Päivitetty 05.09.2020

Kodin saanut koira: SHARK (nyk. Poju)


Syntymäaika: 9/2017
Sukupuoli: uros
Sijainti: Romaniassa (One Rescue Association, Cosoba)
kastroitu

 

Perustiedot ja tausta
15.4.2020
Adina Vladut on eläinlääkäri, joka omistaa yhdessä miehensä Dragos Vladutin kanssa Onevet-klinikan, joka hoitaa kaikki Kulkurien kautta Suomeen tulevat koirat. Eläinlääkärin työnsä lisäksi Dr. Adina käyttää kaiken aikansa kodittomien koirien auttamiseen. Vuonna 2015 pariskunta vuokrasi ja osittain osti vanhan maatilan Cosobasta, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan päässä Bukarestista. Tälle maatilalle kunnostettiin tarha kodittomille koirille ja kissoille, sekä tila eläinlääkärin toimintaa varten. Vuonna 2017 syntyi One Rescue Association -yhdistys.

Yksi Adinan hoteisiin päätyneistä koirista on nuori Shark, joka tuli lähestulkoon ammutuksi. Kohtalo päätti onneksi toisin ja Shark sai uuden mahdollisuuden Cosobassa, jossa se asustelee häkkitoverina Shotgun-nimisen narttukoiran kanssa. Shark on kertakaikkisen ihastuttava koira, mukava, rento ja tasapainoisen oloinen. Ihmisiin se suhtautuu luottavaisesti, ottaa mieluusti rapsutuksia vastaan ja pysyttelee lähellä. Malttiakin tältä nuorukaiselta löytyy, sillä se odottaa kauniisti namin saamista. Mutkaton Shark ei turhia hötkyile eikä esimerkiksi Kulkurien aktiivien vierailun aikana hauku lainkaan. Sharkista saisi todennäköisesti hyvän kaverin vaikkapa johonkin koiraharrastuslajiin.

Shark on kooltaan suurehko keskikokoinen, noin 55 cm korkea ja painaa noin 25 – 28 kiloa.

Kulkurit noudattaa Responsible Rescue -sitoumuksen suosituksia, joista yksi on ihomadon eli dirofilaria repensin testaus satunnaisotannalla. Tällaisen seulonnan tuloksena Sharkilla on todettu dirofilaria immitis eli sydänmato. Sharkilla ei ole kliinisiä oireita vaan se voi hyvin ja saa tällä hetkellä lääkitystä, joka estää toukkien kehittymisen aikuisiksi madoiksi.

Päivitykset

5.9.2020

Tänään oli myös Sharkin onnen päivä. Se matkasi pitkän matkan Suomeen ja tapasin oman perheensä ensi kertaa. Onnea Shark ja perhe <3


2.5.2020
Voiko ihanammin toukokuu alkaa? No ei voi! Sharkin oma ihminen bongasi Sharkin ja nyt poika on varattu omaan kotiin. <3

15.4.2020
Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Sharkilta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Sharkilla se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

6.4.2020
Saimme Sharkilta terveisiä: pojalle kuuluu hyvää, mutta oma koti olisi tietysti ihan paras juttu. Toivottavasti joku pian huomaisi tämä mukavan ja rauhallisen koiran ja tuntisi sydämessään sykähdyksen.

Lisätty myös yksi kuva.

20.12.2019
Joulukuisella tapaamisellamme ihana Shark ottaa meidät vastaan rauhallisesti, tilannetta tarkkaillen. Shark on selkeästi kiinnostunut meistä ja ylipäätään ympärillä tapahtuvista asioista, mutta seurailee rauhallisesti, ei hötkyile. Shark tulee vierastakin ihmistä lähelle hengailemaan ja antaa suukkoja. Sharkia voi koskea, mutta se on edelleen hieman tottumaton ihmisen kosketukseen ja vaikuttaa vähän hämmentyneeltä. Nameista Shark on kiinnostunut ja niihin se keskittyykin todella intensiivisesti. Adina heittelee Sharkille nameja ja Shark nappaa herkun ilmasta joka kerta. Aivan ihastuttava nuori poika joka ansaitsisi jo kiireesti päästä tarhalta omaan kotiin.

Lisätty kuvia ja video.

6.12.2019
Sharkilla on todettu satunnaisotannalla sydänmatotartunta. Shark tulee saamaan sydänmatohoidot Romaniassa, ennen lentämistään omaan kotiin Suomeen. Vielä kun se oma koti löytyisi! Sydänmadosta lisätietoja saa paitsi sivuiltamme, myös Sharkin yhteyshenkilöltä.

26.9.2019
Shark pääsi Kulkurien adoptio-ohjelmaan ja etsii nyt omaa loppuelämän kotiaan Suomesta!

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua.

Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shark saapuu Suomeen kastroituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shark on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi.

Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue -sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa.

Osana Responsible Rescue-sitoumusta Rescueyhdistys Kulkurit teettää rabies vasta-ainetestauksia otantana adoptio-ohjelmassaan olevista koirille seuratakseen kattavan rokotusohjelman vastetta. Sharkilta on testattu rabiesvasta-aineet ja ne ovat riittävällä tasolla. Rabies vasta-ainetason tulee olla vähintään 0,5, Sharkilla se on 2,43. Aiheesta voi lukea lisää täältä.

Rabies vasta-ainetesti maksaa yhdistykselle 120 €/koira. Emme toistaiseksi velvoita adoptioperheitä maksamaan kulua, mutta olemme kiitollisia, jos Sharkin tuleva adoptioperhe haluaa vapaaehtoisesti osallistua testauksen kustannuksiin.

Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseenoppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Jenni Ankelo

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa
 
 

Takaisin ylös

© Rescueyhdistys Kulkurit ry 2015 | All rights reserved, Rekisterinumero 208.505, y-tunnus 2594720-9.