Päivitetty 27.07.2019

Kotia etsivä koira: SHOTGUN


Syntymäaika: 7/2018
Sukupuoli: narttu
Sijainti: Romania (One Rescue Association, Cosoba)
ei steriloitu

 

Perustiedot ja tausta

27.7.2019

Shotgun on nuori narttukoira, joka asustaa romanialaisen eläinlääkärin Adina Vladutin perustamalla koiratarhalla Cosobassa, noin puolen tunnin matkan päässä Bukarestista. Adina miehineen omistaa myös OneVet-eläinlääkäriaseman, jonka kautta kaikki adoptiokoiramme tulevat Suomeen. Koko parikymmenvuotisen eläinlääkärin uransa aikana Adina on samalla tehnyt eläinsuojelutyötä auttaakseen omalta osaltaan kotimaansa loputonta kodittomien koirien joukkoa. Vuonna 2015 toimintansa aloittanneella Cosoban tarhalla on jo sen suunnittelussa huomioitu koirien tarve mahdollisimman rauhalliseen ympäristöön. Niillä on muun muassa riittävästi erillisiä sisätiloja ja piha, jossa ne saavat päivittäin ulkoilla.

Shotgunin hassu nimi juontaa siitä, miten se päätyi Cosoban tarhalle noin kuukausi sitten. OneVet-klinikalla työskentelevän eläinlääkärin, Andreean, naapuri nimittäin oli aikeissa hankkiutua eroon tästä koirasta ja sen velipojasta, jotka olivat erehtyneet tappamaan pari kanaa. Naapuri oli jo tilannut metsästäjän ampumaan koirat, mutta onneksi Andreea sai tietää asiasta ja toi parivaljakon Cosoban tarhalle. Shotgun on mitä lempein ja iloisin koira, joka lähestyy vieraitakin uteliaana ja ystävällisesti. Se asuu samaa aitausta velipoikansa kanssa, mutta ei lähde mukaan veljensä touhotuksiin kun tämä haukkuu kiivaasti häkin ulkopuolella liikkuvalle vuohelle. Shotgun on selvästi parivaljakon tasapainoisempi osapuoli, joka sopii monenlaiseen kotiin, jossa sille osataan tarjota sopivia virikkeitä.

Shotgun painaa reilut 20 kg ja on noin 55 cm korkea.

27.7.2019

Shotgun aloittaa oman kodin etsimisen adoptio-ohjelmassamme.

Mietithän tarkkaan omia resurssejasi harkitessasi rescuekoiran adoptiota. Onko sinulla aikaa, motivaatiota ja sitoutuneisuutta koiraan? Aikuisenkin koiran kohdalla sitoutuminen voi olla parhaillaan useiden vuosien mittainen. Muistathan myös, että kotikoiran tavat eivät ole tarhaoloista tulleille useinkaan tuttuja, eikä voida olettaa, että koira kulkisi hihnassa heti vaivattomasti, olisi tottunut sisätiloihin ja työpäivän mittaiseen yksinoloon tai jättäisi tavarasi rauhaan. Tiedossa on varmasti töitä ja takapakkia, mutta myös iloisia hetkiä ja onnistumisen riemua. Muistathan myös, että koiran kuvaus on kirjoitettu tarhaolosuhteissa tehtyjen havaintojen perusteella ja käytös voi kotiutumisen edetessä muuttua.

Shotgun saapuu Suomeen steriloituna, asianmukaisesti rokotettuna, ulko- ja sisäloishäädettynä ja testattuna useiden sairauksien varalta. Lisäksi Shotgun on mikrosirutettu ja sillä on EU-lemmikkipassi. Rescueyhdistys Kulkurit ry kuuluu Responsible Rescue-sitoumukseen ja noudattaa sitoumuksen kriteereitä koirien maahantuonnissa. 

 Tutustuthan ennen yhteydenottoasi sivuiltamme löytyviin luovutussopimukseen, oppaaseen kotiutuvan koiran omistajalle, sekä adoptoitavan eläimen terveyteen ja kustannuksiin.

Yhteyshenkilö: Marjukka Kokko

 

Share
 
 

Yhteistyössä


Yhteistyossa