Kodin saanut koira: ROSSO

Syntymäaika: Noin 8/2017
Sukupuoli: Uros
Ei kastroitu
Sijainti: Romaniassa (Onevet)
Kokoarvio:

 

Perustiedot ja taustat:

11.12.2017
Romania on maa missä eläinten oikeudet ovat Euroopan kehnoimpia ja eläinsuojelu on edelleen huonossa hapessa. Pikkuhiljaa osa ihmisistä alkaa ymmärtämään esimerkiksi sterilointien tärkeyden ja Kulkurien yhteistyökumppanit tekevätkin paljon työtä tämän asian eteen, yhteistyössä yhdistyksemme kanssa. Yksi keskeisimmistä yhteistyötahoistamme Romaniassa on Clinica Veterinara OneVet, jonka on perustanut eläinlääkäripariskunta Adina ja Dragos Vladut. Onevetilla on klinikka Bukarestissa sekä surempi koirahoitola hieman Bukarestin ulkopuolella, Cosoban kylässä. Kaikki koirat jotka adoptoidaan Suomeen meidän avustuksella, kulkevat Onevetin kautta.

Cosobassa on monta kotia odottavaa koiraa, yksi näistä on nuori pentu nimeltään Rosso. Rosson tarina on romanialaisittain se tavallin, se tuotiin neljän muun pennun kanssa Onevetin porttien eteen ja hylättiin siihen. Rosso asui ensin muiden pentujen kanssa mutta joutui pienempänä näiden kiusaamaksi. Kun Rosso sai ikävän haaman poskeensa muiden pentujen kohtelussa, poitsu pääsi muuttamaan pihamaalle pikkukoirien kanssa, jotka juoksevat siellä vapaana. Aikuiset koirat hieman jännittävät Rossoa ja se nököttää seinän vieressä kunnes aikuiset hieman rauhoittuvat ja käyvät makoilemaan. Tällöin se uskaltautuu paremmin niiden seuraan. Yönsä Rosso saa viettää kissahuoneessa ja tuleekin erinomaisesti toimeen kissojen kanssa tällä hetkellä. Ihmisiä kohtaan Rosso on lempeä ja todella kiltti, syli jännittää hieman ja siinä tilanteessa saattaa vinkaista. Hetken päästä Rosso kuitenkin rentoutuu ja jopa nauttii läheisyydestä. Kiinnostuneena se myös seurailee ja tarkkailee aktiiviemme työtä, kun he päivittelevät koirien infoja ja kuulumisia tarhalla.

Marraskussa noin 3 kuukauden ikäinen Rosso painoi noin 3 kg. Arvion mukaan se tulee kasvamaan keskikokoiseksi koiraksi, noin 45-50cm/18-20 kg.

Päivitykset

13.2.2018
10.2.2018 koitti päivä jolloin ihana Rosso pääsi lentämään Suomeen, omaan kotiin.

23.1.2018
Rosso on varattu omaan kotiin jossa sen ikioma perhe jo sitä kovasti odottaa 🙂


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Rosso tulee Suomeen niin nuorena, että sitä ei pysty kastroimaan ennen kotiutumista, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Rosso saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rosso on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rosson yhteyshenkilönä toimii Mia Takolander 

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: