Kodin saanut koira: SASHI

Syntymäaika:
Sukupuoli:
Sijainti:
Kokoarvio:

sashi

Sashi 05/15

SASHI

* Noin 6-vuotias

* Narttu

* Steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

13.6.2015
Romaniassa, Rosiori de Veden kaupungissa sijaitsevalla kunnallisella koiratarhalla elää tällä hetkellä noin 350 koiraa. Loppuvuodesta 2014 Kulkurit käynnistivät tarhalle jatkuvan massasterilointi ja avustusprojektin, josta voit lukea lisää täältä. Projektin myötä Rosiorin tarha kuuluu tiiviinä osana yhdistyksen päivittäiseen työsarkaan. Rosiorin ensimmäinen sterilointipäivä järjestettiin 29.5.2015 jonka yhteydessä myös Kulkureiden aktiivit matkasivat paikan päälle. Samalla aktiivit vierailivat myös paikallisen yhteistyötahon Onvet-klinikan koirasuojalla. Vaikka tällä kertaa ei varsinaisesti ollutkaan tarkoitus kartoittaa uusia koiria yhdistyksen adoptio-ohjelmaan, ei avuntarvitsijoita niin vain voi ohittaa. Onevetissä omaa kotiaan odottaa noin 200 koiraa joista muutamat pääsivät nyt mukaan adoptio-ohjelmaamme. Yksi näistä onnekkaista on Sashi, alun perin Rosiorin tarhalta turvaan otettu pikkuinen narttu. Onevetissä Sashi on elänyt vuoden verran, sillä sen rekisteripaperit olivat kateissa eikä sille voitu heti etsiä kotia. Nyt paperit ovat kuitenkin kunnossa ja Sashin olisi korkea aika löytää oikea koti tarhaelämän sijaan.

Sashin tavanneet Kulkureiden aktiivit kuvaavat tyttöä rauhalliseksi ja sympaattiseksi koiraksi, joka katsoo hieman kieroon. Sashi pitää kovasti ihmisistä ja tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa. Vierailun aikana sen ei kuultu haukkuvan. Säkäkorkeutta Sashilla on noin 35cm ja painoa noin 7-8kg.

26.6.2015
Sashi on varattu omaan kotiinsa toisaalle.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Sashi saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Sashi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Tutustu myös näihin: