Kodin saanut koira: SAM

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

1411b-sam-prof

SAM

* Synt. 7.2014

* uros

* Romaniassa

 

 

 

 

24.11.2014

Viime elokuussa rakastettu, pyyteettömänä tunnettu eläinlääkäri Ana-Lucia Luana Udrescu joutui traagiseen onnettomuuteen uuden klinikkansa kunnostustöissä. Nuori nainen taisteli elämästään sairaalassa viimeiseen saakka, mutta menehtyi saamiinsa vakaviin vammoihin. Tragedia kosketti ihmisiä laajalti, ei pelkästään Euroopassa, vaan ympäri maailmaa. Modernin romanialaisen eläinten oikeuksien puolestapuhujan ennenaikainen poismeno riipaisi syvältä. “No life is too small not to be worth saving” oli Luanan motto, ja hän toimi kaikessa sen mukaisesti. Luanalle järjestettiin viimeinen lepopaikka läheltä Bukarestia, uinuvalta alueelta, jossa hänen äitinsä, sulhasensa ja sukulaisensa vierailevat päivittäin.

Kun eräänä syyskuisena päivänä he taas saapuivat rakkaansa haudalle, he kuulivat epätoivoista huutoa ja vinkumista läheltä Luanan viimeistä leposijaa. He löysivät neljä ikävissään itkevää koiranpentua, jotka kilpaa hakeutuivat heitä lähestyneiden ihmisten luo. Oli selvää, että joku joku vastuuton ihminen oli ne aivan vastikään hylännyt.

Mitäpä muutakaan Luanan sukulaiset olisivat voineet tehdä kuin ottaa pennut mukaansa ja pelastaa ne takuuvarmalta kuolemalta. Siitä saakka pennut ovat eläneet Luanan äidin luona rakastavassa ympäristössä. Ne alkavat nyt olla sen ikäisiä, että tarvitsevat enemmän virikkeitä, toimintaa ja ohjausta kuin mitä niille on tällä hetkellä tarjolla. Pentujen olisi hyvä päästä elämään kunnon kotikoiran arkea motivoituneissa ja aktiivisissa kodeissa pikimmiten. Ne ovat täysin valmiita matkustamaan Suomeen omiin perheisiinsä.

Tumma tyttöpentu on jo adoptoitu Saksaan, ja vaaleat veijaripojat, kultaista noutajaa paljolti muistuttavat Sam, Simon ja Stu odottavat nyt omia kotejansa. Pojat painavat nyt noin 10 kiloa ja niistä kasvaa aikuisina keskikokoisia koiria.

Sam, kuten veljensäkin, on utelias, touhukas ja sosiaalinen kaveri. Sillä riittää intoa ja vauhtia, ja tuota samaa se toivoo myös tulevalta kodiltaan, kodilta, jossa oltaisiin myös kiinnostuneita nuoren ja energisen koiran koulutuksesta, mahdollisesti myös harrastusten muodossa. Sam tulee tarvitsemaan reilusti fyysistä liikuntaa sekä erilaisia virikkeitä ja aktivointia, jotta se voisi kokonaisvaltaisesti hyvin.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.
Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa.

Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Adoptiokoiraa harkitsevan tulee olla valmis sitoutumaan pitkäjänteiseen, pehmein keinoin tapahtuvaan kouluttamiseen sekä mahdollisten ongelmatilanteiden ratkomiseen. Nuoren iän vuoksi Samia ei välttämättä kastroida ennen Suomeen tuloa. Luovutussopimuksen mukaisesti tulevan omistajan on kastroitava koira kohtuullisen ajan kuluessa adoptoinnista. Kulkurit osallistuu kastrointikustannuksiin 25 %:lla.

Sam tullaan luovuttamaan asianmukaisesti rokotettuna, sirutettuna, tautien varalta testattuna, loishäädettynä ja oman EU-passin omaavana.

Tutustuthan huolellisesti ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen, adoptoinnin kustannuksiin ja luovutussopimukseen.

8.12.2014

SAM saapui Suomeen kotihoitoon 6.12. Samia voi päästä tapaamaan sovitusti kotihoitopaikkaansa Helsinkiin.

14.12.2014

SAM on varattu omaan kotiinsa. <3

17.12.2014

SAM matkusti jouluksi omaan kotiinsa

Samin kodinetsinnässä auttoi Jenni Huuskonen.

Video: pennut löytöhetkellä 14.9.2014 >

Video: pentujen touhuilua 2.10.2014 >

Video: pentujen touhuilua 2.10.2014 >

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: