Päivitetty 01.02.2023

Kotia etsivä koira: SHARK (nyk. Poju)


Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Suomessa (Mäntsälä)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
1.2.2023
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Yksi Adinan hoteisiin päätyneistä koirista on nuori Shark, joka tuli lähestulkoon ammutuksi. Kohtalo päätti onneksi toisin ja Shark sai uuden mahdollisuuden Cosobassa, jossa se asustelee häkkitoverina Shotgun-nimisen narttukoiran kanssa. Shark on kertakaikkisen ihastuttava koira, mukava, rento ja tasapainoisen oloinen. Ihmisiin se suhtautuu luottavaisesti, ottaa mieluusti rapsutuksia vastaan ja pysyttelee lähellä. Malttiakin tältä nuorukaiselta löytyy, sillä se odottaa kauniisti namin saamista. Mutkaton Shark ei turhia hötkyile eikä esimerkiksi Kulkurien aktiivien vierailun aikana hauku lainkaan. Sharkista saisi todennäköisesti hyvän kaverin vaikkapa johonkin koiraharrastuslajiin. Shark varattiin ja se matkusti Suomeen 2020. Sharkilla todettiin lähtövalmisteluissa sydänmato, joka hoidettiin. Kotona Shark sai uudeksi nimekseen Poju.

Syksyllä 2022 Poju tulee uudelleensijoitukseen, sillä perheen resurssit eivät enää riittäneet aktiivisen koiran kanssa elämiseen. Poju on tämän parin vuoden aikana asunut ensin yhden, sittemmin kahden aikuisen perheessä. Poju on asunut kissojen kanssa sekä kotona että kotihoidossa, nämä kuitenkin vaikuttavat Pojua stressaavan sen verran, että loppuelämän kodin tulisi olla kissaton. Ideaalitilanne Pojulle olisi varmasti yhden aikuisen koti.

Perhe kertoo Pojun olevan rakastettava koira, joka osaa kommunikoida hienosti tarpeistaan. Sen kerrotaan pitävän rapsutuksista ja läheisyydestä ja olevan fiksu koira, joka oppii nopeasti – samaa on kertonut myös Pojun kotihoitaja, jonka luokse Poju siirtyi alkutalvesta -22. Kotihoitaja kertoo Pojun olevan hyvin aktiivinen koira, joka tarvitsee paljon liikuntaa ja aivotyöskenteltyä erilaisten virikkeiden muodossa – ehkäpä Pojun kanssa voisi olla siis hyvä miettiä vaikkapa jotakin mukavaa harrastusta, ettei Poju päädy aktivoimaan itseään ei-toivotuilla tavoilla. Kotona Poju on nauttinut retkistä esimerkiksi luonnonpuistoissa, ja nyt kotihoitajan kanssa päässyt kokeilemaan mm. agilityä, josta Poju onkin nauttinut kovasti.

Pojulla on ollut haasteita kotona erilaisten pelkotilojen (kovat äänet, uudet ihmiset sekä jotkin isot koirat) kanssa. Pelkotilojen avuksi on kokeiltu pari erilaista lääkettä, joista ei ole kuitenkaan löytynyt vastetta. Poju on myös röntgenkuvattu, missä ei tullut ilmi käytöstä selittäviä löydöksiä. Pojulle voisikin soveltua parhaiten rauhallinen aikuiskoti, joka ei sijaitse aivan kaupunkialueella. Kotihoidossa maalla Pojun ainoa haaste on ollut vieraat ihmiset, erityisesti miehet. Naisiinkin Poju tutustuu hitaasti ja omaan tahtiinsa, mutta heihin tutustuminen on ollut helpompaa kuin miehiin tutustuminen.

Kotihoitajan koirien kanssa Poju on tullut toimeen. Poju voidaan luovuttaa ainoaksi koiraksi tai toisen koiran kaveriksi – tällöin olisi hyvä, jos toinen koira olisi pienempi ja pehmeän oloinen tyyppi. Isompia koiria Poju voi jännittää. Pojua ei luovuteta lapsiperheeseen eikä ensimmäiseksi koiraksi. Pojun tulevalla kodilla voisi mielellään olla kokemusta reaktiivisista koirista.

Poju on mitoiltaan suurehko keskikokoinen koira, noin 55cm / 25kg.

Päivitykset

1.2.2023

Poju on viettänyt talvea kotihoidossa, ja olemme saaneet siitä paljon lisätietoja. Pojulla on sujunut pääasiassa oikein hyvin – kotihoitaja on käynyt sen kanssa silloin tällöin koirakoululla erilaisilla tempputunneilla ja Poju on päässyt kokeilemaan agilityakin. Tämä on ollut sille todella kivaa ja tulevan kodin olisi hyvä sitoutua aktivoimaan Pojua myös fyysisesti.

Uskoisimme Pojun sopeutuvan parhaiten yhden aikuisen kotiin, mutta myös kahden aikuisen rauhallinen perhe tulee kyseeseen. Lapsiperheeseen, kissojen kanssa tai ensimmäiseksi koiraksi Pojua ei luovuteta. Profiilia on päivitetty vastaamaan paremmin nykytilannetta. Sopivaan, rauhalliseen ja epävarmaa koiraa ymmärtävään kotiin Poju olisi aivan valmis kotikoira – se tarvitsee vain aikaa tutustuakseen uusiin ihmisiin ja asioihin.

7.12.2022

Poju on palannut yhdistykselle ja siirtynyt yhdistyksen kotihoitopaikkaan etsimään omaa kotia. Perustiedot-kohtaa on päivitetty vastaamaan Pojun nykytilannetta – tutustuthan Pojun tietoihin siis huolellisesti ennen yhteydenottoasi. Pojusta on lisätty uusia kuvia.

5.9.2020

Tänään oli myös Sharkin onnen päivä. Se matkasi pitkän matkan Suomeen ja tapasin oman perheensä ensi kertaa. Onnea Shark ja perhe <3

2.5.2020
Voiko ihanammin toukokuu alkaa? No ei voi! Sharkin oma ihminen bongasi Sharkin ja nyt poika on varattu omaan kotiin. <3

15.4.2020
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Sharkilta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Sharkilla se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

6.4.2020
Saimme Sharkilta terveisiä: pojalle kuuluu hyvää, mutta oma koti olisi tietysti ihan paras juttu. Toivottavasti joku pian huomaisi tämä mukavan ja rauhallisen koiran ja tuntisi sydämessään sykähdyksen.

Lisätty myös yksi kuva.

20.12.2019
Joulukuisella tapaamisellamme ihana Shark ottaa meidät vastaan rauhallisesti, tilannetta tarkkaillen. Shark on selkeästi kiinnostunut meistä ja ylipäätään ympärillä tapahtuvista asioista, mutta seurailee rauhallisesti, ei hötkyile. Shark tulee vierastakin ihmistä lähelle hengailemaan ja antaa suukkoja. Sharkia voi koskea, mutta se on edelleen hieman tottumaton ihmisen kosketukseen ja vaikuttaa vähän hämmentyneeltä. Nameista Shark on kiinnostunut ja niihin se keskittyykin todella intensiivisesti. Adina heittelee Sharkille nameja ja Shark nappaa herkun ilmasta joka kerta. Aivan ihastuttava nuori poika joka ansaitsisi jo kiireesti päästä tarhalta omaan kotiin.

Lisätty kuvia ja video.

6.12.2019
Sharkilla on todettu satunnaisotannalla sydänmatotartunta. Shark tulee saamaan sydänmatohoidot Romaniassa, ennen lentämistään omaan kotiin Suomeen. Vielä kun se oma koti löytyisi! Sydänmadosta lisätietoja saa paitsi sivuiltamme, myös Sharkin yhteyshenkilöltä.

26.9.2019
Shark pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa loppuelämän kotiaan Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shark saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shark on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Sharkilta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Sharkilla se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Sharkin tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Pojun yhteyshenkilönä toimii Oona Sildén

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.