Päivitetty 16.06.2022

Kotia etsivä koira: SEERO


Syntymäaika: 02/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
16.6.2022

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.

Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on yleensä maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Koronan myötä koiria on hylätty entistä enemmän ja tällä hetkellä Carpen tarhalla onkin poikkeuksellisesti lähes 200 koditonta koiraa.

Eräs nainen toi sisarukset Seeron, Seelan ja Seilan  Carmenille niiden ollessa vasta parin viikon ikäisiä. Carmen vaati vastineeksi näiden emon sterilointia, johon nainen suostui. Tällä hetkellä Seero asuu häkissä. Seero asui ennen pihalla laumassa muun muassa Pörröjengin koirien kanssa. Silloin Seero haukkui paljon ja yritti olla porukan pomo.  Carmen kertoi, että pihalla asuessaan Seero aloitti kähinöitä ja lähti sitten niistä pois jättäen muut kähinöimään keskenään. Tämän takia Seeroa ei sijoiteta toisen uroksen kanssa samaan kotiin, koska hän on liian dominoiva. Seero otti pihalla yhden aktiiveistamme resurssiksi, joten myös omasta ihmisestä voi tulla tärkeä. Seero vaikuttaa energiseltä ja sopisikin aktiiviseen kotiin.  Herkuilla Seero on selvästi motivoitavissa. Seero on vielä tottumaton, mutta hyvin kiinnostunut ihmisistä. Tottuakseen ja luottaakseen ihmiseen Seero tarvitsee vain aikaa. Seero jää ihmisten lähelle toiveikkaana odottamaan nameja sekä seurailee muiden esimerkkiä ihmisten kanssa.

Seerolla on tällä hetkellä kokoa 50 cm ja painoa noin 20 kg.

Päivitykset

16.6.2022

Aktiivit tapasivat aikasempaa reippaamman Seeron tarhalla toukokussa 2022. Seero asuu edelleen häkissä, eikä sen kuultu haukkuvan vierailun aikana. Seero on selvästi kiinnostunut ihmisistä, mutta jännittää silti vierailijoiden nopeita liikkeitä. Seero pysyy kauempana vierailijoista, mutta tulee ottamaan nameja kädestä. Seero ei namien avulla anna koskea itseään. Seero ei jännittämisestä huolimatta lähde uutta tilannetta karkuun tai etsi omaa rauhallista piilopaikkaa, vaan tutkailee etäämmältä.

10.4.2022

Seero asuu aran häkkiin piiloutuvan koiran kanssa. Tämä kokoonpano ei ole Seerolle yhtään hyödyksi, päinvastoin. Seero haukkuu vieraille aidalla alkuun jännitystään, hätääntyy kun ovi avataan. Tokenee tästä kuitenkin nopeasti. Alkaa pian rentoutua ja muuttua uteliaaksi jännityksestä huolimatta. Syö alkuun namit maasta, tulee nuuskimaan vieraita omaan tahtiinsa, sivusta ja takaapäin. Nuuskuteltuaan tarpeeksi rohkaistuu syömään namit myös kädestä. Pysyy vieraiden lähellä jännityksestä huolimatta, mutta tulee vähän fiilis että saattaisi hätääntyä liian nopeista liikkeistä tai jos lähestyisi väkisin. Seerolle on tärkeää, että saa edetä omaan tahtiin ja reipas koirakaveri auttaisi varmasti paljon.

9.3.2022

Seeron varaus peruuntui hänestä riippumattomista syistä ja nyt tämä komea poikaa jatkaa kodin etsintää.

26.1.2022

Keskiviikko toi iloisia uutisia Seerolle: hänet on varattu tänään omaan loppuelämän kotiin!

14.1.2022

Seero asuu pihalla vapaana edelleen Pörröjengin kanssa. Seero on hyvin paljon maltillisempi kuin Pörröjengi. Tarhalla vierailevat yhdistyksen aktiivit ei oikein pääse Seeron lähelle kun pörröt sekoilevat välissä koko ajan. Seero syö kyllä nameja kun niitä heittelee ja on koko ajan mukana, mutta etäämmällä riehuvien pörröjen takia. Seero ei siis oikein saa eikä ota tilaa näiltä. Seero on liikkuttavan ihanan oloinen, mutta ihan kovin hyvää/tarkkaa kuvaa pojasta ei saa hälinän takia.

7.11.2021
Veikeä Seero pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.
_____________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Seero saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Seeron yhteyshenkilönä toimi Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.