, tulee vastaamme suoranainen pikkukoirien suurlauma. Tämän hyväntuulisen lauman laitamilla vastaamme tulee Aino. Hieman varoen joutumasta nuorison riemun jalkoihin, eikä ihme. Aino rakastaa ihmistä ja mielellään jää ihmisen luokse nauttimaan läheisyydestä. Saadessaan osakseen toisen koiran ärähdyksen se antaa välittömästi periksi ja poistuu takavasemmalle. Aino olisi varmasti onnellinen paikassa kuin paikassa, jossa se saisi rauhassa katsella kevään puhkeamista oman ihmisensä lähellä.

Lisätty kuvia ja video.

22.11.2017
Marraskuu on tehty paitsi aikaisin pimenevistä illoista ja sateesta, myös Kulkurien aktiivien vierailusta Romaniaan. OneVetin Cosoban kylässä sijaitsevalle koiratarhalle muuttanut Aino on säilyttänyt itsenäisen luonteensa ja se elelee sopuisasti pihan parikymmenpäisessä pikkukoiralaumassa. Se ei ole ensimmäisenä pyytämässä huomiota ja viihtyy itsekseenkin, mutta kun sellaista sille tarjotaan, se heiluttaa tyytyväisenä häntäänsä ja nauttii huomiosta. Ehkäpä se ei koskaan ole osannut ajatella itseään huomion arvoisena, ken tietää. Se osaa kuitenkin jakaa harvinaisen herkun ja muut koirat saavat olla mummon lähellä, kun se herkuttelee rapsutuksista. Aino on rauhallinen ja rakastettava koira, jolla on paljon annettavaa ihmiselleen ja perheelleen. Olisikin hienoa, jos aikuiseen ikään ehtinyt Aino pääsisi talveksi nauttimaan omasta kodista ja pedistä.

Lisätty kuvia ja video.
 
22.9.2017
Aino on huikea! Se asustelee edelleen Bukarestin keskustassa OneVetin klinikalla, mutta sen oikea paikka olisi kodissa, missä se pääsisi nuuskimaan nurmikoita ja metsän tuoksuja sekä ottamaan torkkuja pehmeällä pedillä tai sohvannurkassa. Päästessään vapaaksi häkistään, jossa se viettää suurimman osan päivästä, Aino viis veisaa vieraista tai tutuista ihmisistä ja jolkottelee pitkin pihaa. Se ei jaksa innostua tylsistä nameista tai rapsutuksista, mutta muiden koirien tuoksut ja viestit vievät kokonaan sen huomion. Aino on kovin itsenäinen mummeli ja kertakaikkisen suloinen otus. Sen ei kuulla haukkuvan. Ainon suhtautuminen kissoihin on mahdollista testata.

Lisätty kuvia ja video.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan?

Jos tiedät, mitä vanhan koiran omistaminen merkitsee, tiedostat siihen kuuluvat ilot ja surut, olet varautunut panostamaan vanhan koiran ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan turvallisen eläkeläiskodin, ota rohkeasti yhteyttä.

 

 

Huomioithan, että vanhan koiran kohdalla saattaa ikääntymisestäkin johtuen koitua eläinlääkärikustannuksia. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Aino saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Aino on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Ainon yhteyshenkilö: Maarit Auranen

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.