Päivitetty 28.06.2016

Kodin saanut koira: SELENA


Syntymäaika: 2011
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa (Sintesti)
steriloitu

 

15.7.2015
Romanian kaduilla elää satoja tuhansia koiria. Kaduille ne ovat joutuneet erinäisistä syistä. Valtaosalla  on joskus ollut oma koti, josta ne on hylätty, osa on näiden koirien jälkeläisiä. Voisi luulla, että tarhalle päätyminen olisi pelastus, mutta valitettavasti näin ei Romaniassa läheskään aina ole. Kunnalliset koiratarhat ovat karuja paikkoja ja niille joutuminen tarkoittaa suurimmalle osalle koirista kuolemaa epäinhimillisellä tavalla. Vain pieni osa tarhoille joutuneista koirista on niin onnekkaita, että löytävät eläinsuojelijoiden turvin tiensä ulos kohti parempaa elämää.

Yksi näistä onnekkaista on hieman karhumaisen ulkonäön omaava Selena. Kulkureiden pitkäaikainen pääyhteistyökumppani Anda Murgu löysi Selenan pentuineen pahamaineiselta Bragidirun koiratarhalta ja päätti viedä koko pesueen turvaan kotiinsa Frumusaniin. Hoidettuaan pentunsa luovutusikäisiksi Selena siirtyi asumaan Andan ja hänen tyttärensä Alinan uudelle tarhalle Sintestiin. Kulkureiden edustajien vieraillessa Romaniassa heinäkuussa 2015 tapasivat he myös Selenan ja niin tämä rouva päätyi etsimään omaa kotiaan Suomesta osana yhdistyksen adoptio-ohjelmaa.

Selenan tavanneet kertovat, että rouva antaa itsestään rauhallisen ja hieman pidättyväisen vaikutelman. Saadessaan vieraita häkkiinsä se tuumailee ensin hetken, mutta tulee sitten tekemään tuttavuutta. Tuttua Alinaa vasten Selena hyppää heti rapsutuksia hakemaan, eikä mene kauaa kun vieraatkin saavat jo pusuja. Tullessaan Sintestiin Selena vaikutti perusluonteeltaan dominoivalta koiralta. Nyt oltuaan tarhalla tovin ja löydettyään paikkansa laumassa Selena tulee hyvin toimeen muiden kanssa.  Selena on kooltaan noin 55cm korkea. Painoa sillä on noin 25kg josta muutama kilo on ylimääräistä. Selenalla on töpöhäntä ja todella pienet korvat, jotka eivät kuitenkaan vaikuta siltä, että niitä olisi leikattu.

20.9.2015
Vieraillessaan Romaniassa syyskuussa 2015 tapasivat Kulkureiden aktiivit jälleen Selenan. Rouva on selvästi kotiutunut Sintestin tarhalle, sillä nyt se tuli hyväntuulisena moikkaamaan vieraita ja tykkäsi kovasti rapsutuksia ja huomiota saadessaan. Selena myös leikki riehakkaasti samassa häkissä asuvan Valian kanssa. Kiloja tälle sympaattiselle rouvalle on tarhaelämän seurauksena kertynyt reilusti ja se kaipaisikin kovasti omaa perhettä, jonka kanssa pääsisi viettämään aktiivista kuntoilijan elämää. Kokoonsa nähden Selena on hyvin leikkisä ja pirteä.

Lisätty uusia kuvia Selenalle.

22.11.2015
Tapasimme Selenan vieraillessamme Sintestin tarhalla marraskuun alussa. Nykyisten häkkitoivereidensa seurassa Selena on vaputunut, eikä vaikuttanut mitenkään erityisen  dominoivalta koirilta. Toki on hyvä muistaa, että dominointitaipumusta neidillä on esiintynyt, joten edelleen uroskaveri on sille paras mahdollinen. Ihmisiä kohtaan Selena oli ystävällinen ja viihtyi vieressä kun kuvasimme ja tarkkailimme tarhan koiria. Neiti on perusluonteeltaan rauhallinen ja tasapainoinen koira, joka pysyi tyynenä vaikka muut vieressä häsläsivät.

Lisätty Selenalle kuvia.

27.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Selenan vuoden alussa. Hyväntuulinen Selena on häkkinsä rauhallisin, mutta ottaa vieraat vastaan iloisesti. Selene tulee tässä laumassa hyvin toimeen. Nameja saa jaella rauhassa, eikä neiti osoita esimerkiksi minkäänlaista aggressiivisuutta ruokaa kohtaan. Missä olisi koti tälle ihastuttavalle karvakasalle?

Lisätty kuvia.

21.3.2016
Tapasimme Selenan jälleen Sintestin tarhalla. Neiti on tarhaolosuhteissa pulskistunut kovasti, ja sen olisikin hyvä päästä bootcampille Suomeen. Pulleasta olomuodosta huolimatta Selenalla riittää myös virtaa ja leikkisyyttä. Mikään yltiöaktiivinen se ei kuitenkaan ole, vaan ennemminkin perusluonteeltaan rauhallinen. Selena tulee nykysin hyvin toimeen toisten koirien kanssa, eikä sillä vaikuta omassa laumassaan olevan ongelmia sosiaalisissa suhteissa. Kooltaan Selena on romanialaisittain iso, mutta suomalaisen mittapuun mukaan keskikokoinen koira. Eli noin polvenkorkuinen.

Lisätty kuvia.

10.5.2015
Selena… Tämä kultainen Lady odottaa edelleen omaa kotiaan Sintestissä. Kulkureiden aktiivien tavatessa Selenan viime viikolla oli neiti jostain syystä aiempaa rauhallisempi. Kiloja sille on kertynyt ehdottomasti liikaa ja mahdollisesti tämä vaikuttaa siihen, että neiti ei jaksa enää oikein innostua. Ystävällinen Selena on edelleen. Se pyörii koko aktiivien vierailun ajan jaloissa ja hakee rapsutuksia. Selena ei ole kuitenkaan ole liiallisen vaativa, vaan osaa odottaa omaa vuoroaan kauniisti. Selenan ei ole kuultu tarhalla juurikaan haukkuvan. Kaiken kaikkiaan varsin helpon oloinen pakkaus siis.

28.6.2016
Saimme juuri ihania uutisia. Kultainen Selena on varattu Ranskaan

———————————————————————————————————————————-

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Selena saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Selena on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkitut yhteydenotot Taija Mäkiselle.

Videolla Selena 07/15.

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.