Päivitetty 07.11.2021

Kotia etsivä koira: SEERO


Syntymäaika: 02/2021
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (Carpe)
kastroitu

 

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin kuvaukseen adotioprosessistammeluovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Perustiedot ja tausta
7.11.2021

Carpe-yhdistyksen on perustanut Kulkurien pitkäaikainen yhteistyökumppani Carmen Mandescu keväällä 2016. Carmen on pitkän linjan eläinsuojelija Bukarestista ja hän käyttää lähes kaiken palkkatyöstään ylijäävän ajan ja rahan kodittomien koirien auttamiseen.

Carmen on aiemmin toiminut Asociatia A Doua Sansan toisena perustajajäsenenä Glinan tarhalla, joka oli Kulkurien yhteistyökumppani vuodesta 2012 vuoteen 2016 asti. Kun Carmen keväällä 2016 päätti perustaa oman yhdistyksen ja rakentaa koirilleen paremman tarhan, oli Kulkureille luonnollista jatkaa yhteistyötä hänen kanssaan myös uudella tarhalla. Carpen tarhaa rakennettiin suureksi osaksi lahjoitusvaroin ja varainkeruu- ja rakennusprojekti saatiin virallisesti päätökseen elokuussa 2019. Tarhan koiramäärä on yleensä maksimissaan 150 koiraa, jotta jokaisen yksilön hyvinvoinnista kyetään pitämään huolta. Koronan myötä koiria on hylätty entistä enemmän ja tällä hetkellä Carpen tarhalla onkin poikkeuksellisesti lähes 200 koditonta koiraa.

Eräs nainen toi sisarukset Seeron, Seelan ja Seilan  Carmenille niiden ollessa vasta parin viikon ikäisiä. Carmen vaati vastineeksi näiden emon sterilointia, johon nainen suostui. Seeri asuu nykyisin pihalla laumassa mm. Pörröjengin pentujen kanssa. Seero haukkuu melko paljon ja yrittää olla pihan pomo. Carmen kertoo, että tämä aloittaa kähinöitä ja lähtee sitten niistä pois jättäen muut kähinöimään keskenään. Seeria ei sijoiteta toisen uroksen kanssa samaan kotiin, koska on liian dominoiva. Otti pihalla yhden aktiiveistamme resurssiksi, joten myös omasta ihmisestä voi tulla tärkeä. Seero vaikuttaa energiseltä ja sopisikin aktiiviseen kotiin.  Herkuilla Seero on selvästi motivoitavissa. Seero on vielä tottumaton, mutta hyvin kiinnostunut ihmisistä. Tottuakseen ja uottaakseen ihmiseen Seero tarvitsee vain aikaa. Seero jää ihmisten lähelle toiveikkaana odottamaan nameja sekä seurailee muiden esimerkkiä ihmisten kanssa.

Seerolla on tällä hetkellä kokoa 50 cm ja painoa noin 19 kg. Seero saattaa tästä vielä hivenen kasvaa.

Päivitykset

7.11.2021
Veikeä Seero pääsi Kulkureiden adoptio-ohjelmaan etsimään ikiomaa loppuelämän kotia.
_____________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Seero saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Seero on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Seeron yhteyshenkilönä toimi Laura Arala.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa