Kodin saanut koira: SHIRA

Syntymäaika: 2014-2015
Sukupuoli: narttu
steriloidaan
Sijainti: Romaniassa (OneVet)
Kokoarvio:

Perustiedot ja taustat
04.04.2017
Onevetin klinikka ja heidän ylläpitämä Cosoban tarha ovat yksi Kulkurien pääyhteistyökumppaneista. Tarhalla asuu jatkuvasti satoja koiria, jotka odottavat siellä oman kodin löytymistä. Koska tarha on romanialaisittain hyvin edistyksellinen ja siellä koirista pidetään hyvää huolta, vievät muut eläinsuojelijat sinne usein turvaan erityisesti pieniä pentuja. Suurin osa tarhan koirista on kuitenkin löydetty jostakin tarhan läheisyydestä tai hylätty tarhalle pentuina jonkun paikallisen toimesta.
Shira on asunut entisen omistajansa luona läheisessä kylässä, jostain syystä omistaja kuitenkin päätti luopua Shirasta ja toimittikin Shiran ja tämän kaksi pentua Onevetin klinikan tarhalle. Shiran toinen pentu kuitenkin valitettavasti menehtyi pian tarhalla saapumisen jälkeen, toinen pentu Shammy on etsimässä kulkurien kautta omaa kotiaan.
Jossain kohtaa Shira on jäänyt toisesta etujalastaan kiinni ketturautaan ja koska vamman hoitaminen on kohtalaisen kallista, on entinen omistaja todennäköisesti kokenut helpommaksi luopua koirista kuin yrittää etsiä rahaa Shiran lääkärikuluihin. Shiran toinen etujalka tullaan amputoimaan, muuta hoitokeinoa jalalle ei ole.

Shira on todennäköisesti sharpei mix, koko sen luonne ja ulkonäkö huokuvat sharpeille tyypillisiä piirteitä. Shira on erittäin reipas neitokainen, jolta ei vauhti lopu kesken.  Shira on ihmistä kohtaan todella kultainen ja kiltti, sitä saa käsitellä miten päin tahansa, Shira vain nauttii saamastaan huomiosta. Vaikka muut koirat tarhalla välillä saavatkin melkoisia haukkumis kohtauksia aikaisesksi on Shira täysin hiljaa, se ei kertaakaan haukahda muiden mukana.
Shirasta näkee, että tytöllä löytyy luonnetta ja omapäisyyttä, joten tyttö tulee vaatimaan tulevalta kodiltaan kokemusta tämän tyyppisistä koirista. Shira tulee varmasti vaatimaan kodiltaan paljon, mutta se varmasti antaa vähintään yhtä paljon omistajilleen.

Shira on tällä hetkellä noin 45-50cm korkea ja painoa tytöllä on noin 17kiloa.

Nykytilanne:
7.6.2018
ihana Shira neiti saa kohta tömistää romanian tomut tassuistaan ja matkaa omaan kotiinsa, ja parasta on että pääsee poikansa luokse samaan kotiin. <3


Aiemmat päivitykset

18.3.2018
Shira neiti on varsinainen ilopeppu! Alkuun neiti oli vieraiden tullessa todella tohkeissaan, kun ei oikein tiennyt mitä tekisi. Shira pompiskeli siinä sitten aikansa ja neiti oli aivan kamalan onnellinen kun vihdoin viimein joku tuli häntä tervehtimään. Kun otettiin namit esille, rapina kuului niin Shira keskittyi nopeasti ja todella hienosti! Neiti malttaa nätisti odottaa herkkuja ja selvästi tykkää ihmisen kanssa touhuamisesta. Liikkuu aiempaa paremmin, puuttuva jalka ei ole vaivannut ollenkaan ja Shira on oppinut todella hienosti kulkemaan kolmella jalalla. Todella hurmaava, kaunis, leikkisä ja yhteistyökykyinen koira!

 

 

15.11.2017
Shira neiti touhottaa ulkona muiden mukana ilman mitään ongelmia. Neiti leikkii ja jakelee pusuja niin ihmisille kuin toisille koirillekin hymyssä suin. Neiti seurailee ihmistä silti tarkkaavaisesti, vaikka muiden koirien kanssa ulkona. Shira käyttää hyvin kolme jalkaansa. Rauhassa neiti syö nameja yhdessä muiden koirien kanssa ilman ongelmia. Leikkisä, mutta toki sharpeimaisen tyyni. Shira on kerrassaan Mutkaton koira, eikä tyttösestä ole mitään negatiivista sanottavaa. Kumpa se oma koti löytyisi pian, jossa neiti pääsisi nauttimaan ja loistamaan kaikkea rakkautta ympärilleen mitä hänellä on annettavanaan. Turkki on paksuuntunut ja saanut kauniin kiiltävän mustan värin. Lisätty kuvia ja video.


28.09.2017
Yhdistyksemme aktiivit tapasivat Shiran syyskuisella Romanian vierailuillaan. Shira oli isossa koiralaumassa tarhan pihalla odottamassa vierailijoita. Shira tulee upeasti toimeen kaikkien muiden kanssa. Shira nauttii ihmisen huomiosta ja vaikuttaa erittäin fiksulle tytölle jolle kaiken opettaminen olisi varmasti erittäin miellyttävää. Shira on erittäin hyvä ravinnon käyttäjä ja se selkeästi kerääkin helposti ylipainoa, tulevan kodin tulee olla valmis tarkkailemaan aktiivisesti Shiran painoa, jotta kolmella jalalla liikkuminen ei käy liian haasteelliseksi. Tapaamis hetkellä Shiran liikkuminen oli selkeästi haastavampaa kuin aiemmin, mutta  se saattoi johtua aiemmin tapahtuneista riehakkaista leikeistä, lämmöstä tai lähes mistä tahansa.

15.08.2017
Shira, tuo kuvan kaunis ja kohtelias neitokainen kaipaisi jo omaan kotiin. Shira menee kolmijalkaisena jo erittäin tottuneesti ja hienosti, kuin se olisi aina ollut kolmijalkainen. Shira menee vapaana pihalla muiden koirien kanssa ja tuleekin upeasti toimeen toisten kanssa. Shira nauttii ihmisen läheisyydestä ja osaa hienosti rentoutua ihmisen luokse.
Vaikka Shira pärjääkin upeasti kolmijalkaisena, on sen tulevan kodin sitouduttava käyttämään Shiraa mahdollisesti fysioterapiassa, kolmijalkaisuus rasittaa koiran kroppaa eritavalla ja voi mahdollisesti aiheuttaa lihasjumeja yms.

14.6.2017
Shira on toipumassa jalka-amputaatiosta. Shira näyttää pärjäävän kolmella jalalla todella hyvin. Juoksentelee, eikä jännitä muita koiria. Se, minkä se jaloissa menettää, se iloisessa luonteessa kompensoi. On jo oppinut korvaamaan puuttuvaa jalkaa, joskin nopeissa käännöksissä hiukan horjahtelee. kultainen tyttö kaiken kaikkiaan.


Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä, takapakkia, iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Shiran rotuperimästä johtuen sen kotiehdokkaiden haastattelut tullaan suorittamaan kahden henkilön toimesta ja lisäksi kotiehdokkaille tullaan tekemään kotikäynti ennen koiran varausta.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shira saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä sekä testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shira on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Shiran  yhteyshenkilönä toimii : Anne Huhtala.

 

Mitä sinun tulisi huomioida ennen
rescuekoiran adoptiota?

Tietoa adoptioprosessista

Usein kysytyt kysymykset

Opas rescuekoiran adoptoijalle

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Koirat saapuvat Romaniasta Suomeen steriloituna tai kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi koirat on mikrosirutettu ja niillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä sekä Maa- ja Metsätalousministeriön säädöksiä koirien maahantuonnissa. Tässä artikkelissa esitetyn koiran kodinetsintää hoitaa Rescueyhdistys Kulkurit ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 24032685.

Ennen yhteydenottoa, tutustuthan tarkasti adoptioprosessin kuvaukseen, luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, adoptoitavan eläimen terveyteen sekä adoption kustannuksiin.

Yhteyshenkilö:

Tutustu myös näihin: