Päivitetty 06.10.2023

Kotia etsivä koira: SAVU


Syntymäaika: 3/2023
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Happy Dogs Moreni)
ei steriloitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta

7.7.2023

Happy Dogs Moreni on eläintenhoitajana työskentelevän Anda Popescun vetämä yhdistys, joka on perustettu vuonna 2012 auttamaan köyhän Morenin kaupungin kodittomia koiria. Moreni sijaitsee noin 1,5 tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Anda Popescu on nuorehko, hyvin länsimaalaisesti eläinsuojeluasiosta ajatteleva nainen. Hänelle on erittäin tärkeää, ettei koiramäärä tarhalla nouse, koirat voivat siellä kokonaisvaltaisesti niin hyvin kuin mahdollista, ja että kaikki koirat ovat steriloituja tai kastroituja sekä säännöllisesti rokotettuja. Happy Dogs Morenin koiratarha on romanialaisittain siisti ja hyvin hoidettu. Kaupungin pormestari on käytännössä siirtänyt vastuun Morenin katukoirapopulaation hallinnasta Andan yhdistykselle, jonka vastuulla on myös kustantaa sterilointikampanjat sekä tarhan koirien ylläpito. Anda on säännöllinen yhteistyökumppanimme myös sterilointien saralla ja Anda tekeekin merkittävää ja jatkuvaa työtä erityisesti sterilointien parissa, jotta jonain päivänä niin Morenin kuin muunkin Romanian kodittomien koirien tilanne olisi parempi.

Savu saapui HDM:n tarhalle kahden siskonsa, Usvan ja Päivin kanssa, toukokuun tienoilla. Pennut olivat löytyneet läheisen stadionin vierestä emonsa kanssa oman onnensa nojasta. Alun perin pentuja oli ollut 7, mutta osa niistä jäi auton alle ja menehtyi. Nämä kolme kiinni saatua pentua olivat pahoin punkkien peittämiä ja huonossa kunnossa. Kaikilla kolmella pennulla todettiin myös babesioosi, joka hoidettiin tarhalla. Emo on iso keskikokoinen, noin 60-65cm korkea koira. Emo pelkää ihmisiä, eikä sitä ole vielä saatu kiinni, mutta Marilena yrittää loukuttaa sen, jotta se saataisiin steriloitua.

Pennut asuvat tarhalla kolmistaan samassa häkissä. Kaikki kolme ovat ihmisiin tottumattomia ja suhtautuvat varauksella häkkiin meneviin aktiiveihimme. Pennut eivät anna koskea itseään, vaan väistävät, mutta ovat kuitenkin kiinnostuneita etenkin ihmisten tarjoamista herkuista. Savu ja Usva ovat porukan rohkeimmat ja uskaltavat tulla lähes heti ottamaan kädestä nameja. Pennut käyvät välillä ottamassa taukoja omassa kopissaan, ja tulevat sen jälkeen uudestaan ottamaan herkkuja ihmisiltä.

Koska pennut ovat ujoja ja tottumattomia, tarvitsevat ne osaavan kodin rohkaistuakseen ja tullakseen reippaiksi koirakansalaisiksi. Uudessa kodissa tulisi myös olla valmiiksi reipas kaverikoira tukemassa ja opastamassa kotikoiran elämään. Pennut eivät sovellu vilkkaaseen ympäristöön tai perheeseen, jossa on pieniä lapsia. Tavatessa pennut rohkaistuvat nopeasti ja ovat hirveän kiinnostuneita ihmisistä ja herkuista, mutta tarvitsevat kodin, jossa on jo entuudestaan kokemusta aroista koirista ja niiden kouluttamisesta. Pennuissa on paljon potentiaalia kasvaa reippaiksi koiriksi, jos ne vain pääsisivät mahdollisimman nopeasti pois tarhalta ja sellaiseen kotiin, joka jaksaa panostaa niiden kouluttamiseen koiralähtöisesti.

Savu on pennuista ainoa, joka haukkuu jännityshaukkua, kun vieraat ihmiset menevät niiden häkkiin. Savu kuitenkin myös ensimmäisenä tulee ihmisten lähelle, mutta on myös melko epävarma ja kiihtynyt tilanteessa. Savu tarvitseekin kodin, joka osaa tukea sitä oikein sitä jännittävissä tilanteissa. Savu on sisaruksista arin ja herkimmän oloinen neiti.

Pennuista kasvanee isoja keskikokoisia, noin 60-65cm kokoisia ja 25+kg:n painoisia. Savu on tällä hetkellä  porukan pienikokoisin. Savulla ja sen siskolla Usvalla on pörröinen turkki, joka vaatii todennäköisesti hieman huoltamista tulevassa kodissa. Pentujen totuttaminen käsittelyyn ja hoitotoimenpiteisiin tulee vaatimaan kodilta paljon aikaa ja panostusta, jotta siitä tulee pennuille mukavaa ja sujuvaa.

 

Päivitykset

7.7.2023

Suloinen Savu-pentu aloittaa kodin etsinnän Kulkurien adoptio-ohjelmassa! <3

 


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Savu saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Savu on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. Mikäli Elissa ei ole ikänsä puolesta vielä adoptiovaiheessa valmis steriloitavaksi, sitoutuu koti tekemään toimenpiteen viipymättä Suomessa, kunhan koira on siihen fyysisesti valmis.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adoptioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

 

Savun yhteyshenkilönä toimii: Sanja Martikainen

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.