Kodin saanut koira: NINNI (ent. Michelle-Angela, Team Turtles) (Suomessa)

Syntymäaika: 6/2020
Sukupuoli: narttu
steriloitu
Sijainti: Suomessa (Varsinais-Suomi)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin adoptioprosessin kuvaukseenluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
4.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Romaniassa kodittomia koiria kohtaa melkeinpä kaikkialla, mutta erityisesti niitä löytyy koiratarhojen läheisyydestä. Ihmiset hylkäävät koiria lähelle tarhaa, sillä he uskovat, että tarhassa koirasta pidetään huolta. Niinhän siinä usein käykin, vaikka romanialaisilla koiratarhoilla resurssit ovatkin koetuksella apua tarvitsevien koirien määrän ollessa valtava. Team Turtlesin suloiset pennut toi tarhalle köyhä nainen, jolla ei ollut mahdollisuutta itsellään huolehtia niistä. Kaikki pikkuturtlesit olivat tarhalla käytökseltään normaaleja pentuja, leikkisiä, iloisia ja ystävällisiä. Ne tulivat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Myös ihmisiä kohtaan ne olivat tarhalla avoimia, sen verran ihmisiin tottuneita, että eivät pelänneet käsittelyä.

Vaaleaturkkinen turtlesneito Michelle-Angela saapui kotiin marraskuussa 2020 ja sai nimekseen Ninni. Eleltyään Suomessa reilut puoli vuotta, Ninni palasi itsestään riippumattomista syistä pitkän harkinnan jälkeen yhdistykselle etsimään uutta kotia.

Ninni on ehtinyt kasvaa kauniiksi nuoreksi neitokaiseksi, jossa virtaa riittää. Ninni on ystävällinen ja luottavainen omaa lähipiiriään kohtaan, mutta suhtautuu edelleen pienellä varauksella muihin ihmisiin. Erityisesti lapsiin Ninnillä on ollut vaikeuksia tottua. Ninnillä on ollut taipumusta leimautua kovasti omaan ihmiseensä, jopa siinä määrin, että Ninni puolustaa läheisimmäksi katsomaansa ihmistä resurssina. Tästä syystä tulevassa kodissa olisi hyvä olla ymmärrystä siitä, miten tällaiseen käytökseen tulisi suhtautua ja miten resurssien puolustamiseen liittyviä konflikteja voidaan välttää.

Ninni on aktiivinen koira, joka kaipaa paljon liikuntaa ja puuhastelua. Koska Ninnillä on taipumusta reaktiivisuuteen, on näiden tarpeiden täyttäminen tärkeää, jotta patoutunut energia tai turhautuminen ei ohjautuisi ei-toivottuun käytökseen. Ninni reagoi asioihin pääsääntöisesti haukkumalla, resurssitilanteissa on saattanut turvautua myös näykkimiseen. Haukkumista esiintyy kotona kohtuullisen paljon, Ninnillä on taipumusta vahtia omaa pihaa ja kotia. Muihin koiriin Ninni suhtautuu vaihtelevasti, joko uteliaan kiinnostuneesti tai vältellen. Toistaiseksi ei ole havaittu mitään tiettyä koiratyyppiä, josta Ninni ei pitäisi, mutta lähtökohtaisesti turvallisin kaveri Ninnille on kivaksi tiedetty, sosiaalisesti taitava koira, jolla on riittävä ikäero Ninniin. Riistaan Ninni on osoittanut melko tavalla kiinnostusta, joten on hyvä varautua siihen, että Ninniä ei välttämättä koskaan voi pitää irti tämän intressin vuoksi. Onneksi kuitenkin ulkoilu pitkässä liinassa luo illuusion vapaudesta.

Ninni on harjoitellut monenlaisia kotikoiran taitoja kodissaan, mutta harjoiteltavaa riittää edelleen. “Valmis paketti” Ninni ei ole, eli tulevan kodin tulee valmistautua jatkamaan arkiasioiden harjoittelua Ninnin kanssa.

Ninnille on haussa sitoutunut ja ymmärtäväinen aikuiskoti, jossa ollaan valmiita tarjoamaan Ninnille paljon sen kaipaamaa aktiviteettia. Ulkoilun lisäksi on todennäköistä, että Ninni kaipaa myös muuta tekemistä, ehkäpä jäljestäminen tai nose work voisivat olla kivoja vaihtoehtoja. Koska Ninnillä on taipumusta käyttää ääntään ja vahtia kotia, uusi koti tulisi olla paikassa, jossa haukkuminen ei haittaa – ensisijaisesti siis omakotitalo, kerrostaloasumiseen Ninni tuskin soveltuu. Ninni on toistaiseksi elänyt ainoana koirana, mutta tuskin panisi pidemmällä tähtäimellä pahakseen kivaa koirakaveria samassa taloudessa. On kuitenkin tärkeää huomioida, että koirien tutustuttamiseen voi mennä paljonkin aikaa, ja kodissa on tärkeää olla mahdollisuus eristää koiria harjoitusvaiheessa toisistaan eri tiloihin. Koiralähtöisyyteen sitoutuminen on ehdoton edellytys adoption toteutumiselle.

Ninni on noin 45 cm korkea ja painaa noin 10 kiloa, eikä tästä todennäköisesti enää kasva.

Päivitykset
4.9.2021
Ninni muutti tänään loppuelämänsä kotiin! Paljon onnea Ninnille ja uudelle perheelle ja kaikkea hyvää yhteiselle matkallenne.

27.8.2021
Ninni sai mitä sopivimman kotitarjouksen ja on nyt varattu!

11.8.2021
Kaunotar Ninni palaa kotia etsivien koirien joukkoon.

14.11.2020
Herttainen Michelle-Angela saapui tänään Suomeen ja ikioman perheensä luokse. Uuden elämän myötä nimikin vaihtui ja kaunottaresta tuli Ninni. <3

22.9.2020
Piskuinen Michelle-Angela on varattu! Oma koti odottaa neitiä Suomessa.

27.8.2020
Pienenpieni Michelle-Angela pääsi adoptio-ohjelmaan!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. 

Kotihoidossa oleva koira on päässyt jo hieman harjoittelemaan perhekoiralle tärkeitä taitoja. Kaiken uuden opettelu on kuitenkin vielä aivan alussa, eikä voida olettaa että kotihoidon kautta tuleva koira olisi valmiiksi täysin koulutettu. Tiedossa on varmasti myös omassa kodissa töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Kotihoidossa olevan koiran luonteesta ja tavoista saadaan tarhaolosuhteissa tehtyjä havaintoja enemmän tietoa. Koiran luonne muovautuu kuitenkin kaikkien sen saamien kokemusten kautta ja isossa roolissa on myös lopullisen kodin tapahtumat. Koiran käytös voi ajan ja kotiutumisen myötä vielä muuttua.

Ninni on saapunut Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Ninni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: