Kodin saanut koira: SAKKE (ent.Santos)

Syntymäaika: 9/2014
Sukupuoli: uros
kastroitu
Sijainti: Suomessa
Kokoarvio:

 

26.12.2014
Santos on sosiaalinen, iloinen pieni pentu. Painoa tällä hetkellä noin 3kg ja aikuisena arvioltaan noin 40cm/15kg. Muistathan että kyse on kuitenkin vain arviosta.

Santos löydettiin siskonsa kanssa noin kuukausi sitten ja he pääsivät turvaan eläinsuojelija Mihaela Soaren luokse. Santos tulee toimeen muiden koirien ja kissojen kanssa, tykkää leikkiä mutta on kuitenkin aika rauhallinen pennuksi. Ei ole juurikaan haukkunut joten sopii siinä mielessä myös kerrostaloon.

5.1.2015
Ihanalle pienelle Santos pojalle saadaan kertoa mahtavia uutisia, hän pääsee tänne Suomeen ikiomaan kotiin 🙂 !!!

21.1.2015
Santos pääsi tulenmaan kotiin ja uudeksi nimeksi tuli Sakke.

2.10.2015
Sakke (ent. Santos) palaa kotia hakevien koirien joukkoon. Sakke on nyt asunut Suomessa reilu 8 kuukautta ja on tällä hetkellä noin 1-vuotias poika. Sakkelle haetaan nyt uutta kotia jossa ymmärretään ja osataan tukea epävarmaa, nuorta koiraa. Sakke kokee tarvetta vahtia omaa reviiriään ja suojella omaa perhettään.

Tällä hetkellä Sakke asuu kerrostalossa, jossa Sakken vahtivietti aiheuttaa harmia mm. haukkumisen muodossa. Sakke nauttii olla omien ihmistensä kanssa eikä sisäsiisteyden tai yksinolon kanssa ole ollut ongelmia. Nenätyöskentelystä Sakke myös pitää paljon kuten myös autoilusta.

Sakke on hyvin motivoitavissa ruoan kanssa ja peruskoulutusta ollaan harjoiteltu Saken kanssa. Harjoittelua kuitenkin tarvitaan vielä paljon ja on tärkeää, että tuleva perhe on valmis sitoutumaan Sakkeen ja tähän harjoitteluun, käyttäen positiivista vahvistamista sekä antamaan aikaa Sakkelle tottua elämänmuutokseen ja oppimiseen. Hihnassa ollessaan Sakke on ollut on-off remmirähjä, tämän kanssa on tehty paljon töitä ja edistystäkin on tapahtunut. Vapaana ollessaan Sakke kuitenkin tulee toimeen useimman koiran kanssa ja tykkääkin leikkiä heidän kanssa (kunhan on ensin hoitanut haukkumiset varmuuden vuoksi). Tulevassa kodissa voisi hyvinkin olla tasapainoinen, rauhallinen vanhempi koira ennestään, tällaisella kaverilla voisi olla positiivinen vaikutus Sakkeen.

“Ei Roomaakaan rakennettu päivässä” kuuluu sanonta joka sopii aika hyvin myös Sakken opetusreissuun, kohti tasapainoista ja iloista koirakansalaista.

Ota yhteyttä Sakken yhteyshenkilöön mikäli haluat tietää lisää Sakkesta ja olet harkinnut tarjota kodin Sakkelle.

Sakkea ei luovuteta lapsiperheeseen.

4.3.2016
Sakke on nyt ollut kotihoitopaikassaan 13.1.2016 lähtien. Sakesta voimme kertoa, että poika on nuori, epävarma koira joka tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja ymmärrystä sekä tukea. Saken kotihoitaja totuttelee Sakkea pikkuhiljaa kohtaamaan asioita jotka pelottavat.

6.4.2016
Nyt olemme seuranneet Saken totuttelua uuteen elämään ja kotihoitaja on panostanut paljon siihen, että oppii tuntemaan Saken. Nyt he ovat siinä pisteessä, että hän osaa lukea Sakkea melko hyvin, mutta vielä ei ole selvyyttä siihen mitkä ovat ne asiat jotka saavat Sakessa reaktion aikaiseksi. Tietyissä tapauksissa reaktiot ovat voimakkaat.

Sakke on myös koira jonka stressitaso kohoaa melko nopeasti, ja poika ei itse osaa sitä laskea, eli tarvitsee tässä paljon apua ja tukea ihmiseltä. Sakke on kovin epävarma nuori uros, ja havaittavissa on tietynlaista pelkoa ihmisiä kohtaan. Sakke kuitenkin kiintyy tiettyihin henkilöihin nopeammin kuin toisiin. Vapaana ollessaan Sakke tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, kytkettynä epävarmuus jälleen nostaa päätään ja Sakke kokee tarvetta rähjätä kaikelle pelottavalle. Tällöin myös kierrokset nousevat nopeasti, ja nämä ovat tilanteet joissa Sakke voi jopa tarttua taluttajaa hihasta tai kädestä kiihdyksissään.

Sakke vaatii tulevalta kodiltaan paljon ymmärrystä ja vankkaa kokemusta myös vaativista, epävarmoista koirista, sekä 110% sitoutumista. Sakken luovutus uuteen toteutuu vaan siinä tapauksessa, että yhteys löytyy ja tunne on sellainen, että tässä on se sopiva, oikea koti.

Sakkea ei edelleenkään luovuteta lapsiperheeseen, eikä kotiin jossa on kissa/kissoja. Sopiva koirakaveri voisi olla mahdollinen, tämä olisi jopa positiivinen asia Sakkelle. Mikäli ei toista koiraa ole kodissa, niin tulee ainakin olla koirakavereita joiden kanssa pääsee säännöllisesti leikkimään ja juoksemaan. Sakke asustaa tällä hetkellä kerrostalossa, mutta haukkuu herkästi äänille.

Suloisen ulkonäön ei tulisi antaa hurmata itseään uskomaan, että Saken haasteet ovat liioteltuja, sillä tämä komistus tarvitsee sitä ns. ylimääräistä, jota jotkut vaan tarvitsevat, tunteakseen itsensä turvalliseksi ja ollakseen onnellinen koira. Sakke kyllä oppii kokoaika, mutta pienin askelin ja muutamien takapakkien kautta.

1.12.2016
Sakke on saanut viettää aikaa kotihoitajallaan nyt ihan rauhassa ja yhdessä hoitajansa kanssa totutella ihan normaaliin kotikoiran elämään. Sakke on koira, joka tulee todennäköisesti aina vaatimaan sitä erityistä huomiota ja ymmärrystä. Omistajan tulee olla tilanteen tasalla joka askeleella ja myöskin osata tukea Sakkea eri tilanteissa. Sakke on kovin reaktiivinen koira ja tilanteessa jossa se ei tunne olonsa turvalliseksi tai varmaksi, sillä on taipumusta käyttää hampaitaan.

Sakke jatkaa opintojaan kotihoitajansa luona.

6.1.2016
Kaksi vuotta+1 päivä kului ensimmäisen ja toisen varauksen välillä. Nyt se on virallista. Sakke jää ikuisiksi ajoiksi kotiin, joka aiemmin oli hoitokoti. Kiitos kaikesta tähän mennessä ja tsemppiä tulevaan 🙂 !

7.2.2017
Sakke on jälleen perheellinen koira. Onnea kovasti koko köörille ja ikimuistoisia hetkiä ja suuri kiitos siitä, että olit maailman paras hoitaja Sakelle <3 .


Nuorta koiraa harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan.

Koira tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Sakke saapui Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Santos on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Sakken yhteyshenkilö: Mia Takolander.

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: