Päivitetty 17.06.2016

Kodin saanut koira: SHADI


Syntymäaika: 5/2015
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romaniassa
steriloitu

 

23.9.2015
Romanian kaduille päätyy vuosittain todella suuri määrä pentuja. Osa niistä syntyy kadulle ja osa hylätään sinne kodeista. Kaikille yhteistä on kuitenkin se, että niiden mahdollisuudet selvitä ovat hyvin pienet. Tällaisille pienille pennuille jo päätyminen yksityiselle tarhalle on oikea lottovoitto. Vielä suurempi onni osuu niiden kohdalle, jotka päätyvät tarhoille jotka tekevät yhteistyötä rescueyhdistysten kanssa. Tällainen tarha on Kulkurien yksi pääyhteistyökumppani, eläinklinikka Onevet.

Shadi ja sen sisko Shirin pelastettiin pieninä Onevetin tarhalle, jossa ne nyt odottelevat ikiomia kotejaan. Tällä hetkellä Shadi saa viettää päivänsä vapaana tarhan suurella pihalla yhdessä monen muun koiran kanssa. Se onkin pienestä pitäen sosiaalistunut ja oppinut tulemaan toimeen hyvin erilaisten koirien kanssa. Nelijalkaisiin ystäviinsä Shadi suhtautuu pentumaisen iloisesti, eikä sillä tunnu olevan mitään pahaa sanottavaa kenestäkään. Myös useasti vaihtuvat ihmiset, pihan hälinä ja läheisen tien äänet ovat sille tuttuja. Pihalla ajelee usein traktori, jota Shadi ei edes hätkähdä vaikka traktorin suuri rengas ohittaisi tytön vain metrin päästä.

Shadi on ikäisekseen pennuksi melko rauhallinen, eikä se esimerkiksi hypi tai hammastele saadakseen huomiota. Ihmisiä Shadi kyllä rakastaa ja tulee heti uteliaasti tervehtimään uudetkin tuttavuudet. Tyttöä kiinnostaa kovasti ihmisten touhut ja se seuraileekin mielellään ihmisiä näiden touhutessa ympäri pihamaata. Huomionkipeydestään huolimatta Shadi ei ole vaativa, vaan odottelee kiltisti sivummalla kunnes se kutsutaan luokse. Shadi on hyvin vaatimattoman ja ystävällisen oloinen ja sen häntä heilui iloisesti jo pienimmästäkin huomionosoituksesta. Shadi on kultainen ja sympaattinen pieni tyttö, joka jaksaa kaikesta kokemastaan huolimatta luottaa ihmiseen koko sydämellään.

Shadi on tarhalla melko hoikassa kunnossa ja sen turkki kaipaisi perusteellista huoltoa.

Shadi tulee aikuisena olemaan arviolta 40-50 cm korkea ja 13-17 kiloa painava.

27.10.2015
Shadi on varattu Saksaan, jossa sitä odottaa ikioma koti.

9.12.2015
Suloisen Shadin koti Saksassa on peruuntunut. Tyttö palaa siis etsimään kotia. Lisätty Shadille uudempia kuvia. Kuvista näkyy Shadin lievä ihottuma, joka johtuu sikaripunkista ja johon sen tällä hetkellä saa hoitoa. Lisää sikaripunkista voit lukea täältä.

7.2.2016
Shadi on kasvanut suloiseksi pörröiseksi nallekarhuksi. Se on edelleen kultainen oma itsensä ja tulee avoimen reippaasti tutustumaan uusiinkin ihmisiin. Shadi pitää kovasti rapsutuksista ja huomiosta ja touhottaakin iloisesti ihmisten ympärillä koko vierailun ajan. Se on edelleen tarhaoloista huolimatta tasapainoinen, iloinen ja äärimmäisen ihmisrakas. Shadi ei tarhalla hauku juuri lainkaan ja se tulee hienosti toimeen muiden koirien kanssa.

Shadi muistuttaa ulkonäöltään todella paljon groenendaelia. Sen sikaripunkki ei ole stressaavissa tarhaoloissa vielä päässyt täysin parantumaan ja tästä johtuen sillä on edelleen pieniä karvattomia kohtia naamassaan.

Lisätty Shadille myös video tammikuulta.

24.2.2016
Suloinen Shadi on tänään varattu omaan kotiinsa Suomeen.

28.3.2016
Ihana Shadi on tänään lentänyt omaan kotiinsa. Onnea Shadi ja koko perhe!

_____________________________________________________________________________

Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella.

Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Mikäli Shadi tulee Suomeen alle kuuden kuukauden ikäisenä, sitä ei steriloida ennen kotiutumista. Tällöin tuleva koti sitoutuu steriloimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne steriloinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (varaajaan) ennen sterilointia.

Shadi saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shadi on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Harkittuja yhteydenottoja odottaa Rosa Haahtikari.

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.