Kodin saanut koira: LENNOX

Syntymäaika: 2018
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association)
Kokoarvio:

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
5.9.2021
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan. Eläinlääkäriklinikka OneVet on yksi Kulkurien keskeisimmistä yhteistyötahoista. Vuodesta 2012 lähtien jokainen Kulkurien adoptio-ohjelman läpikäynyt koira on kulkenut OneVetin kautta huolellisen yhdessä laaditun prosessin läpi. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Adina perusti One Rescue Association -yhdistyksen vuonna 2017 ja yhdistyksellä on tarha Cosobassa noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Tarhalla asuu useita satoja koiria. One Rescue Associationin tarha on kuitenkin romanialaisittain hyvä, sillä siellä on päivittäin eläinlääkäri, koirat hoidetaan ja niiden elinolosuhteita pyritään parantamaan jatkuvasti.

Lennoxilla on ollut oma koti. Jostain syystä Lennoxin omistaja kuitenkin päätti luopua koiristaan ja toi Lennonin sekä toisen omistamansa pikkukoira uroksen tarhalle.

Tarhalla Lennox asustelee pihakoirana isossa koiraporukassa ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Tässä isossa porukassa Lennonxpitää kuitenkin puoliaan, jos isommat koirat meinaa kävellä hänen ylitseen. Lennox pysyy kuitenkin kohteliaana, jos muutkin koirat sitä ovat. Lennoxin uudessa kodissa voisikin hyvin odottaa häntä ystävällinen koirakaveri.

Luonteeltaan Lennox vaikuuttaa olevan melko rauhallinen. Hänet saa nostaa syliin, eikä tunnu jännittävän tilannetta vaan painautuu ihmistä vasten. Tuttujen ihmisten kanssa hän myös heittäytyy selälleen vatsarapsutuksia varten. Lennox vaikuttaakin avoimelta ja sosiaalisesta pikkukoiralta.

Lennoxilla on oikea silmä sokea. Syytä sokeutumiselle ei ole tiedossa. Tulevan perheen on hyvä ottaa kuitenkin huomioon, että kun koiran toinen silmä on sokeutunut, se saattaa säikähtää äkillistä liikettä tämän silmän puolella, sillä ei näe lähestyvää kohdetta. Lennoxia ei luovutetakaan kotiin, jossa on pieniä lapsia.

Lennoxilla on pienille rotumixeille melko yleisesti etujalkojen osalta jonkin verran nilkan nivelistä ranteet vääntyneet ulospäin. Tästä syystä tulevan kodin on pyrittävä pitämään sen paino kurissa (ylipaino rasittaa niveliä) ja käytettävä mielellään nivelravinnetta ruokinnan tukena.

Kooltaan Lennox on noin 35-38 cm ja n. 6 kg.

Päivitykset
10.9.2021
Lennox on löytänyt oman kodin Saksasta.

5.9.2021
Lennox tulee mukaan Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään omaa kotiin.

***********************************

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Lennox saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Lennox on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Lennoxin yhteyshenkilönä toimii Mari Jokinen

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: