Varattu koira: RUU ROHKEA

Ruu Rohkea on töpöhäntäinen pieni kenguru, joka loikkii avoimen rohkeasti ja reippaasti suoraan sydämeen.
Syntymäaika: 2020-2021
Sukupuoli: Uros
Kastroitu
Sijainti: Romaniassa (M.G Rescue)
Kokoarvio: 35 cm / 6 kg

Perustiedot ja tausta

16.3.2024

Mihai Grigorie on romanialainen eläinsuojelija ja eläinlääkäri, joka on mahdollisimman monia eläimiä auttaakseen perustanut M.G. Rescue -nimellä toimivan tarhan, noin 30 kilometrin päähän Bukarestista. Kulkurit on tehnyt yhteistyötä Mihain kanssa useiden vuosien ajan. Tarhalla asuu kerrallaan noin 50–60 koiraa ja niistä huolehtii päivittäin Mihain lisäksi yksi työntekijä. Tarhaa on rakennettu vuosien ajan ja sitä parannetaan edelleen jatkuvasti. Mihai haaveilee myös saavansa tarhan yhteyteen tilat sterilointien tekemiseen, jotta hän pystyisi jatkossa keskittymään entistä enemmän kodittomien koirien tilanteen ennaltaehkäisyyn kestävän eläinsuojelutyön keinoin. Tarhalla elää kodittomien koirien lisäksi myös muita rescue-eläimiä, kuten kissoja, lehmiä, lintuja, vuohia ja hevosia.

Mihai löysi Ruu Rohkean kunnalliselta koiratarhalta vuonna 2023 ja toi mukanaan omalle tarhalleen. Mihailla ei ole tietoa Ruu Rohkean taustoista tai siitä, miten se kunnalliselle tarhalle päätyi.

Ruu Rohkea on noin 3-4 vuotias töpöhäntäinen kenguru, joka hyppää pienestä koostaan huolimatta todella korkealle ja sai näin nimekseen Ruu, Nalle Puhista tutun kengurun mukaan. Ruu Rohkea on avoin, rohkea ja reipas. Se tulee aktiiviemme mukaan heti vieraan luo, hyppää vasten, tykkää huomiosta ja antaa hyvin vieraankin käsitellä itseään. Ruu Rohkea tulee hyvin toimeen häkkikavereidensa Hulda Huolettoman ja Vilma Vallattoman sekä aremman uroksen kanssa. Jos muut koirat tulevat liian lähelle Ruun Rohkean saadessa huomiota tai herkkuja, varoittaa se resursseista lyhyesti ja hienovaraisesti, ilman rähisemistä.

Pieni Ruu Rohkea on kooltaan noin 35 cm korkea ja 6 kg painava.

Valloittava Ruu Rohkea voisi sopia monenlaiseen kotiin ja elää myös perheen ainoana koirana. Reippaasta ja tasapainoisesta koirakaverista ei myöskään olisi haittaa. Ruu Rohkealla ei ole minkäänlaista kokemusta kotikoiran elämästä, joten se tulee tarvitsemaan paljon aikaa, kärsivällisyyttä ja tukea matkallaan kotikoiraksi. Tulevan kodin tulee olla myös sitoutunut positiivisiin ja koiralähtöisiin koulutusmenetelmiin.

Päivitykset

12.4.2024

Ruu Rohkea on varattu tänään ikiomaan kotiin <3 onnea Ruu ja tuleva perhe <3

16.3.2024

Ruu Rohkea pomppi iloisesti Kulkurien adoptio-ohjelmaan etsimään itselleen omaa kotia <3

 

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Tina Rekola

Tutustu myös näihin: