Päivitetty 23.01.2018

Kodin saanut koira: SHAMMY


Syntymäaika: 01/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
ei kastroitu

Perustiedot ja taustat:

04.04.2017
Onevet-niminen eläinklinikka ja heidän ylläpitämänsä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta. Shammy ja sen emo Shira on asunut entisen omistajansa luona läheisessä kylässä. Jostain syystä omistaja kuitenkin päätti luopua niistä ja toimittikin Shiran ja tämän kaksi pentua Onevetin klinikan tarhalle. Shiran toinen pentu kuitenkin valitettavasti menehtyi pian tarhalle saapumisen jälkeen.

Shammy on valloittava juniori. Se on emonsa tavoin erittäin rohkea ja utelias. Shammy tulee välittömästi ihmisten luokse ja haluaa heti tutkia ihmisen läpikotaisin. Kun ihminen sattuu olemaan kyykyssä, Shammy kiipeää ihmistä vasten ja venyttää itsensä niin pitkäksi kuin se vain pienen kroppansa saa ja haluaa antaa pusuja ihmisille. Shammy on todella sosiaalinen ja rento pieni mies, jolta ei vauhtia puutu. Shammy on erittäin utelias ja kaikki uudet asiat selkeästi kiehtovat sitä ja se haluaa tutkia kaikkea. Shammy ei toistaiseksi ole tarhaoloissa tavannut vielä muita koiria, se asuttaa kahdestaan emonsa kanssa samaa häkkiä.

Shammysta tulee arviolta noin 15-20kiloinen.

Nykytilanne:
23.1.2018
Shammy on lentänyt omaan kotiinsa 21.10.2017. Onnea Shammy ja perhe.

28.09.2017
Shammy on varattu omaan kotiin.

15.8.2017
Shammy on kasvanut hurjasti, se on äärettömän komea nuori mies! Shammy on todella sosiaalinen, se rakastaa kaikkia ihmisiä ja koiria, se menee innoissaan kaikkien luokse ja nauttii selkeästi saamastaan huomiosta. Shammy on kuin duracell pupu, se on koko ajan liikkeessä ja vauhdissa, minne katseensa kääntääkään Shammy on aina siellä, mutta kun menee kyykkyyn ja pyytää pojan kainaloon se osaa pysähtyä hetkeksi ja nauttia saamastaan rakkaudesta. Shammy on sellainen koira, joka sopisi kotiin jossa jaksetaan harrastaa ja lenkkeillä, ja jossa olisi mahdollisesti leikkikaveri jo valmiina.

Aiemmat päivitykset:

14.6.2017
Kuten pennuilla on tapana, Shammykin on venähtänyt kokoa, eikä ole enää ihan pieni nyytti. Shammy on aktiivinen, hauska pentu, melkein voisi sanoa ihan pönttöpää riekkuja. Shammy on tällä hetkellä yksin häkissään, sillä sen emo Shira on toipumassa raaja-amputaatiosta. Jos vain Shammyn poukkoilevan energian saisi jollakin tavalla talteen, sen avulla sytyttäisi valot koko Bukarestiin. Shammy tulee muitta mutkitta ihmisen luokse miettimättä vähääkään, onko se soveliasta vai ei. Riiviömäisen ja eloisan luonteen takia Shammysta saa mielikuvan  vintiöstä, joka taatusti laittaisi opettajan tuolille nastan ja hihittelisi takarivissä hyvälle kepposelleen. Shammy todella arvostaisi aktiivista, huumorintajuista ja rajoja pitävää kotia, joka antaisi tilaa pojan jokaiselle luonteenpiirteelle ja samalla antaisi raamit miten ryhdikkäänä kotikoirana eletään.


Pentua harkitsevalla on suuri vastuu. Omat resurssit on ehdottoman tärkeää punnita huolella. Ajan, motivaation ja sitoutuneisuuden täytyy olla kohdallaan. Pentua harkitessa täytyy muistaa, että mm. sisäsiisteys on opeteltava alusta lähtien, hihnakäytös on täysin uusi asia, muihin koiriin tutustumistakin saattaa joutua harjoittelemaan eikä yksinolo suju heti itsestään. Tavaratkin saattavat päätyä tylsistyneen ja aktiivisen pennun kitaan ja leluiksi ihan vain vahingossa. Pentu tarvitsee paljon selkeitä rajoja, johdonmukaista, positiiviseen palkitsemiseen keskittyvää koulutusta ja rakkautta kasvaakseen tasapainoiseksi aikuiseksi.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutuessa muuttua.

Urospennut kastroidaan tapauskohtaisesti, noin 7-9 kuukauden ikäisinä. Mikäli Shammy tulee Suomeen kastroimattomana, tuleva koti sitoutuu kastroimaan koiran kohtuullisen ajan kuluessa sen saavuttua Suomeen, mieluiten neljän kuukauden sisällä. Yhdistys osallistuu halutessanne kastroinnin kustannuksiin 70 eurolla kuittia vastaan. Olethan myös yhteydessä yhdistykseen (yhteyshenkilöön) ennen kastrointia.

Shammy saapuu Suomeen asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shammy on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Shammyn rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shammyn yhteyshenkilönä toimii Veronika Vitri

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.