Kodin saanut koira: ROZA M

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Suloinen Roza M 8/2015

Suloinen Roza M 8/2015

ROZA M

* narttu

* arvioitu syntymäaika noin 7/2014

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

11.8.2015
Roza M, pieni tyttö joka sai toisen mahdollisuuden onnelliseen elämään. Roza ihmetteli maailman menoa pienen kylän laidalla, tien poskessa. Romanialainen eläinsuojelija Mihaela Soare oli matkalla kotiinsa, Târgovișten pieneen kylään, kun hän sattui huomaamaan Rozan tien laidalla. Mihaela kutsui Rozaa, joka saman tien tulikin iloisesti Mihaelan luokse. lähialueelta ei löytynyt ketään joka olisi Rozaa kaivannut ja niin Roza pääsi Mihaelan mukaan, turvaan kaduilta.

Roza M on noin 1-vuotias, pienikokoinen steriloitu narttukoira. Korkeutta Rozalla on hieman alle 30cm ja painoa noin 6kg. Rozan rokotusohjelma on jo saatu päätökseen ja tyttö olisi valmis tulemaan kotiin.

Roza osoittautui ystävälliseksi ja hellyydenkipeäksi nuoreksi tytöksi joka ottaa hienosti kontaktia ihmiseen ja vaikuttaa kovin yhteistyökykyiseltä yksilöltä. Roza tulee myös erittäin hyvin toimeen muiden koirien kanssa ja myös kissojen kanssa yhteiselo toimii. Rozalla on mitä todennäköisemmin ollut joskus oma koti, sillä Roza kävelee hihnassa hienosti ja osaa myös olla kotioloissa nätisti.

18.8.2015
Roza varattiin tänään omaan kotiin. Onnea niin Rozalle kuin perheelle 🙂

11.9.2015
Perjantain ja lauantain vastaisena yönä pieni Roza M saapui 17 muun koiran kanssa Suomeen. Matka jatkui, yhdessä perheen kanssa, kohti omaa kotia.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Nuori koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Koiraan sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Roza M saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Roza M on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Mia Takolanderille

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: