Päivitetty 09.01.2015

Kodin saanut koira: LIINA


Liina

LIINA

* syntynyt 20.8.2014

* narttu

* Romaniassa

 

 

 

 

4.12.2014

Romaniassa syntyy päivittäin lukuisia uusia, kodittomia koirapentueita. Emoja ja pentuja on kaikkialla, teidän varsilla, pelloilla, hylätyissä rakennuksissa… Vain hyvin pieni osa näistä koirista on niin onnekkaita, että päätyy paikallisten eläinsuojelijoiden hoiviin saaden toivon paremmasta elämästä.

Yksi Kulkureiden yhteistyötahoista Romaniassa on OneVet-klinikka, jonka työntekijät käyvät  mm. viikottain hoitamassa koiria kunnallisella Rosiorin tarhalla. Rosiorissa elää tällä hetkellä noin 300 koiraa. Vieraillessaan tarhalla elokuussa 2014 OneVetin työntekijöiden, Dr. Adinan ja hoitaja Irinan luokse tuotiin kuusi parin viikon ikäistä koiranpentua, jotka olivat täynnä loisia ja muutoinkin huonossa kunnossa. Pentujen emä on tarhan pihalla vapaana elelevä noin 10 kg narttu. Dr. Adina ja Irina antoivat pennuille ruokaa ja hoitivat niitä ja lopulta Irina päätyi ottamaan pallerot mukaan kotiinsa. Tätä kautta nämä onnekkaat pennut valikoituivat lopulta mukaan kansainvälisiin adoptioihin ja kolme pennuista etsimään Kulkureiden kautta omaa kotiaan Suomesta.

Pennut saavat olla kotihoidossa Irinan luona niin kauan, että löytävät oman perheensä, joten niiden ei koskaan tarvitse kokea tarhaelämän kurjuutta. Pennuista onkin kasvanut ihmisten parissa varsin uteliaita ja leikkisiä, normaaleja koiralapsia. Ne ovat sosiaalisia ihmisten parissa ja ovat tottuneet myös kissoihin. Loiset on hoidettu pois, pennut ovat saaneet hyvää ravintoa ja niiden rokotusohjelma etenee suositusten mukaisesti. Suomeen ne ovat valmiita matkaamaan 11.12.2014 alkaen, saatuaan kaikki tarvittavat rokotukset.

Yksi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan valikoituneista pennuista on pitkäkoipinen Liina. Se on aktiivinen pentu, joka tykkää hyppiä ja kiipeillä. Painoa neidillä on tällä hetkellä hieman päälle 4,4 kg ja se on suurin kolmesta pennusta. Emän koon huomioiden Liinan aikuispaino tulee todennäköisesti olemaan 10-15 kg tietämillä.

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessasi täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan, yksinolo ei suju heti itsestään ja tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Liina saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Liina on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Mikäli Liina tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu steriloinnin kustannuksiin 25 % osuudella. Olethan yhteydessä yhdistykseen ennen sterilointia.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, kotiutuvan koiran omistajan oppaaseen sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

9.1.2015
Liina on varattu Saksaan omaan kotiin!

Video pennuista.

Video pennuista.

Pennut leikkivät.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.