Päivitetty 23.03.2015

Kodin saanut koira: SALI


Sali5  SALI

* 2-3 vuotias

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

18.7.2014
Pikkuinen Sali on pelastettu Bragadirun tappotarhalta kaksi kuukautta sitten. Sali oli huonossa kunnossa, sen silmät rähmivät ja se vaikutti todella heikkokuntoiselta. Eläinsuojelija Roxana Deissima toimitti Salin pikimmiten eläinlääkäriin, missä sillä todettiinkin penikkatauti. Nyt Sali on toipunut hyvän hoidon ja lääkityksen ansiosta täysin terveeksi nuoreksi neidiksi.

Sali on erittäin ihmisrakas ja se hakeutuu myös vieraiden ihmisten luo turvaan ja myös vieraat ihmiset saavat käsitellä sitä ongelmitta. Sali asuu tällä hetkellä kerrostalossa kotihoidossa. Siellä Salilla on seuranaan isompi, hieman villi koira, jota Sali hieman jännittää. Samankokoisten ja myös rauhallisien isojen koirien kanssa Sali kuitenkin tulee hienosti toimeen. Hoitopaikassa on myös kissoja, joten kissallinen koti sopii Salille mainiosti asumismuodoksi.

Sali onkin nyt päässyt opettelemaan kotikoiran oppeja ja ne tämä taitava tyttö osaakin jo hienosti. Sali kävelee hihnassa mallikkaasti ja on myös täysin sisäsiisti. Nyt kun Sali on tervehtynyt täysin, joutuu se pian asumaan Roxanan mini-tarhalle muiden koirien kanssa. Nyt Sali etsiikin sitä loppuelämän rakastavaa kotiaan ja jatkaa näiden kotikoiran oppien harjoittelua.

Söpö ulkonäkö ei siltikään ole syy ottaa koiraa vaan koiran hankinta tulee olla tarkoin harkittu sillä parhaassa tapauksessa Sali ilostuttaa omistajansa arkea vielä seuraavat kymmenen vuotta.

Pieni ja kaunis Sali painaa vain 5, 5 kg ja on n. 35 cm korkea. Rokotusohjelman läpikäytyään Sali on valmis matkaamaan loppuelämän kotiinsa.

21.7.14
Sali on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen!

25.8.14
Sali on tänään matkustanut omaan kotiinsa. Onnea Sali ja perhe <3

23.3.2015
Sali on nyt ollut kotonaan reilu puoli vuotta. Saimme kuulumisia Salilta:

” Turkulaiseksi vajaassa vuodessa

Saavuin Suomeen 2014 elokuun lopussa ,lentokentältä matka jatkui kohti Turkua ja Portsan puutalo aluetta. Ei mua oikeestaan pelottanu ku sai olla koko matkan mun uuden mamman sylissä. Perillä odotti sitten 2 kissaa joita piti vähän arastella kun se toinen oli mua isompi. Tää paikka on kuulemma “tois pual jokke”,en tiiä mitä se tarkoittaa ku en oo sitä jokkea nähny, kuka lieneekään?

No siitä se elo sitten alko, mammaa kuulemma vähän jännitti , sanoi et miten mä pärjään kun ei saatu “kotiutumis lomaa” sieltä töistä. No meikä tyttö on vetäny pinnat kotiin ,mitään en oo hajottanu tai sotkenu ,kuka sitä nyt uutta kotia hajottaan ,pöhköhän sitä olis. Mamma ihmettelee edelleen sitäkin kun noi ruoka pussit on tossa keittiö nurkassa , ihan siinä syötävissä , enkä oo kajonnu. No siihen on selvä syy, se on pal helpompaa ku joku tarjoilee sen ruuan kuppiin.

Ensin olin sellanen hiljanen tyttö , mut nyt on pitänyt vähän ilmoitella naapureille ettei saa kolistella ja paukutella ja jos nyt joku sattuiski soittaan ovikelloo , ni pitäähän sitä mammalle ilmottaa et ovi auki 

Mammalla on sellanen työ et joskus se on yöt pois kotoo tai sit se herää hirmu aikasin ja sanoo et lähetääs pissalle. Silloin ei oikeen jaksais ku nukuttaa viä, mamma tulee kuitenki valjaitten kans hakeen mua ja mä käännyn selälleni ja oon ihan velttona. Iltaisin kun mennään nukkuun ni mamma lukee mulle kirjaa, sit ku valot sammutetaan ,ni mä menen ihan liki melkein “nahan alle” sanoo mamma. 

Mun on oikeesti ihan hyvä olla täällä, Ruokaa on riittävästi ja se on hyvää,sohva ja sänky on pehmeitä nukkua , toista kissaa saa ajaa takaa ja sit mikä parasta ….Jäätelö…..se vie mun kielen mennessään

Tässä nämä koti jutut nyt sitte tältä erää  Hyvää kesää kaikille toivoo SALI”

Toivotamme Salille, kissoille ja mammalle mitä parhainta kevään jatkoa.

Lisätty Salille myös pari kuvaa kotioloista.

Jos tiedostat koiran omistamiseen liittyvät ilot ja surut, olet varautunut panostamaan koiran laadukkaaseen koulutukseen, ruokintaan sekä hoitoon ja koet pystyväsi tarjoamaan aktiivisen, tasapainoisen ja turvallisen kodin, ota yhteyttä.

Sali luovutetaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä, steriloituna ja omalla EU-passilla varustettuna. Tutustuthan kuitenkin ennen yhteydenottoa sivuiltamme löytyviin koiran omistajan oppaaseenadoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

Salin kodinetsinnässä auttoi Maarit.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.