Kodin saanut koira: TONI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

Maaliskuu 2015

Maaliskuu 2015

TONI

* uros

* syntynyt arviolta 2014

* kastroidaan

* Romaniassa

 

 

 

 

12.3.15
Romaniassa lemmikkikoiran häätämiseen kodistaan ei tarvita useinkaan kovin kummoista syytä. Se voi olla haukahtaminen, liian innokas leikki tai yksinkertaisesti pentupyöreyden katoaminen kasvun myötä. Leikkaamaton koira laitetaan kadulle ja lopputuloksena on tusinoittain uusia kodittomia koiria.

Mihaela Soare on romanialaisnainen, joka on omistanut elämänsä koirille. Paitsi, että hän hoitaa koiria, hän hoivaa myös eläköitynyttä äitiään. Mihaela törmäsi ystävälliseen ja lempeään Toniin, josta sai sen ulkoisesta olemuksesta vaikutelman, että se oli ollut kadulla vasta hetken. Kutsuttaessa Toni tuli heti luokse, joten se ei ollut vielä oppinut olemaan varuillaan ihmisen kanssa. Kukaan ei kuitenkaan touhukasta ja reipasta koirapoikaa kaivannut ja niin Toni päätyi Mihaelan luokse.

Mike on varmastikin on ollut jonkun lemmikki, sillä se on sisäsiisti, kulkee hienosti remmissä ja rakastaa rapsutuksia ja huomiota. Se ei turhia jännittele ja tulee hienosti toimeen sekä kissojen että koirien kanssa. Se on siis valmis paketti hurmaavaa kotikoiraa. Toni ei ole kova haukkumaan, joten se sopisi myös kerrostaloon.

Ilopillerillä on painoa 10 kg ja korkeutta 35 cm. Toni on aavistuksen tuhdissa kunnossa, joten tulevan kodin tulisikin kiinnittää erityistä huomiota ravitsemukseen ja riittävään liikuntaan.

23.3.2015
Toni on varattu omaan kotiin Ranskaan. Onnea Toni ja perhe.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Tpni saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Toni on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Tonin kodin etsinnässä sinua auttaa Maarit Auranen.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: