Päivitetty 08.02.2017

Kodin saanut koira: RASHA


Syntymäaika: 08/2016
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (kotihoidossa)
ei steriloitu

 

12.12.2016

Romaniassa on arviolta kahdesta viiteen miljoonaa koditonta koiraa. Pentuja, aikuisia, vanhoja koiria. Pieniä, keskikokoisia, suuria. Kaikenvärisiä ja luonteisia. Ja siitä huolimatta Romaniassa, kuten monissa muissakin maissa, esiintyy myös paljon pentutehtailua. Pentutehtailussa koiria pennutetaan jatkuvalla syötöllä emojen tai pentujen hyvinvoinnista välittämättä ja niitä myydään usein lehtien palstoilla tai nettikirppareilla puhtaina rotukoirina normaalihintaa halvemmalla. Usein pennut ovat sairaita tai ne osoittautuvat kasvaessaan sekarotuisiksi. Pentutehtailusta ja sen erosta rescuetoimintaan voi lukea lisää täältä.

Eräältä Bukarestissa toimivalta pentutehtaalta hylätään säännöllisesti jalostukseen jollain lailla sopimattomia koiria, jotka heitetään kadulle ellei Onevet-eläinlääkäriklinikan henkilökunta ota niitä vastaan. Tätä reittiä adoptio-ohjelmaamme on vuosien aikana tullut muutamia koiria, bichon frisejä, shitzuja ja chihuahuoita.

Rasha syntyi pentutehtaaseen elokuussa. Se syntyi kolmijalkaisena, todennäköisesti sisäsiittoisuuden takia. Lokakuussa, kahden kuukauden iässä Rasha hylättiin klinikalle ja klinikan hoitaja, Irina, otti Rashan luokseen hoitoon. Tullessaan Rasha ei osannut edes kävellä, se oli varmaankin elänyt emonsa kanssa häkissä.

Kahden kuukauden aikana Rasha on kehittynyt ja kasvanut normaaliksi iloiseksi pennuksi, ja se on oppinut hienosti liikkumaan kolmella jalalla ongelmitta. Rasha on saanut lempinimekseen T-Rex, sillä se on ajoittain ihan kunnon riiviöpentu, joka rakastaa kiusata hoitopaikan vanhempaa koiraa ja kissaa. Ihan kuten pennun kuuluukin, käydä hermoille ja olla rakastettava yhtä aikaa.

Rasha on käynyt läpi rokotusohjelman ja nyt se on valmis ottamaan kolmiloikan kohti uutta elämää. Hiljattain Rasha on aloittanut ulkoilun hihnassa ja se opettelee kovaa vauhtia sisäsiisteyttä. Sisällä Rasha tekee tarpeensa sallitulle alustalle. Rashan kanssa täytyy siis varautua normaalin pennun tavoin opettamaan se sisäsiistiksi. Ulkoilussakin on varmasti vielä opeteltavaa, mutta ohikulkijoiden hurmaamisen Rasha The T-Rex osaa jo ihan luonnostaan. Rashan hoitokoti sijaitsee kerrostalossa ja toistaiseksi se ei ole kova haukkumaan. Rasha painaa tällä hetkellä neljä kiloa ja se tuskin tulee kasvamaan kymmentä kiloa painavammaksi.

Rashaa voidaan ajatella monentyyppiseen perheeseen, joko ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi. Kissallinen perhe kävisi Rashan puolesta myös ja iloisen, avoimen ja reippaan luonteensa puolesta lapsiperhekin voisi sopia Rashalle.

Kolmijalkaisen koiran paino jakautuu keholle epätasaisesti ja se voi aiheuttaa lihasjumeja ja esim. nivelrikkoa tai muita ortopedisia vaivoja. Tärkeintä onkin, että tuleva koti sitoutuu Rashan säännölliseen lihashuoltoon ja kehon tarkkailuun ja varautuu tarvittaessa eläinlääkärikuluihin.

 

2.1.2017

Rasha on aloittanut uuden vuoden energisesti! Leikki ja ulkoilu maistuu ja tytöstä on tullut entistäkin avoimempi ja sosiaalisempia kaikkea ja kaikkia kohtaan. Ulkoilu sujuu jo hienosti, ainoastaan rappusissa kulkeminen on vielä hieman liian haastavaa toisen etujalan puuttuessa. Rasha on nyt noin viiden kuukauden iässä ja ensimmäiset maitohampaat ovat alkaneet vaihtua pois. Rasha kaipaakin varmasti uudessa kodissaan paitsi leikkiä, liikuntaa ja sosiaalista elämää, myös paljon kaikkea sallittua nakerrettavaa naskalihampailleen.

Lisätty uusi video.

 

23.1.2017

Rasha on varattu omaan kotiin, missä sitä odottaa kaksi ystävällistä koirakaveria, rescuekokenut omistaja ja varmasti huoleton ja onnellinen elämä. Kiitos kaikille Rashasta kiinnostuneille ja yhteyttä ottaneille!

 

8.2.2017

Rasha (nyk. Aino) saapui omaan kotiin 5.2.2017.

 


Erityisadoptiossa olevat koirat on valittu huolellisesti yhteistyötahojemme kanssa yhteistyössä.

Koirilla esiintyy jo tiedossa olevia puutteita, mutta niiden uskotaan soveltuvan kotikoiriksi, kunhan niiden mahdolliset erityistarpeet osataan tulevassa kodissa ottaa huomioon.

Kulukorvaus näille koirille määräytyy tapauskohtaisesti.

Erityisadoptioon kuuluville koirille tehdään normaalin luovutussopimuksen lisäksi erillissopimus erityisadoptioon kuuluvan koiran omistajalle.

Mikäli Rasha tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista.
Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Rasha saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Rasha on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Rashan yhteyshenkilö on Salla Honkapää

 

 

 

 

 

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.