Päivitetty 27.02.2016

Kodin saanut koira: SHADY


Upea Shady

Upea Shady

SHADY

* arvioitu syntymäaika noin 11/2014

* narttu

* steriloitu

* Romaniassa

 

 

 

 

6.11.2015
Tämä kerrassaan hurmaava, suurikorvainen nuori koira, Shady, on löydetty kadulta yhdessä sisarensa kanssa toukokuussa 2015. Löydettäessä sisarukset olivat noin puolen vuoden ikäisiä eikä niillä todennäköisesti ollut paljon kokemusta ihmiskontaktista sitä ennen, sillä pennut olivat hyvin arkoja. Löytöhetkestä lähtien nämä sisarukset ovat asustaneet Asociatia Suflete Dragin Sintestin tarhalla. Valitettavasti Shadyn sisko menehtyi tarhalla syksyllä 2015 tuntemattomasta syystä. Nyt etsimme sitoutunutta kotia tälle jäljelle jääneelle sisarukselle.

Luonteeltaan Shady on tällä hetkellä ennen kaikkea arka ja kaipaakin tulevalta kodilta rutkasti kärsivällisyyttä ja osaamista, jotta saa rauhassa opetella elämän tärkeitä oppeja omaan tahtiinsa. Kulkurien aktiivien tavatetessa Shadyn marraskuussa 2015 oli se selvästi kiinnostunut tulijoista, mutta ei silti antanut ihmisten koskea itseensä. Ihmisten mennessä Shadyn häkkiin väisteli se heitä, kunnes sille tarjottiin ruokaa. Tällöin Shady rohkaistui tulemaan lähemmäs hakemaan herkkuja. Oletettavissa siis on, että ruoalla Shady olisi hyvin motivoitavissa. Kuten nuoren koiran kuuluukin, on Shady leikkisä ja sen tekisi kovasti mieli leikkiä ihmisten kanssa, mutta sen uskallus ei vielä riitä kunnon leikkiin vaan sen sijaan se vain hieman näykkii ihmisiä saadakseen huomiota. Shady tarvitsee siis runsaasti sosiaalistamista ja omistajan, jolla on jo aiempaa kokemusta arkojen koirien kanssa toimimisesta.

Tällä hetkellä Shady on noin vuoden ikäinen ja painaa noin 20 kg. Korkeutta Shadylla on 50-55 cm. Shady jakaa tällä hetkellä häkkinsä kahden muun koiran kanssa ja tulee niiden kanssa hienosti toimeen. Shadyä voisi mielellään olla uudessa kodissa odottamassa rauhallinen, vanhempi koirakaveri. Shady on tällä hetkellä todella hyvässä fyysisessä kunnossa, sillä on upea turkki ja hienot lihakset.

22.1.2016
Kulkurien aktiivit tapasivat Shadyn Romanian matkallaan tammikuussa 2016 ja kertoivat sen olevan edelleen erittäin ujo ja arka, mutta samaan aikaan myös utelias ja leikkisä. Ihmisten kulkiessa Shadyn häkin ohi haukkui se paljon, joten on mahdollista, että kotiolosuhteissakin Shady olisi melko äänekäs. Kun ihmiset menivät sen häkkiin, uskaltautui Shady haistelemaan heitä, mutta ei antanut koskea itseensä. Kun häkissä oli useampi ihminen, oli Shady selkeästi jännittyneempi. Shady haluaisi selkeästi tutustua sille vieraisiin ihmisiin, kunhan saisi tehdä sen omassa tahdissaan aivan rauhassa. Olisiko sinulla tarjota Shadylle aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkautta?

27.2.2016
Shady on varattu omaan kotiin Ranskaan. Onnea uusiin tuuliin ja omaan kotiin Shady!

—————————————————————————————————————————

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shady saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shady on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Niina Laaksonen

Video 1/2016

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.